Tokat saldırısını PKK üstlendi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • buharaz
    Junior Member
    • 04-02-2009
    • 264

    Tokat saldırısını PKK üstlendi

    Tokat saldırısını PKK üstlendi

    PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı.

    Teröristler 8 Aralık'ta Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açmış; olayda 7 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.

    Haber ajansı ANF'nin haberine göre terör örgütü PKK'nın sözde askeri kanadı olarak bilinen HPG'den yapılan açıklamaya göre, saldırı bağlı bir grubun merkezden talimat almaksızın, kendi insiyatifini kullanarak eylemi gerçekleştirdiği ifade edildi.
    Ajansın haberinde konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
    "Bu bağlamda son dönemde Gabar ve Cudi alanlarında gerillalarımıza yönelik operasyonların yapılması, Amed’de Aydın Erdem isimli genç yurtseverimizin katledilerek şahadete ulaşması ve Önderliğimiz üzerinde uygulanan ölüm çukuru politikalarına misilleme olarak Anakarargah Komutanlığımız tarafından herhangi bir talimat verilmemesine rağmen, Dersim eyaletimize bağlı bir birimimiz kendi inisiyatifiyle 7 Aralık günü Tokat iline bağlı Reşadiye’nin Sazak alanında TC ordusuna bağlı askeri bir birliğe yönelik olarak 1’i uzman çavuş 6’sı er olmak üzere 7 askerin öldürüldüğü ve 3 askerin yaralandığı bir misilleme eylemi gerçekleştirmiştir.
    Eylemsizlik süreci boyunca TC sistemi tarafından gerçekleştirilen her türlü saldırıya karşı güçlerimiz büyük bir sağduyu ve duyarlılıkla yaklaşmıştır. Ancak şu iyi bilinmelidir ki Kürt halkının meşru savunma gücü HPG gerillaları Önderliğimiz ve şahadetler konusunda çok hassastır. Söz konusu olan şahadetler ve Önderimizse her birimimiz kendi inisiyatifini kullanma hakkına sahiptir."
    ANKA
  • RARELY
    Senior Member
    • 04-11-2004
    • 6810

    #2
    Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

    Zaten kimsenin şüphesi yoktu... Bazı kendini bilmezler açılım sürecini baltalamak için TSK nın veya Hükümet aleyhine çalıştığı öne sürülen kesimlerin bu saldırıyı planladığı saçmalığı da çürümüş oldu...

    Saygılarımla

    Yorum

    • sak55
      Banned
      • 30-05-2008
      • 2059

      #3
      Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

      7 Aralık’ta 7 asker öldürüldükten sonra gördünüz yapılan açıklamaları…Bütün gazetelerinden ve bütün ekranlarından “provokasyon” dediler, “komplo” dediler, “33 asker” dediler, “Ergenekon” dediler, “askerler kendi kendilerini” dediler, “PKK ile yaptığımız barışı baltalamak isteyenler” dediler, “General Iğsız’ı yuhalayın o yaptı” dediler, “karanlık güçler” dediler, “Türkiye’nin iyiliğini istemeyenler” dediler, “muhalefet kışkırttı” dediler, “DHKP-C” dediler, “TİKKO” dediler, adını bilmediğimiz örgütlerin adını verdiler… Bir tek “PKK yaptı” demediler.

      Sanırsınız PKK dağda Kanarya Kovalayanlar Derneği!

      Açıklama geldi ardından. Fırat Haber Ajansı’ndaki açıklama aynen şöyle:
      “Halk Savunma Güçleri (HPG) Anakarargah Komutanlığı, Tokat’ta 1’i uzman çavuş 7 askerin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı eylemi üstlendi. HPG, eylemi Dersim eyaletine bağlı bir birimin kendi inisiyatifi ile yaptığını bildirdi.” Nokta.

      İsteyene PKK’yı aklama malzemesi de var açıklamanın içinde. HPG eylemini komutanlıkları tarafından verilen bir talimat doğrultusunda yapmamış, kendi inisiyatifini kullanmış. Çünkü “şahadetler ve Öcalan” söz konusu olduğunda her birim kendi inisiyatifi ile eylem yapma hakkına sahipmiş.

      Tamam mı, anlaşıldı mı?

