İşte tüm zamanların en ilginç 10 sorusu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    İşte tüm zamanların en ilginç 10 sorusu

    BBC magazin çalışanları üşenmemiş tüm zamanların en ilginç addedilen pekçok sorusunu cevaplamışlar.

    * Evrendeki en soğuk yer neresidir: Evrendeki en soğuk yer yeryüzünden 5000 ışıkyılı uzaklıktaki Boomerang Nebula'da bir toz ve gaz bulutudur. (-272 Derece)

    * Müzikte matematik var mıdır: Evet; matematikle müzik arasında birçok bağ bulunmaktadır.

    * Tavuklar neden uçamaz: Yaban tavukları aslında uçabilir.Diğerleri ise binlerce yıldır boyutları için beslendiklerinden bir ağacın tepesinden atlayıp uçmaktan fazlası için çok ağırlardır.Kanatları daha fazlasını kaldıramayabilir.

    * Sumo güreşçileri neden bu kadar şişmandır: Newton'un ikinci hareket kuralı olan hız= güç/ hacim eşitliğine göre, ne kadar ağır olursanız rakibinizin sizi yerinizden oynatabilmesi için o kadar çok güç kullanması gerekir. (En şişman Sumo güreşçisi 267 kilo imiş)

    * Hapşırırken gözlerimizi kapamazsak gözlerimiz yerinden fırlar mı: Hayır, birçok nedenden dolayı böyle bir şey olmaz. Öncelikle hapşırmayla ilgili olan burun ve boğazdaki hava deliklerinin hiçbiri gözlerin arkasında bulunan hiçbir şeyle doğrudan bağlantılı değildir. Bunun anlamı da, hapşırma sonucu ortaya çıkan hava basıncı gözlerinizin dışarı fırlamasına neden olmaz.

    * Neden kafamızı çarptıktan sonra yıldız görürüz: Aslında gördüğünüz yıldızlar, aynı anda çalışan beynin görme bölümündeki nöronlardır. Bu, ayağa çok hızlı kalktığınız zaman ya da beyninize bir darbe aldığınız zaman oksijen seviyesinin hızlıca değişmesinden dolayı meydana gelir. Kılcal damarlara en yakın nöronlar ilk olarak etkilenir, ancak eğer bu çok hızlı olursa çevre nöronlar da bundan etkilenebilir. Bunun sonucunda beyninizin yıldız olarak algıladığı sinyaller oluşur.

    * Örümcekler kendi ağlarına neden yakalanmaz: Örümcekler, kendi ağlarına kolay kolay yakalanmaz, bunu iki şekilde başarır. Birincisi, avı için ördüğü ağda ayrıca sadece kendisinin üzerinde hareket edebileceği yapışkan olmayan özel ulaşım iplikleri vardır, örümcek bunları tanır. İkincisi, ağız kısmındaki bir salgı bezinde ürettiği salgı ile sürekli ayaklarını yağlı tutar ve böylece yanlışlıkla tuzak ağına düştüğünde kendisini kurtarabilir. Fakat ürkütüldüğünde nadiren kendi ağına takılıp diğer örümceklere de yem olabilir.

    * Kafamızın büyüklüğü IQ'nuzu etkiler mi: Hayır; 1998'de yapılan bir çalışma kafanın büyüklüğüyle beynin büyüklüğü arasından bir bağlantı olduğu sonucunu ortaya çıkarmıştır fakat, IQ'nun boyutla bir ilgisi yoktur en azından genç ve sağlıklı yetişkinlerde.

    * Solak insanlar daha etraflıca mı düşünür: Hayır, sağ el ya da sol elini kullananlar arasında böyle bir yetenek farklılığı olduğunu öne süren bir çalışma yoktur.

    * Tohumlar hangi yöne büyüyeceklerini nasıl bilirler: Tüm bitkiler yerçekimsel alanın yönünü hisseder ve ona göre kendilerini ayarlarlar. Buna yerçekimine göre hareket etme denir.

    Alıntı:
  • hikmet24
    Member
    • 28-11-2005
    • 1724

    #2
    Konu: İşte tüm zamanların en ilginç 10 sorusu

    emeğine sağlık
    saygılar

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X