Dreambox 500 s de ilginç sorun?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • berksel32
    Junior Member
    • 19-09-2009
    • 44

    Dreambox 500 s de ilginç sorun?

    Arkadaşlar,

    Geçen hafta laptopun adaptörünü dreambox 500 s ye takmamdan dolayı 19 wolt drerambox'ın besleme ünitesini simsiyah yapmış ve yakmıştı bende Karaköye servise götürüp o kısmı yaptırdım, sonra eve geldiğimde hemen cihazımın baglantılarını yaptım ama laptopun adaptöründen çıkan 19 wolt yüzünden çok uydulu sistemimdeki lnb lerin ve diyzegin yandıgını deneyince farkettim ve hemen yeni tekniksat 8 li diyzeg ve 6 adet inverto lnb aldım ve hemen aparatımdaki uydulara sırasıyla lnb leri yerleştirdim,herşey sağlam olsun diye çatıya da tv çıkarıp sinyalleri kontrol ettim illginç olan birşey vardı turksat sadece 8 li disceg in A yani 1. girişinden sinyal alıyor,Eutelsat ise 3. girişinden yani c girişinden sinyal alıyor,hotbird ise sadece disceg in E girişinden sinyal alıyor diğer girişlerden ise sinyal almıyor üstelik bunlar dışındaki thor,nilsat ve diğer uydulara ait lnblerden ise disceg hiç sinyal almıyor ve uyduya kilitlenmiyordu ama thor,nilsat gibi uyduların girişlerini direk dreama baglayınca uyduya kilitleniyor ve sorun çözülüyordu kısacası şuan 8 li disceg kullanmama ragmen sadece 3 uyduyu izleyebiliyor ve diger uyduları discegin farklı girişlerinde denememe ragmen sinyal alamadım,uydu bulamama durumunda sinyal 30,40,50,60 hatta bazen 70 lerde iken AGR (sanırım kalite)simgeli yerde ise sinyal sıfıra düşüp düşüp 100 e kadar gidiyor ama çoğunlukla sıfır civarında geziniyordu. acaba disceg mi arızalı diye hemen 4 lü starsat diyzeg aldım ve denedim 4 uyduyu problemsiz aldım o an yani 4 ü diyzegde sorun cıkmıyor ama yine bazı uydular giriş seçiyor mesela hotbird uydusunu 4. girişe bagladıgımda sinyal almıyorken sadece 2. girişte sinyal alıyor,yine diğer uydulara ait lnblerin girişlerini diyzegsiz dreama bağladıgımda sinyal alıyor.Sizce sorun ne olabilir?Acaba yüksek wolt cihazımın disceg seçimini de mi etkiledi,etkiledi ise bazı uyduları nasıl alıyor,çözüm üretebilecek arkadaşlar var mı?
  • stone_heart19
    Burada Herkes Eþittir
    • 25-01-2004
    • 6468

    #2
    Konu: Dreambox 500 s de ilginç sorun?

    Sevgili arkadaşım peki bu denemeleri yaparken cihazın menüsündende diesecq ayarlarını standart dışı kullanıcı ayarlarına alıp deniyormusun
    Mesela AA türksat AB hotbird gibi ayarları yapıyormusun bunlarıda yapman lazım

    Yazılarından bu işlerden anladığın belli oluyor belki unutmuşsundur insanlık hali
    Birde eğer önceden ayarlıysa vede hangi çıkıştan diesecq,e cihaz uydunun yönünü verdiyse elbette diesecq,te o çıkışa takılınca sinyalin gelmesi normaldir

    Senin sorunun ya 8/1 diesecq,in arızalı yada ayarlarında bir problem var diesecq ayarlarında

    Yorum

    • stone_heart19
      Burada Herkes Eþittir
      • 25-01-2004
      • 6468

      #3
      Konu: Dreambox 500 s de ilginç sorun?

      8/1 dieseqc bağlantısı için buraya bir göz at istersen işine yarar

      Yorum

      • berksel32
        Junior Member
        • 19-09-2009
        • 44

        #4
        Konu: Dreambox 500 s de ilginç sorun?

        Sayın Stone heard,
        Disceg ayarlarını tam yapmıştım hatta ozmenadan bulup denemiş ve servis bulunamadı sorununu bile çözmüştü bu ayarlarımO ayarları yeniden yapıp denedim ama bir sorun var nedendir anlamadım..
        Acaba laptopun 19 woltluk adaptörü dreambox 1. kalite klonun besleme ünitesi dışında diyzeg secim bölümünü etkilemiş olsa 4 uydulu starsat diyzeg çalışmazdı mantık olarak degil mi?yoksa 4 lü diyzegle 8 li diyzegin çalışma tarzı ve devresi farklıysa onu bilmiyorum sizin yorumunuz nedir yoksa 19 wolt nedeniyle uydu kablosu mu bozuldu da sinyal gelmiyor diyeceğim ama uydunun kablosunu diyzege takmadan direk dreamboxsa bağlayınca o uydudan sinyal geliyor kolayca..

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X