      Emine Ayna anladın mı?

      Ahmet Türk, Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gülerce, Mustafa Karaalioğlu, Aysel Tuğluk, Ekrem Dumanlı, Hasan Cemal, Taha Kıvanç, Fehmi Koru, Salih Memecan, Şamil Tayyare ve onların bilumum mesai arkadaşları anladınız mı?

      Her gün bastığınız, her gün bir üyesini gözaltına alıp tutukladığınız, her gün küfürler savurduğunuz, her gün günah keçisi ilan ettiğiniz “Umutsuz Kışla Adamları” yapmamış Tokat’taki saldırıyı. En azından bu suç onların değil…

      PKK-HPG şeyleri kendi inisiyatiflerini kullanarak vurmuş o yedi çocuğu. Abdullah Öcalan’dan 17 santim eksilttiğiniz için, dağdaki kanarya kovalayanlar derneği üyelerini taciz ettiğiniz için, Serap için değil ama Aydın’ı katlettiğiniz için ölmüş o 7 çocuk.


      Kandıralı sen de anladın mı neyin ne olduğunu?

      O 9 çocuk neden, ne için, kim tarafından tabuta koyuldu anladınız mı?

      ORHAN GÖKDEMİR/HABERCEM.COM.TR
      Son düzenleme sak55; 10-12-2009, 19:20.

      Yorum

      • sak55
        Banned
        • 30-05-2008
        • 2059

        #4
        Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

        Saldırı için kim ne demişti?



