Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

    KGM hakkındaki yeni tasarı kabul edilirse köprü ve otoyollara rekor zam gelecek.

    Karayolları Genel Müdürlüğü’nü (KGM) devlet bütçesi dışına çıkararak özel bütçeli bir kurum haline getiren ve otoyolların işletme haklarının devredilmesiyle özelleştirilmesine olanak sağlayacak yasa tasarısı, TBMM’ye sunuldu Milliyet'in haberine göre; Tasarıyla, “kamu yararı ve zaruret bulunduğu” gerekçesiyle devletin ormanlık alanlarda yaptığı tesislerin de benzeri biçimde özelleştirilmesinin yolu açılıyor. Tasarıyla köprü geçişlerine de yüzde 53.8 düzeyinde rekor zam yapılması öngörülürken, yasa çıktığında kamyonet, pikap, ambulans ve cenaze araçlarının 3.25 TL yerine 5 TL ödemesi gerekecek.

    Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 59 yıllık teşkilat yasasını değiştiren 33 maddelik yasa tasarısı, TBMM’ye sunuldu. Gerekçesinde, “karayollarıyla ilgili mevzuatın ülkenin ulaşmış bulunduğu liberalleşme düzeyinden geri kaldığı” vurgulanan tasarıyla getirilen kimi yenilikler şöyle:

    - KGM, devlet bütçesi dışına çıkarılarak kamu tüzel kişiliğine sahip özel bütçeli bir kurum haline getirilecek.

    - Otoyollar işletme haklarının devriyle özelleştirilebilecek. işletmeciler, imzalanacak imtiyaz sözleşmesinde belirtilen devlete ödemeleri gereken payları zamanında yatırmadıkları takdirde hesaplanacak gecikme zammını yanı sıra bu meblağın üç katı tutarında idari para cezası da ödeyecek.

    - Otoyollarda veya köprülerde ücretini ödemeden geçen araçlardan cezasıyla birlikte tahsil edilecek meblağın yarısı devlete kalacak.
    Bu cezaları ödenmediği sürece söz konusu araçların fenni muayeneleri, satışları, devirleri yapılamayacak.

    - Otoyollarda kazalara yol açan hayvanların sahiplerine, vali veya kaymakamlar tarafından 120 TL ceza kesilecek.

    - KGM’nin her türlü alacağıyla ilgili olarak ortaya çıkan ve miktarı 1 milyon TL’ye kadar olanlarda genel müdürün, 1-10 milyon TL arasında genel müdürü teklifiyle ilgili bakanın, 10 milyon TL’nin üzerindeki uyuşmazlık konusu meblağlarda ise Bakanlar Kurulu kararıyla dava ve icralardan vazgeçmeye yetkili olacak.

    Kaynak: Haber3.com
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

    KGM hakkındaki yeni tasarı kabul edilirse
    edilir edilir meraklanmayın ... vatandaşa kaçacak ne varsa itina ile kabul edilir ...

    Yorum

    • sak55
      Banned
      • 30-05-2008
      • 2059

      #3
      Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

      anlayamadığım her şeye %15 ile%60 arası zam geliyor yinede memur enflasyonu %5 i geçmiyor bu nasıl iş anlayamadım anlayan bana açıklarsa sevinirim nede olsa 70 milyon kaz var yolmaya devam

      Yorum

      • cunuyil
        Senior Member
        • 27-09-2005
        • 7297

        #4
        Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

        Biraz anlatmaya çalışayım;

        Sözgelimi bir memur 1000 TL maaş alıyor olsun.Bu memur ay içinde kaç defa köprüden geçer?Siz deyin ki 10 defa...

        Bu 10 defa geçiş için toplam 10*5=50 TL eder.(5 TL olup olmadğını bilmiyorum o kadar olduğunu da sanmıyorum.)

        Geçiş için harcanan 50 lira maaşın %5 eder.

        Kısacası;

        BU ADAM MAAŞININ TAMAMINI KÖPRÜ GEÇİŞİ İÇİN HARCAMIYOR!

