Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

    Said-i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmıştı


    Erdoğan'ın açılım konuşmasında andığı SAİD NURSİ, TBMM'de Atatürk'e bağırmıştı: PAŞA PAŞA namaz kılmayan haindir..
    05 Ekim 2009 / 14:15






    ENSONHABER.com / ÖZEL Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP 3. Olağan Kurultayı'nda yaptığı birlik konuşmasında,Nazım'lı, Ahmet Kaya'lı, Said -i Nursi'li birlik mesajı verdi.
    SAİD-İ NURSİ'SİZ TÜRKİYE'NİN MANEVİYATI NOKSAN KALIR
    Erdoğan, "Bu ülkenin tarihinden, Ahmet Yesevi'yi, Hacı Bektaş-ı Veli'yi, Pir Sultan'ı, Hacı Bayram Veli'yi çıkartmaya kalkarsanız, onları görmezden gelirseniz, onları yok sayarsanız bu ülke öksüz, yetim, köksüz kalır. Yunus Emre'siz bir Türkiye dilsiz kalır. Mevlana'sız bir Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkiraz'a kulak vermeyen, dinlemeyen bir Türkiye türküsüz kalır. Tatsoy Efendi'yi yok sayan Türkiye'nin besteleri yarım kalır. Cem Karaca bu ülkenin hasretini çektiği kadar, bu ülke de Cem Karaca'nın hasretini çekti. 'Hoşçakalın İki Gözüm' diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen bir Türkiye'nin şarkıları eksik kalır. Nasıl Mehmet Akif'siz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmet'siz bir Türkiye eksik sayılır. Seversiniz, sevmezsiniz, beğenirsiniz, beğenmezsiniz, görüşlerini kabul edersiniz, etmezsiniz Ama Ahmedi Hani'siz, Bitlisli Said-i Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır. Biz bu ülkenin tüm renkleriyle, bütün çiçekleriyle, bütün kokularıyla, dağları, taşları, ırmaklarıyla Türkiye'yiz. " dedi.
    ATATÜRK'E BAÐIRDI: PAŞA PAŞA
    Peki Erdoğan'ın açılım konuşmasında adını andığı isimlerden biri olan Bitlisli Said-i Nursi kimdi? 1876 yılında Bitlis’in Nurs köyünde dünyaya gelen Said-i Nursi'nin Atatürkle yaptığı konuşma Türk siyasal hayatına damga vuracak cinstendir. Said-i Nursi Atatürk tarafında Ankara'ya davet edildi. 1922'de Ankara'ya giden Said Nursi için Millet Meclisi'nde 'hoş geldiniz' töreni yapıldı. M. Kemal Atatürk çok sayıda Milletvekilinin hazır olduğu bir ortamda Said-i Nursi'ye dönerek “Sizin gibi kahraman bir hoca bize lazımdır. Sizi yüksek fikirlerinizden istifade etmek için buraya çağırdık. Geldiniz, en evvel namaza dair şeyleri yazdınız, aramıza ihtilaf verdiniz” der. Onun bu sözlerine karşı Bediüzzaman, daha şiddetli ve daha kararlı bir ses tonuyla şu cevabı verir: “Paşa! Paşa! İslamiyette , imandan sonra en yüksek hakikat namazdır. Namaz kılmayan haindir, hainin hükmü merduttur.”
    MUSTAFA KEMAL ODASINA ÇAÐIRIR
    Pek çok şahidin huzurunda M. Kemal’in bilahere onu odasına çağırması ve orada üstadın ona üç saat nasihat etmesiyle münakaşa son bulur. Bu ders ve özür olayını Said-i Nursi şöyle anlatır: “Bir zaman dünyanın büyük bir makamını işgal eden bir küçük adama bu dersi verdim. Fakat ben enaniyetten nefsimi kurtaramadığım içindir ki, çok sarstı; fakat intibaha gelmedi. Mektubattaki Desise-i şeytaniyeyi ona ders vermiş, konuşmamız üç saatten fazla sürmüştür. Bana ilişemedi ve tarziye vermeye mecbur kaldı..”
    BENİMLE ÇALIŞ dediler
    Bu olaydan sonra Ankara'dan ayrılır. “Gittim, gidişatları benim ihtiyarlık hissiyatıma uygun gelmedi. ‘Bizimle beraber çalış’ dediler. Dedim: Yeni Said öteki dünyaya çalışmak istiyor. Sizinle beraber çalışamaz.” diyerek Van’a doğru yola çıkar..
    kaynak:ensonhaber
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    #2
    Konu: Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

    Ne büyük bir insanmış ki Büyük millet meclisine çağırılıyor, bilgilerinden istifade edinilmek isteniyor. Allah dostu insanlar nere gitse her zaman saygı ve sevgi görürler.
    Son düzenleme Sniper®; 05-10-2009, 20:31.

    Yorum

    • necatikaya
      Member
      • 20-12-2005
      • 1066

      #3
      Konu: Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

      Ulu önder M.Kemal Atatürk'e bu adam bağıracak öylemi?O'nun karşısına çıkacak cesareti varmı ki bağıracak.
      Birde ''küçük adam''kelimesi etmiş diye zırvalanmış.Kimdir bu adam,nedir sıfatı nedir.Bu adam İngiliz ajanıdır.Bu adamın tek amacı bir kürt devleti kurmaktır.Bu devlet şeriatla idare edilecektir.Kürt teali derneğinin ve kürt nesri maarif cemiyetininde kurucularındandır.
      Bu adama göre,Ulu önder Atatürk hadislerin bildirdiğine göre 'dini yıkacak bir insandır'' diyecek kadar zır delidir.
      Bu adam, ben birederi azamım,şeyh saidin intikamını aliyorum,aldım diyecek kadar vatan hainidir.
      Sağdan soldan ne üdüğü belirsiz zırva yazıları buraya aktarmayın.Birileri arka çıktı diyede pek heveslenmeyin.Varsa elinizde TBMM tutanakları aktarın.O kimki Atatürk'e laf edecek.
      Akşam akşam oturun oturduğunuz yerde.

      Yorum

      • track__1
        Junior Member
        • 01-09-2008
        • 379

        #4
        Konu: Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

        kusmuklarını akıtmışsın gene ....
        o zamanlar m.kemal henüz tanrılıştırılmadıgı normal insan oldugu için onada bagırılabiliyordu demekki...

        Yorum

        • varedero
          Member
          • 23-12-2005
          • 501

          #5
          Konu: Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

          Yüce Atatürk'ün karşısına çıkıp bağırmış,sonrada odaya çekip üç saat nasihat etmişmişmiş:4_1_72:

          İngiliz ajanı ve yandaşları Yüce Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti asla içlerine sindiremezler,zira çarklarını bozmuş,dümenlerini ayyuka çıkarmıştır.kuyruk acısı var.böyle yazılar yazarak Atatürk'ü küçültemezsiniz aksine Güneş Balçıkla Sıvanmaz,bunu aklınıza kazıyın..

          Yorum

          • fuga
            Senior Member
            • 27-08-2004
            • 6397

            #6
            Konu: Said'i Nursi TBMM'de Atatürk'e bağırmış

            Yorumlar ve Yorum İçeren Haberler konu kapalı

            ayrıca böle komik konuları foruma taşımayın arkadaşlar ya Ulu onder Atatürk'ün karşısında nice krallar nice devlet adamları eğilmiş saygı göstermiş hahohihahohihahohi

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X