        Tokat’ın Reşadiye ilçesi kırsalında 7 askerin şehit olduğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı, Hükümet ve DTP’den saldırının "provokasyon" olduğu açıklamaları gelmiş, saldırının PKK’nın dışında "karanlık güçler" tarafından yapıldığına işaret edilmişti. Ancak PKK’nın bugün yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmesi, saldırının ardındaki sis perdesini araladı. Siyasiler saldırıya ilişkin şu açıklamaları yapmışlardı:
        -CUMHURBAŞKANI YER, ZAMANLAMA VE ŞEKLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ-
        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk ziyareti öncesi bugün Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında saldırıya ilişkin şunları söyledi:
        "Bu hain saldırının zamanlaması, yeri, şekli bütün bunlar düşünüldüğünde, tabii ki çok düşünmemiz gerekiyor. O açıdan hepimizin şu anda milli birliğimizi, beraberliğimizi en güçlü şekilde ifade etmemiz gerekir. Farklı görüşler, farklı düşünceler olabilir, bunlar ayrıdır. Bunları tartışma üslubu da tabii ki çok önemlidir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, ailelerine ve bütün Türk milletine de tekrar başsağlığı diliyorum."
        -BAŞBAKAN "PROVOKASYON" DEMİŞTİ-
        Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında saldırıyı bir provokasyon olarak değerlendirmiş ve zamanlamasına dikkat çekmişti. Erdoğan, "Bu hain pusunun yeri ve zamanlaması milletimizin nasıl bir tertip ve provokasyonla karşı karşıya olduğunun da açık bir ifadesidir. Bugün kurumlarımız ve aziz milletimiz bu kalleş pusunun özellikle arkasında yatan emelleri ve niyetleri basiretle, ferasetle değerlendirecektir. Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine, güvenlik güçlerimize ve milletimize sabır ve metanet temenni ediyorum. Tabii ki bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler, planlayanlar, bunun taşeronluğunu ve tetikçiliğini üstelenenler bunun bedelini de ağır bir şekilde ödeyeceklerdir" demişti.
        -ARINÇ: MİLLİYETÇİ DUYGULARLA SİYASET YAPAN PARTİLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK EYLEMİ AKILLICA PLANLAMIŞ OLABİLİRLER-
        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise saldırı için "Daha çok ses getirecek, milliyetçi duyguları körükleyecek, özellikle bu söylem içerisinde siyaset yapan partilerin işini kolaylaştıracak bir eylemi çok akıllıca planlamış olabilirler" görüşünü belirtmişti. Habertürk TV’de katıldığı bir programda "Başbakan ‘Taşeronu kim ona bakmak lazım’ diye bir ifade kullandı. Sizin düşünceniz nedir?’ sorusuna Arınç şu yanıtı vermişti:
        "Türkiye’de ismi bilinen örgütler var. Bu örgütleri sevk eden iç ve dış mihraklar var. Dolayısıyla, taşeron örgüt de, eylemci de kullanılmış olabiliyor. Özellikle, Türkiye’de son zamanlarda pek çok bilgi ve belgede henüz bir yargı sonucuna ulaşmamış olmakla birlikte kısmen teyit edilen, kısmen inkar edilen pek çok konuşma, pek çok bağlantı Türkiye’de yapılan eylemlerin belli örgütlere izafe edilmesinde biraz daha dikkatli olmamızı gerektiriyor. Daha fazlasını davalar bittikten sonra konuşuruz."
        -ÇELİK: KARANLIK GÜÇ DÜÐMEYE BASTI-
        AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise 9 Aralık’ta AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Tokat’ta yaşanan saldırının daha önce 33 askerin şehit edilmesine benzetildiğinin hatırlatılması üzerine kurdun puslu havadan hoşlandığını, teröristlerin refahın, huzurun, barışın olduğu bir yerde doğsalar bile büyüyemeyeceğini ve yürüyemeyeceklerini söylemişti. Tokat’taki saldırının faillerinin henüz belirlenmediğini ve olayı üstlenenin de olmadığını ifade eden Çelik, Türkiye’de normalleşme çabaları arttığında ve demokrasi standartları yükseldiği zaman bir karanlık gücün devreye girdiğine ve "düğmeye basıldığına" işaret etmişti.
        -SANAYİ BAKANI: DANIŞTAY SALDIRISINDA DA BÖYLE OLMUŞTU-
        Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısında yıllardır terör eylemi olmayan Tokat’ta yaşanan bu saldırının perde arkasının iyi irdelenmesi gerektiğini belirterek, "Danıştay saldırısında da böyle olmuştu. Sonra arkasından ne çıktı, herkes gördü" demişti. Bir gazetecinin, "Ergenekon’la mı ilişkilendiriyorsunuz?" sorusunu ise Bakan Ergün "Tokat’ta yıllardır bu boyutlarda bir terör olayı yaşanmazken bir karakol devriyesi yapan askerlerin sisli bir havada baskına uğraması, Tokat’taki çok spesifik bir nedene ya da Tokat’ta vaktiyle eylemler yapmış TİKKO, DHKP/C gibi örgütlerin yeniden eylem kabiliyeti kazandığına mı işaret eder, yoksa araştırmalar başka şeyi mi ortaya koyacaktır? Bunları görmek lazım" diye yanıtlamıştı.
        -KÜLTÜR BAKANI "TUZAK" DEMİŞTİ-
        Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise 9 Aralık’ta TBMM’deki ödül töreninde gazetecilerin son saldırılarla ilgili sorusunu yanıtlarken, "Türkiye ne zaman iç barışının temellerini sağlamlaştırmaya çalıştıysa tuzaklar kuruluyor. Demokrasi girişimleri böyle tuzaklara teslim olmamalı" demişti.
        TÜRK DE DÜÐMEYE BASILDI DEMİŞTİ-
        DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis Grup toplantısında Tokat’taki saldırının provokasyon olduğunu ifade ederek "Reşadiye’deki karanlık provokasyon bir an önce aydınlanmalı" demişti. Türk, şunları söylemişti. 1993 yılında yaşanan 33 askerin şehit olduğu saldırıyı hatırlatan Türk, o dönemde de Kürt sorununun çözümü için yaşanan sürece son vermek için birilerinin düğmeye bastığını, Tokat’taki saldırının da aynı amacı taşıdığını savunmuştu.
        AYNA: UMARIM YENİ BİR ERGENEKON YOKTUR
        DTP Eşbaşkanı Emine Ayna da "Tam DTP’nin kapatılmasının görüşülmesine 1 gün kala Tokat’ta gelişen 7 askerin ölümü, ailesi tarafından bayram öncesinde yemek yiyor, oturuyor dediği Serap’ın ölümünün tam bu dönemde olması, bunu çok ciddi söylüyorum umarım yeni bir Ergenekon devreye girmemiştir" değerlendirmesini yapmıştı.

