G.D.O. LU ÜRÜNLER ve SERBESLİK.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • *@€f€@*
    Banned
    • 04-06-2006
    • 268

    G.D.O. LU ÜRÜNLER ve SERBESLİK.

    Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayınlanan yönetmelikle Tarım Bakanlığı GDO’lu ürünlerin Türkiye’de kullanımına vize verdi.
    Ulusal Biyogüvenlik yasa Tasarısı Bakanlar Kurulu’nun masasında beklerken Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayınlanan ‘Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar Ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmelik’ Türkiye’de adeta şok etkisi yarattı.

    ÇOCUKLARI GDO’NUN ZARARLARINDAN KORUYACAÐIZ

    Birkaç ay önce Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı hakkında bilgi veren hükümet sözcüsü Cemil Çiçek; “'Ulusal BiyoGüvenlik Kanun Tasarısı’nın kanunlaşarak yürürlüğe girmesiyle genetiği değiştirilmiş bitkilerin üretimine izin verilmesinin önü açılmış olacak” demiş bunun üzerine büyük bir tartışma başlamıştı.

    Tarım Bakanı Mehdi Eker ise “Bu konu (GDO) AB için de Türkiye'nin kendi ihtiyaçları için de önemli. Risk yok sıkı denetim olacak” diyerek GDO’ya taraftar olduğunu ifade etmişti.

    MÜSTEŞAR, BAKANINI YALANLAMIŞTI

    Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu ise katıldığı bir televizyon programında “GDO’ya karşıyız. GDO’nun Türkiye’ye tohum olarak sokulmalarını ve ekilmelerini istemiyoruz. Cemil Çiçek beyin beyanatındaki GDO’ların önünü açacak bir Biyogüvenlik Yasası’nın çıkarılacağı söyleminin, kendisine yanlış bilgilendirilmede bulunulmuş olduğundan kaynaklanıyor. Aslında böyle bir şey söz konusu değil” diyerek müsteşarlığını yaptığı Bakanı ile hükümet sözcüsünü yalanlamıştı.

    GDO EKİMLERİ YAPILIYORDU

    Tarım Bakanlığı uzun zamandır tek başına dünya tohumunu yarısına sahip olan Monsanto gibi uluslararası tohum tekeli firmalarla birlikte Çukurova ve Nazilli'de, GDO ile ilgili resmi alan denemeleri yapıyordu. Yasak olsa da beyan edilmeden GDO’lu tohum ekimleri ve GDO’lu ürünler ithalatı yapılıyordu.

    TEPKİLERDEN ÇEKİNEN HÜKÜMET TÜRKİYE’YE GOL ATTI

    Yeni GDO yönetmeliğini Türk halkını hançerlemek olarak değerlendiren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, “GDO yasa tasarısı olarak bilinen Ulusal Biyogüvenlik Yasa Tasarısı’nı Meclise getirmek yerine bir yönetmelik şekline dönüştüren hükümet, adeta Türkiye’ye gol atmıştır. Buna "Türkiye halkının köleleştirilmesi yönetmeliği" demekte hiçbir beis yoktur” dedi.

    DAVA AÇACAÐIZ

    Yönetmeliği satır satır, cümle cümle incelediklerini belirten Özer, “Bu yönetmelik bağımsızlığımızdan vazgeçme yönetmeliğidir ve tümünün iptali için Danıştay’a gideceğiz” dedi.

    Ak Parti iktidarını anlamakta zorlandıklarını belirten Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer; “Bu ilk değil. Türkiye kuş gribinde, kene olaylarında ve son olarak domuz gribinde uluslararası tezgâhın oyununa gelmiştir. GDO’nun meşrulaştırılması tarihi bir hatadır ve bu hata gelir iktidarı vurur” dedi.

    “KENDİMİZİ ALDATILMIŞ HİSSEDİYORUZ”

    Mayıs ayından bu yana Başbakandan GDO konusunda kendisini bilgilendirmek için randevu beklediklerini belirten Özer; “Tarih ve vicdan bu kararın sahiplerini asla affetmez ve affetmeyecek. GDO, Siyonist Rockefeller’in küresel imparatorluk uğruna insanlığın başına sardığı bir belâdır. GDO projesinin başındaki eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger GDO projesinin amacını “Petrolü kontrol edersen ulusları, yiyeceği kontrol edersen insanları kontrol edersin. Yiyecek bir silahtır ve bizim müzakere çantamızdaki araçlardan biridir!” cümlesiyle açıklar.

    Ankara GDO'yu iyi bir şey sanıyor. Kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Hatta hissetmiyoruz aldatıldık. Başbakanı yanlış yönlendirdiklerini ve aldattıklarına inanıyoruz ve Başbakanı bu tarihi hatadan derhal dönmeye çağırıyoruz. Bu hatadan dönmek için geç değil. İyiki yönetmelik olarak çıkmıştır. Yargıdan iptali veya geri dönüşü daha kolay. Sayın Başbakan arzu ederse kendisi ya da belirleyeceği bir ekibi bilgilendirmek isteriz.” dedi.

