MKK Sicil Şifre Gönderim Ücreti "BANKANIZDAN"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    MKK Sicil Şifre Gönderim Ücreti "BANKANIZDAN"



    MKK Sicil Şifre Gönderim Ücreti” banka hesabınızım hareketlerine baktığınızda karşılaşılabilecek bir satır. Böyle bir ücretten haberiniz yoksa müşteri olarak detaylı bilgilendirilmediğiniz ya da hiç bilgilendirilmediğiniz diğer ekstra ücretler gibi bu da bir sürpriz oluyor.


    Bir açıklama:
    “Sermaye Piyasası Kurulu’nun Mart 2006 tarihli düzenlemesi gereğince, yatırım fonu işlemi gerçekleştiren yatırımcılar için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na yatırımcı bilgilerinin iletilmesi gerekmektedir.

    Hesaptaki yatırım fonlarının (gün sonu bakiyesinin) toplam değerinin 10.000 YTL ve üzerine çıkması durumunda, Merkezi Kayıt Kurulusu tarafından sicil üretimi ve şifre gönderimi gerçekleştirilmekte ve bu işlem için Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından ilk şifre gönderimi sırasında sadece bir kere “hesap açma ve sicil şifre gönderim ücreti” talep edilmektedir. Hesaptaki yatırım fonu bakiyesinin 10.000 YTL’nin altında olması durumunda belirtilen ücret talep edilmemektedir.

    MKK tarafından “hesap a
    çma ve sicil şifre gönderim ücreti” 2007 senesi için Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahil olmak üzere 5,25 YTL olarak belirlenmiştir.”

    Başka bir açıklama:
    Müşterilerin hisse senedi emanet hesaplarında tutulan kaydileşmiş Hisse Senetleri, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’nda saklanmaktadır. MKK vermekte olduğu saklama hizmeti, hisse senetleri virmanı, sermaye arttırımı, temettü ödemeleri gibi hizmetler karşılığında tarifeye bağlı olarak ücret almaktadır.

    Yani bu ücretle bankanın bir ilgisi yok. Fon sahibi iseniz ve fon bedeliniz 10.000 Lira’yı geçtiyse bu ücret -sanırım bir defaya mahsus- kesiliyor. Bu ücreti kötü bir sürpriz gibi karşılanması bu ücretin varlığından haberdar olmayışımızdan kaynaklanıyor. Yatırım yapılacaksa hangi yatırım seçeneğiyle yapılmalı, o seçeneğin getirileri, götürüleri nelerdir biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor.
İşlem Yapılıyor
X