        Not: Hiç kendimizi yormayalım,bankaların kredi kartı komisyonlarına sesini çıkarmayan(!) Tüketiciler Derneği hemen dava açar ve muhtemelen de zam kararı durdurulur.

        Yorum

        • sak55
          Banned
          • 30-05-2008
          • 2059

          #5
          Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

          zamlar sadace köprüye değil gaza ekmeğe suya tüm temel ihtiyaçlara geliyor isterseniz bir yılda ne kadar zam yapıldığını çıkara biliriz

          Yorum

          • sak55
            Banned
            • 30-05-2008
            • 2059

            #6
            Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

            2010 yılına sayılı günler kala, yeni yılda elektrik ve doğal gaza zam geleceği kesinleşti. Ak Parti'nin halka yeni yıl hediyesi olarak değerlendirilen zamlarla, halk kışı zor geçirecek.

            Doğal gazda AK Parti hükümetinin Enerji Piyasası Denetleme Kurulu(EPDK) Dünkü toplantısında Yeni yılda Yürürlüğe girecek Elektrik fiyatlarına yapılacak zam oranlarını belirledi.

            Doğalgaza da Ocak ayında yüzde 20'ye yakın zam geleceği tahmin ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın yüzde 50'yi bulmaz dediği doğal gaz zamları, başta elektrik olmak üzere birçok üründe fiyat artışlarını tetikleyecek.

            EPDK tarafından Dünkü toplantıda belirlenen yeni elektrik fiyatları, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek . Buna göre, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatı kilovat saatte yüzde 1,32, sanayide ise yüzde 1,23 arttırılıyor.

            Son yapılan zam ile birlikte AK Parti hükümeti döneminde konutta kullanılan elektriğin kilovat saati yüzde 88,7 artarak 11,480 kuruştan 21,66 kuruşa çıkmış oldu. Aynı dönemde sanayide kullanılan elektriğin kilovat saati ise 80 artışla 11,340 kuruştan 19,52 kuruşa yükselmiş oldu.
            Enerji Bakanı Taner Yıldız bir TV . Kanalında yaptığı açıklamada doğal gaza Ocak ve Şubat aylarında zam gelebileceğini açıklamıştı. Enerjide geçilen maliyet bazlı fiyatlandırma sistemindeki döviz kuru kalemi düşünüldüğünde, doğal gaza Ocak ayında yüzde 5, Şubat ayında ise yüzde 10 zam gelebileceği dillendiriliyor..

            Toplamda asgari yüzde 15,5'e ulaşması beklenen bu zam oranının, enerji KİT'lerinin zararlarını telafi etmek için daha yukarıya da çekilebileceği de ifade ediliyor

            Doğal gaza yapılması muhtemel bu zamların ardından ise, kurulan fiyatlandırma mekanizması gereği elektrik fiyatlarının da artacak ve 2010 yılında enerji fiyatlarında zincirleme bir zam dönemi yaşanacak. Doğal gaz ve elektrik zamları ise diğer tüm ürünlerin fiyatlarında yeni zamlara yol açabilecek.

            Enerji fiyatlarını “Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması”na göre belirleyen AK Parti hükümeti, IMF'nin uzun süredir dayattığı söz konusu fiyatlama mekanizması doğrultusunda, elektrik ve doğal gazda aylık fiyat düzenlemeleri yapmaya başladı.

            Elektrik ve doğal gaz fiyatları buna göre, Yüksek Planlama Kurulunun 14/02/2008 tarihli kararı ve Hazine Müsteşarlığının Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizmasının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Genelgesi ile düzenleniyor. Söz konusu iki düzenleme ile, 1 Temmuz 2008'den itibaren enerji KİT'lerinin uygulayacağı fiyatlar, bu KİT'lerin maliyetlerindeki değişimlere ve döviz kuru, Petrol fiyatı, TEFE ve TÜFE gibi değişkenlerin DPT'nin hesapladığı yılsonu varsayımlarına bağlı hale getirildi.