    BAŞBAKAN 3 ÇOCUK ÇAÐRISINDAN VAZGEÇMELİ

    Başbakan Erdoğan’ın ‘3 çocuk yapın’ çağrısı ile GDO’lu ürünlerin meşruiyet kazandırılmasının büyük tezat oluşturduğunu belirten Kemal Özer; “Sayın Başbakan ya üç çocuk yapın demekten vazgeçmeli ya da GDO’dan” dedi. GDO’nun doğal yapının bozulması, bitkiler ve insanların kısırlaştırılması anlamına geldiğini belirten Özer; “Başbakan son 50 yıllının kısırlık haritasını incelemeli. Üç çocuk yapın demekle üç çocuk yapılmaz. Erkeklerde çocuk yapacak sperm yok. Domuz aşısıyla bu daha da azalacak. GDO’lu ürünlerin hukuk zeminine alınmasıyla Türkiye 2030’ları bile göremez” dedi.

    ALINTI. Gıda güvenliği hrk.org. (Kemal özer.)

    s.s.:flower:
  • *@€f€@*
    Banned
    • 04-06-2006
    • 268

    #2
    Konu: G.D.O. LU ÜRÜNLER ve SERBESLİK.

    G.D.O. lu ürünler..

    Sağlık Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer; “Yönetmelik GDO'lu ürünlerin bebek maması üretiminde kullanılamayacağını hükme bağlıyor. GDO'lu bir ürünü tüketen anne, sütünü emzireceği bebeğini GDO'nun zararından nasıl koruyacak? Bu yönetmeliğe tümüyle karşıyız. Salı günü Danıştay'a iptal davası açacağız''
    AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gıda Güvenliği Hareketi Derneği Genel Başkanı ve Timetürk Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer, gıda ve yem amaçlı genetik yapısı değiştirilmiş organizmalarla (GDO) ilgili yürürlüğe giren yönetmeliğe tümüyle karşı olduklarını, salı günü Danıştay'a iptal davası açacaklarını söyledi.
    Özer, yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğinin zarar görmemesi için tohum ve buna bağlı ürünlerin üretiminin, gıda ve yem amaçlı GDO'lar ve ürünlerinin ithalatı, işlenmesi, ihracatı, kontrol ve denetimine dair yönetmeliğin' 26 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
    BASKILARLA ÇIKARILDI
    Bu yönetmeliğin, dev sermaye şirketlerinin güdümündeki uluslar arası kuruluşların baskısıyla çıkarıldığını iddia eden Özer, 'Yönetmeliğe tümüyle karşıyız. Salı günü Danıştay'a, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için iptal davası açacağız. Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda aldığı net bir karar var. Bu karar doğrultusunda Danıştay'ın bu yönetmeliğin yürütmesini durdurmama yönünde bir karar alması ihtimali yok denecek kadar az' dedi.
    ANAYASA MAHKEMESİ KARARIYLA ÇELİŞİYOR
    'Her şeyden önce bu yönetmelikte kanundan alınmayan bir kurul ihdası var, bu durum Anayasa Mahkemesi'nin ilgili kararıyla çelişiyor' diyerek görüşlerini aktaran Özer, şunları kaydetti:
    'GDO'nun zararları, dün yürürlüğe giren yönetmelikte açık açık kabul ediliyor. Bu yönetmeliğin 5. maddesi, bir ürünün yüzde 0.9'dan az GDO'lu ürün olması durumda, o ürünü GDO'lu saymıyor. Ayrıca, GDO'suz bir ürün üretiyorsanız paketin üzerine (GDO'suzdur) diye yazamıyorsunuz. GDO'lu ürünlerden doğan zararlar için öngörülen ceza da Gıda Kanunu'ndaki komik cezalardan biri. Bir insanın hayatına mal olması halinde bir kişi için GDO'lu ürün üreten firmaya verilecek ceza bin lira. Bunun yanı sıra, GDO'lu ürünlerin çocuk mamalarında kullanımına bu yönetmelik yasak getiriyor. Bu kararın, çocukları GDO'nun zararlarından korumak için alındığı söyleniyor. GDO'lu bir ürünü tüketen anne, sütünü emzireceği bebeğini GDO'nun zararından nasıl koruyacak?'
    DÜNYA GIDA ÖRGÜTÜ'NE GÜVENMİYORUZ
    Özer, Dünya Gıda Örgütü'ne de güvenmediklerini belirterek, 'Çünkü GDO'lu ürünlerin tescil sahipleri ve ilgili dev firmalar, Dünya Gıda Örgütü'nün yöneticilerini atayanlardır. Biz bu kuruma nasıl güvenelim?' diye konuştu.


    s.s.:flower:

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X