İnternette tehdide 6 ay hapis cezası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    İnternette tehdide 6 ay hapis cezası

    Gül KİREKLO'nun haberi

    Teyzesinin kızı Işıl G.'ye gönderdiği e-postada "Beyoğlu o...." diyen 19 yaşındaki Dilek K., hakaret suçundan 2 bin 400 TL para cezasına çarptırıldı. E-mailde "Seni gördüğüm yerde boğarım" dediği için de, tehdit suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Dilek K.'nin cezası 5 yıl süreyle ertelendi.
    Eyüp Alibeyköy'de oturan Işıl G. (26) teyzesinin kızı Dilek K. hakkında Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet dilekçesi verdi.
    Işıl G. dilekçesinde, anneannesinin cenazesinde teyzesiyle tartıştıklarını ve sonrasında kuzeni Dilek K.'nin kendisine tehdit ve hakaret içerikli e-mail yazdığını öne sürdü. Işıl G., kuzeninin e-mailde "Geri zekâlı yine yaptın yapacağını. Saygısız hayvansın sen. Anneanneni çok mu seviyordun? Oraya şerefsizliğini ilan etmeye mi gittin? Bir de 'o......m' diye bağırsaydın. Taksim'e Beyoğlu'na s....meye git. Bir daha annemi rahatsız edersen seni gördüğüm yerde boğarım. Beyoğlu o..... ne olacak. Acıyorum haline" dediğini belirtti.
    5 YIL ERTELENDİ
    Soruşturmanın ardından, Dilek K. hakkında "sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret ve tehdit" suçlarından dava açıldı. Hâkim Davut Varlı, sanık Dilek K.'nin hakaretten 2 bin 400 TL para, tehdit suçundan da 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hâkim, sanığın suç işlemekten çekineceğine kanaat getirerek cezanın 5 yıl ertelenmesini de kararlaştırdı.
    Sabah
İşlem Yapılıyor
X