            Elektrik fiyatları, 1 Ocak, 1 Nisan, 1 Temmuz ve 1 Ekim olmak üzere 3 ayda bir yeniden belirleniyor.Doğal gaza yapılan zam geçtiğimiz yıl çok tartışılmıştı ve halkı ciddi ölçüde mağdur etmişti. Bu mağduriyetin farkında olan hükümet bu durumu seçimlerde kullanmayı ihmal etmemişti. 2008 yılında toplam yüzde 82 zam yaptığı doğal gazda indirim yapmak için Seçim dönemini bekleyen hükümet, 1 Şubat 2009'da indirim yapmıştı.
            Seçim öncesinde yüzde 17 indirim yapan hükümet ikinci indirim için yaz aylarını bekledi. Doğal gaz tüketiminin minimuma indiği aylarda yüzde 25 indirim yapan hükümetin bu tavrı tepkilere neden olmuştu.Doğalgaz’ın tüketilmediği aylarda indirime giden Hükümet,Yoğun olarak kullanılmaya başladığı Kış aylarında ise Zam yaparak bir anlamda vatandaşı cezalandırmış olacak.İşçi ve Memur aylıkları ile Emekli Maaşlarına yapılan düşük oranlı zamlara rağmen,Elektrik ve Doğalgaz’a yüksek oranlarda zam yapılması vatandaşlardan büyük tepki alacak.
            alıntı