        Yorum

        • BJK34
          Junior Member
          • 18-12-2008
          • 231

          #5
          Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

          gerilla dedigin ülkesi için bagımsızlıgı için çarpışan insanlara denir bunlar 3-5 çakal yavrusu

          Yorum

          • ali_ekber
            Member
            • 15-11-2004
            • 2525

            #6
            Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

            Originally posted by BJK34 View Post
            gerilla dedigin ülkesi için bagımsızlıgı için çarpışan insanlara denir bunlar 3-5 çakal yavrusu
            bir türlü şu 3-5 çakal yavrusundan kurtulamadık 30 senedir,israil filistini vurunca,mallarına protesto edelim kampanyası başlıyor,ama kendi canlarımızı kendi çocuklarımızı vuran insanlara,maddi ve manevi destek çıkanlara karşı,hiç bir boykot yapmak geçmiyor aklımızdan,
            yanlışım varsa lütfen düzeltin.
            saygılar

            Yorum

            • SELÇUK KAYA
              Senior Member
              • 12-05-2005
              • 4809

              #7
              Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

              bize bir akıl versene arkadaş...


              kime boykot yapacağız..... ??

              Yorum

              • ali_ekber
                Member
                • 15-11-2004
                • 2525

                #8
                Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                Originally posted by SELÇUK KAYA View Post
                bize bir akıl versene arkadaş...


                kime boykot yapacağız..... ??
                orasınıda kendiniz tesbit edin! ben çevrenizde kim teröre maddi manevi destek çıkıyor bilmiyorum

                Yorum

                • ahmetbenn
                  Junior Member
                  • 21-03-2009
                  • 289

                  #9
                  Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                  Daha ilk günden olayı ergenekona mal eden onu ima eden sayın başbakan a sayın bülent arınç a sayın cumhurbaşkanına ve bilimum akp lilere ilanen duyrulur bu haber . YALANINIZ TUTMADI .

                  Yorum

                  • eren511
                    Member
                    • 29-07-2006
                    • 2805

                    #10
                    Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                    olayın zamanı ve kimin yaptığı manidar diyen suçu farklı tarafta aramak isteyenler birazda olsa utanmışmıdır

                    Yorum

                    • ali_ekber
                      Member
                      • 15-11-2004
                      • 2525

                      #11
                      Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                      Originally posted by eren511 View Post
                      olayın zamanı ve kimin yaptığı manidar diyen suçu farklı tarafta aramak isteyenler birazda olsa utanmışmıdır
                      hiç sanmıyorum utanacaklarını,

                      Yorum

                      • serbest
                        Member
                        • 16-01-2006
                        • 1105

                        #12
                        Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                        En sonunda apo denen adi katilin suçlarınıda ergenekona yükleyip salıvereceklerini tahmin ediyorum.

                        Yorum

                        • þef
                          Junior Member
                          • 17-06-2005
                          • 115

                          #13
                          Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                          Terör örgütü çok geçmeden üstlendi de bazı kesimlerin tertip filan diyerek işi Ergenekon üzerinden askere ihale etme planları suya düştü.

                          Bu ülkede yaşayan herkesin güvenliğinden sorumlu olması gereken hükümet işi şu yapmıştır bu yapmıştır diyerek terörün içinden çıkamaz, biraz sorumluluk hissedip gereğini yapmalıdır.

                          Yorum

                          • buharaz
                            Junior Member
                            • 04-02-2009
                            • 264

                            #14
                            Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                            Originally posted by serbest View Post
                            En sonunda apo denen adi katilin suçlarınıda ergenekona yükleyip salıvereceklerini tahmin ediyorum.
                            ergenekondan yargılanan biri tutuklu biri tutuksaz yargılanan iki şahsiyetinde apo ile yakın ilişkilerdede oldugunu unutmamak lazım "en güzel baş kürt başı "
                            hatırlatmak istedim sadece

                            Yorum

                            • ModMan
                              Senior Member
                              • 02-11-2004
                              • 4800

                              #15
                              Konu: Tokat saldırısını PKK üstlendi

                              PKK - PKK Sempatizanları Ve Yandaşları Bu Haberlerden Güç Alıyor...
                              Bence Bu Haberlere Basın Yayın Yasagı Getirilmeli...

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X