İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler

    CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'boş arama kararı' hamlesi boşa gitti. Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kılıçdaroğlu'na cevap geldi. İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler:

    Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir arama kararında kanuna aykırı hareket edilerek, “aramanın nedeni, aranacak kişi ve arama yapılacak evler ve diğer adresler” gibi zorunlu bilgilerin yer almadığını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu'nun iddiasına yanıt veren Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, Kılıçdaroğlu'nun basında yer alan sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Mahkemenin söz konusu evrakı Erzincan Merkez Komutanlığı'na gönderdiği Erzurum Başsavcılığı'nın verdiği evraktan anlaşılıyor. Merkez Komutanlığı'nda görevli hangi asker belgeyi CHP'ye sızdırdı? Servişçi askerler İki gündür CHP üzerinden 'yalan belge' ile manipülasyonu yapıyor.

    Çünkü garnizona gönderilen belgeyi CHP'ye gönderdi, CHP'nin dosyacısı Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

    Doğan Grubu da manşet kıyağı yaparak haberi büyükçe gördü. Bakalım Kılıçdaroğlu ve bunu yayınlayanlar özür dileyecekler mi?

    Ayrıca, yayınlanması yasak belgeyi Kılıçdaroğlu'na gönderen askerler hakkında Genelkurmay soruşturma başlatacak mı?


    İŞTE BAŞSAVCI KUŞ'UN AÇIKLAMASI VE BELGESİ
    Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın usul ve kanuna uygun olduğunu bildirdi.

    Başsavcı Kuş, makamında yaptığı açıklamada, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen bir mahkeme kararında, ilgili yasanın öngördüğü, “arama nedeni, aranacak kişi, arama yapılacak yer ve diğer adresler” gibi zorunlu bilgilerin yer almadığı, hatta aranılacak şüphelilerin isim ve adreslerin bulunduğu bölümün boş olduğu, adeta (boş arama kararı) verildiği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaya dayalı haberlerin yer alması nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.





    Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesinin 18 Kasım 2009 tarihindeki “El Koyma ve Arama Kararı”nı anımsatan Kuş, açıklamasında şunları bildirdi:

    “Hakim tarafından verilen bu kararın usul ve kanuna uygun olduğu görülmektedir. (Kararda aranılacak şüphelilerin isim ve adresleri de açıkça yazılmıştır.) Bu kararda boş bırakıldığı belirtilen isim ve adreslerin, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatılarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca (CMK'nın 250. Maddesi ile Yetkili Görevli) 18.11.2009 saat 11.34'te, kurumlar arası çatışmaya sebebiyet vermemek ve ilgili makamın nezaketen bilgilendirilmesine yönelik olarak, Erzincan Merkez komutanlığına faks çekilmiştir. Görevli Cumhuriyet savcıları da faksın çekilmesine müteakip Erzincan'a hareket etmişlerdir.”

    Başsavcısı Kuş, anılan kararın aslının daha sonra Erzurum Savcıları tarafından gerek Erzincan Merkez Komutanlığı görevlilerin, gerekse arama ve mahallinde bulunan şüpheliler ile şüpheli temsilcilerine gönderildiğini kaydetti.

    Kuş, durumun bilahare de mahkeme kararının icrası, yine yetkili Cumhuriyet Savcılarının katılımıyla Merkez Komutanlığı görevlileri ve Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Askeri savcısıyla birlikte yerine getirildiğini belirtti.


    CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'boş arama kararı' hamlesi boşa gitti. Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kılıçdaroğlu'na cevap geldi. İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler:
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler

    unutmuştuk seni
    bir av yakaladın uzun zamandan beri

    Yorum

    • sak55
      Banned
      • 30-05-2008
      • 2059

      #3
      Konu: İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler

      Yorum

      • dispeçer
        ~OZMENA~
        • 18-02-2004
        • 6807

        #4
        Konu: İşte Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan belgeler

        Arkadaşlar bundan sonra polemik yaratacak siyasi haberleri foruma taşımayınız
        bu son ikazdır bu tür haberleri foruma taşıyan olursa süresiz olarak uzaklaştırılacaktır.

        önemli duyuru

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X