            Yorum

            • sak55
              Banned
              • 30-05-2008
              • 2059

              #7
              Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

              Zamlar 5 Yıllık Enflasyonu Aştı
              AKP hükümetlerinin iktidarda olduğu Ocak 2003-Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleşen tüketici fiyatları endeksindeki artışın, yüzde 63.5‘e ulaştığı hesaplanmaktadır. 1 Ekim 2008 tarihi itibariyle konutlar için yüzde 64.5‘e ulaştırılan zamla, seçimler öncesinde iktidara geldiğinden bu yana elektriğe zam yapmamakla övünen AKP Hükümeti 10 ayda 5 yıllık enflasyonu aşan düzeyde zam yapmıştır.
              Maliyet Bazlı Fiyatlandırma kararına göre 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla elektrik fiyatları 2009 yılı programına göre yeniden belirlenecektir.
              Elektrik fiyatında kayıp-kaçak bedeli
              Hükümetin dağıtım bölgelerini özelleştirmeye yönelik hazırlığı çerçevesinde 1 Temmuz 2008 zammından itibaren çıplak elektrik fiyatı içindeki kayıp ve kaçak bedeli ayrıca açıklanmaya başlanmıştır. Buna göre tüketiciler çıplak elektrik fiyatının yüzde 13.6‘sını kayıp ve kaçak bedeli olarak ödemektedirler. Tarifelere bakıldığında 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren kayıp ve kaçak bedeli yüzde 10.7 oranıyla aynı düzeyde zamlandırılmıştır. Kayıp ve kaçak bedeli olarak en fazla ödemenin yüzde 25.4‘lük payla aydınlatmadan kesildiği, ikinci sırada yüzde 18-19 oranıyla tarımsal sulamanın geldiği, üçüncü sırada da yüzde 15 oranıyla şehit ve gazi ailelerinin kayıp ve kaçak bedelini fazla ödediği görülmektedir.
              Zamlarla 1 Yılda 4.5 Milyar YTL Tahsil Edilecek
              Türkiye‘de 2007 yılında 30 milyon 24 bin abone 155 milyar 135 milyon kilovatsaatlik elektrik tüketmiştir. Bu tüketimin parasal değeri 15 milyar 25 milyon YTL olmuştur. Tüketimin hiç artmadığı düşünülerek, Ocak zammının 1 yıl, Temmuz zammının 6 ay, Ekim zammının da 3 ay geçerli olduğu dikkate alınarak kaba bir hesaplama ile zammın parasal karşılığı hesaplanmıştır. Elektriğe 1 yıl geçerli olmak üzere ortalamada yüzde 16; 6 ay geçerli olmak üzere ortalamada yüzde 22.3, 3 ay geçerli olmak üzere ortalama yüzde 9.5 zam yapıldığı dikkate alındığında, 2007 yılı düzeyindeki elektrik tüketiminin parasal değeri olarak 19.6 milyar YTL tahsil edilecektir. Böylece yapılan zamlarla halktan 4.5 milyar YTL‘yi aşan bir para toplanmış olacak.
              Zamdan Kimler Ne Kadar Etkilenecek?
              Türkiye‘de elektrik tüketiminin dağılımına bakıldığında, 36.5 milyar kilovatsaati aşkın tüketimle en çok konut tüketicilerinin zamdan etkileneceği görülüyor. Hane halklarının, diğer sektörlerin ürünlerini de tüketmek zorunda oldukları dikkate alındığında, enerji girdi maliyetlerindeki artışların yansıtılmasıyla yaşanacak zam furyasından da ayrıca etkilenecekleri açıktır. Elektrik fiyatlarına yapılan zam, ekmek gibi temel yaşamsal ihtiyaçlara varıncaya kadar pek çok ürün için zamların devreye girmesi anlamını taşımaktadır.
              Elektrik tüketiminin sektörel dağılımına bakıldığında 22.1 milyar kilovatsaat ile en çok elektrik tüketiminin "ticarethane, yazıhane, turizm, el sanatları ve diğer hizmetler grubu" tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Ancak sektörlerin toplulaştırılmış olması nedeniyle iyi bir analize imkan vermeyen bu grup dışındaki elektrik tüketimlerine bakıldığında elektrik zamları; 15.5 milyar kilovatsaat elektrik tüketimi olan demir çelik sektörü ile 14.5 milyar kilovatsaatlik elektrik tüketen tekstil sektörlerini ciddi şekilde etkileyecektir.
              Hastanelere, Okullara Tehdit
              Serbest piyasa ve özelleştirme ısrarının getirdiği sorun yalnızca pahalı elektrik sonucunda yoksunluk ve yoksulluğun artmasıyla sınırlı kalmamaktadır. Hastane, okul gibi temel kamu hizmeti veren kurumlar, Şeker Bayramı sonrasında elektrik faturalarını ödeyemedikleri için elektriklerinin kesileceği tehdidiyle karşı karşıyadırlar. Böylesi bir yönetim anlayışı ne demokrasi, ne insan hakları, ne sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz. Hükümeti bir an önce enerji alanında birikmiş sorunları çözmek için ciddi adımlar atmaya, kamu yatırımlarının devreye alınması için kaynakların seferber edilmesine davet ediyoruz.
              ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
              41. DÖNEM YÖNETİM KURULU
              30 Eylül 2008

              Yorum

              • cunuyil
                Senior Member
                • 27-09-2005
                • 7297

                #8
                Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                Usta eğer C/P yapacaksak ben size onlarca mesaj yazarım.

                Ama diyorum ki herkes kendi enflasyonunu ve tatminliliğini ya da tatminsizliğini yaşıyor.Olay bu kadar basit.

                Sağlıcakla.

                Yorum

                • sak55
                  Banned
                  • 30-05-2008
                  • 2059

                  #9
                  Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                  bankaları ve diger kurumları denetleyenler(denetleyenler) sonuçta devlete bağlı değillermi yani bunun sorumlusu yine bizi yönetenler değilmi niye mahkemeye gitmeden halk adına görevlerini yapmıyorlar mahkemeye versen ne oluyor sonuçta yasalardaki boşluklardan faydalanıp yine bindiriyorlar mahkemeler in karar vermesi değil uygulanmaması asıl sorun bir şekilde denetlemekle görevli kurumlar görevlerini yapmıyorlar bununda sorumlusu bağlı bulundukları bakanlık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığıdır

                  Yorum

                  • iyi
                    Member
                    • 13-03-2004
                    • 2187

                    #10
                    Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                    turkiye ekonomisi iyiyse nasıl kredi notunu artırıyorlar.2010 yılı zam yılı olacakmış.

                    Yorum

                    • RARELY
                      Senior Member
                      • 04-11-2004
                      • 6810

                      #11
                      Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                      Sevgili arkadaşlarım, bazı arkadaşlarımız zamlara o kadar ılımlı yaklaşıyor ki durumu bir türlü anlayamıyorum. Bu gelen zamlar malesef herkese geliyor. Bu gelen zamlar malesef her eve uğruyor. Otoyol kullanmıyor musunuz? Köprü sizi ilgilendirmiyor mu? Aracınız yok benzine gelen ötv artışı size tırıs mı gider? Doğalgaz kullanmıyor musunuz? Kendi elektiriğinizi üretiyor olabilir misiniz? Suyunuzu kuyudan mı çekiyorsunuz? Hiç hasta olmuyor musunuz? Çocuğunuz okula gitmiyor mu? Arka bahçenizde sebze meyve mi yetiştiriyorsunuz? Bunların hepsine verilebilecek bir evet cevabı sanırım olanaksızdır. Bu saydıklarımı daha da uzatabilirim ama tabi ki anlamı olmayacak, hatta sıkıcı olacaktır. Arkadaşlar bir şeye gelen zam siz kullansanız da kullanmasanız da sizleri etkileyecektir. Çünkü sizlerin kullanmadığı bir ürün ya da hizmete gelecek zam, sizin kullandığınız bir mamülün maliyetini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle lütfen kimse herşeye doğru yapılıyor demek uğruna helal olsun. Tabi yapılacak deyip, ilginç ekonomi veya matematik dersleri ile bunu açıklamaya çalışmasınlar. Bu gerçekten sizi olduğunuzdan farklı bir noktaya taşır ve siz de bazı devlet büyüklerimiz gibi anlamsızca çay simit hesabı yapmaya başlarsınız. Zamlar sadece bir şeye gelse söylediğiniz doğru kabul edilebilecektir. Anlamayanlar açısından ben de şu işi bir güzel açıklayayım. Neyle rakamlarla...

                      Memur veya İşçisin... Araban da yok Köprü seni olumsuz etkilemiyor. Otoban kullanmıyorsun...

                      Ama işine gitmek için elbet bir vasıta kullanıyorsun.

                      Gidiş / Geliş Tek vasıta kullanıyorsan şanslı olan bir işçi veya memursun...

                      Günde en az 3 TL Yol parası veriyorsun En az %10 Günlük 30 Krş 20 Gün 6TL
                      Evin Kira, Kendi evini alamadın 500 TL Kiran var (İstanbul için Geçerli Değil) Hadi Ev sahibin insaflı Enflasyon oranında %5 Zam yaptı (Ne mümkün ama oldu) 25 TL
                      Elektrik kullanımın ortalama 60 TL üç ayda %12 Zam 1 Yıl boyunca da yapmayacaklarını var sayalım. 7,2 TL Su 20 TL Gelse, Ve %10 Zam ile 2 TL onun zamımızdan götüreceği değer olur. Bazı aylar az bazı aylar fazla yakılan Doğalgaz veya yakıt olabileceği için onu Yıllık 1500 TL ile sabitleyelim. Doğalgaz gelecek %20 lik bir zam 30 TL etkileyecektir Onunda bize aylık yansıması 2,5 TL dir. Bu bizlerin olmazsa olmazlarıdır. Barınma, Isınma, Elektrik, Yol, Su... Daha gıda yok... Dikkat ederseniz bunun içinde ne otoyol var ne köprü. Herşeyi ortalamadan az koyduğumu düşünüyorum. Topladığımızda 42,7 Yi buluyorum. 50 TL lik zam aldınız ve bunun Yaklaşık 43 TL sini bu şekilde verdiniz bile. Hayatınızı idame ettirmek için daha çok şeye ihtiyacınız var. Kalan 7 TL lik farkı da oraya kullanabilecek misiniz?

                      Bu komik hesaplamayı yaptığım için hepinizden özür diliyor ve diyorum ki;

                      Aslında sorun zamlarda değil. Bize angaje edilen enflasyon oranlarında ve buna karşılık aldığımız maaş zamları ile. Arkadaşlar gün geçtikçe fakirleşiyor, fakirleştiriliyoruz. Ne olur 2 ili 2 yi topladığınızda 5 Demekten vaz geçin...

                      Saygılarımla

                      Yorum

                      • sak55
                        Banned
                        • 30-05-2008
                        • 2059

                        #12
                        Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                        Originally posted by RARELY View Post
                        Sevgili arkadaşlarım, bazı arkadaşlarımız zamlara o kadar ılımlı yaklaşıyor ki durumu bir türlü anlayamıyorum. Bu gelen zamlar malesef herkese geliyor. Bu gelen zamlar malesef her eve uğruyor. Otoyol kullanmıyor musunuz? Köprü sizi ilgilendirmiyor mu? Aracınız yok benzine gelen ötv artışı size tırıs mı gider? Doğalgaz kullanmıyor musunuz? Kendi elektiriğinizi üretiyor olabilir misiniz? Suyunuzu kuyudan mı çekiyorsunuz? Hiç hasta olmuyor musunuz? Çocuğunuz okula gitmiyor mu? Arka bahçenizde sebze meyve mi yetiştiriyorsunuz? Bunların hepsine verilebilecek bir evet cevabı sanırım olanaksızdır. Bu saydıklarımı daha da uzatabilirim ama tabi ki anlamı olmayacak, hatta sıkıcı olacaktır. Arkadaşlar bir şeye gelen zam siz kullansanız da kullanmasanız da sizleri etkileyecektir. Çünkü sizlerin kullanmadığı bir ürün ya da hizmete gelecek zam, sizin kullandığınız bir mamülün maliyetini doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle lütfen kimse herşeye doğru yapılıyor demek uğruna helal olsun. Tabi yapılacak deyip, ilginç ekonomi veya matematik dersleri ile bunu açıklamaya çalışmasınlar. Bu gerçekten sizi olduğunuzdan farklı bir noktaya taşır ve siz de bazı devlet büyüklerimiz gibi anlamsızca çay simit hesabı yapmaya başlarsınız. Zamlar sadece bir şeye gelse söylediğiniz doğru kabul edilebilecektir. Anlamayanlar açısından ben de şu işi bir güzel açıklayayım. Neyle rakamlarla...

                        Memur veya İşçisin... Araban da yok Köprü seni olumsuz etkilemiyor. Otoban kullanmıyorsun...

                        Ama işine gitmek için elbet bir vasıta kullanıyorsun.

                        Gidiş / Geliş Tek vasıta kullanıyorsan şanslı olan bir işçi veya memursun...

                        Günde en az 3 TL Yol parası veriyorsun En az %10 Günlük 30 Krş 20 Gün 6TL
                        Evin Kira, Kendi evini alamadın 500 TL Kiran var (İstanbul için Geçerli Değil) Hadi Ev sahibin insaflı Enflasyon oranında %5 Zam yaptı (Ne mümkün ama oldu) 25 TL
                        Elektrik kullanımın ortalama 60 TL üç ayda %12 Zam 1 Yıl boyunca da yapmayacaklarını var sayalım. 7,2 TL Su 20 TL Gelse, Ve %10 Zam ile 2 TL onun zamımızdan götüreceği değer olur. Bazı aylar az bazı aylar fazla yakılan Doğalgaz veya yakıt olabileceği için onu Yıllık 1500 TL ile sabitleyelim. Doğalgaz gelecek %20 lik bir zam 30 TL etkileyecektir Onunda bize aylık yansıması 2,5 TL dir. Bu bizlerin olmazsa olmazlarıdır. Barınma, Isınma, Elektrik, Yol, Su... Daha gıda yok... Dikkat ederseniz bunun içinde ne otoyol var ne köprü. Herşeyi ortalamadan az koyduğumu düşünüyorum. Topladığımızda 42,7 Yi buluyorum. 50 TL lik zam aldınız ve bunun Yaklaşık 43 TL sini bu şekilde verdiniz bile. Hayatınızı idame ettirmek için daha çok şeye ihtiyacınız var. Kalan 7 TL lik farkı da oraya kullanabilecek misiniz?

                        Bu komik hesaplamayı yaptığım için hepinizden özür diliyor ve diyorum ki;

                        Aslında sorun zamlarda değil. Bize angaje edilen enflasyon oranlarında ve buna karşılık aldığımız maaş zamları ile. Arkadaşlar gün geçtikçe fakirleşiyor, fakirleştiriliyoruz. Ne olur 2 ili 2 yi topladığınızda 5 Demekten vaz geçin...

                        Saygılarımla
                        bazı arkadaşlar bu yönetim ne yaparsa doğru yapar mantığıyla hareket ediyor ülkemizde ekonominin çay ve simite göre hesaplandığında bazı arkadaşlarında böyle düşünmesi normaldir

                        Yorum

                        • eren511
                          Member
                          • 29-07-2006
                          • 2805

                          #13
                          Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                          bence zam oranları düşük o kadar zamlı ücret ödeme heveslisi varken zam oranlarını yüksek tutmaları gerekir...

                          Yorum

                          • zigana
                            Senior Member
                            • 26-01-2004
                            • 3796

                            #14
                            Konu: Köprü ve Otoyollara Rekor Zam

                            Originally posted by cunuyil View Post
                            Biraz anlatmaya çalışayım;

                            Sözgelimi bir memur 1000 TL maaş alıyor olsun.Bu memur ay içinde kaç defa köprüden geçer?Siz deyin ki 10 defa...

                            Bu 10 defa geçiş için toplam 10*5=50 TL eder.(5 TL olup olmadğını bilmiyorum o kadar olduğunu da sanmıyorum.)

                            Geçiş için harcanan 50 lira maaşın %5 eder.

                            Kısacası;

                            BU ADAM MAAŞININ TAMAMINI KÖPRÜ GEÇİŞİ İÇİN HARCAMIYOR!

                            Not: Hiç kendimizi yormayalım,bankaların kredi kartı komisyonlarına sesini çıkarmayan(!) Tüketiciler Derneği hemen dava açar ve muhtemelen de zam kararı durdurulur.
                            hocam kendimizi bazı şeyler için yoralım.
                            bak anlatayım.bu köprü yapılırken bedeli karşılandıgında bedeva olacaktı ama malesef her gelen hükümet gelirinin bir kısmını buradan tamamladı.
                            gelen gideni aratır duruma geldi. burada ilk geldiklerinde yapılan zammı mahkeme durdurmasaydı herhalde şimdiki söylenen mıktarı biz 10 tl olarak duyacaktık.şimdi 3 tl.

                            başka soyleyeceklerimde olabilir ama şimdilik bu kadar

                            bankaların kredi a. komisyon ve faiz oranlarına gelince
                            vatandaşı kötülerden soygundan korumak devletin görevidir.tüketici derneklerinin değil.cıkarırsın kanunu kimsede kıkını cıkaramaz.ama yok tabi
                            hükümet bile sermayenin yanında
                            şimdi herkes zarar ederken bankalar neden kar acıklayabiliyor.anlatayım
                            kredi kartı aidatı,hesap işletim üçreti,8 bin tl ve üzeri bankadan yatırılması,kiraların bankadan yatırılması işlemleri hangi hükümet döneminde gecerlilik kazandı.özellikle kira ve fatura odemeleri aslında hükümetin vatandaşa kazıgıdır.
                            isterseniz biraz daha anlatırım hükümetin durumundan
                            iyileri ile kötüleri ile

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X