Bugatti'den 1.45 milyon €'luk otomobil

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Bugatti'den 1.45 milyon €'luk otomobil



    Bugatti, 100.yıl kutlamalarını, Orta Doğu’daki seçkin müşterileri için özel olarak geliştirilen, özel yapım üç otomobille tamamladı. Mart'ta teslim edilecek olan otomobillerin en düşüğünün fiyatı 1,45 milyon Euro..

    2010’un ilk çeyreğinde teslim edilecek olan otomobillerin fiyatları, “Nocturne” serisi için vergi hariç 1,65 milyon Euro, Veyron ve Grand Sport’un tek olarak üretilmiş modelleri “Sang d’Argent” ve “Soleil de Nuit” için sırasıyla vergi hariç 1,45 milyon Euro ve 1,55 milyon Euro olarak açıklandı…
    Nocturne –Sadece Orta Doğu için hazırlanmış, beş otomobillik Veyron serisi:
    Veyron “Nocturne”, otomobile yanal uzunluk açısından yeni bir boyut katan, şimdiye kadar hiç kullanılmamış, olağanüstü yüzey bölmeleri ile insanı çarpıyor. Bugatti, parlak alüminyum üst gövde parçalarının oluşturduğu çizgiyi aracın arkasına doğru devam ettiren, yan paneller ve tavanın yekpare siyah rengiyle canlı bir kontrast meydana getiren galvanizli yan camlarla insanı büyülüyor. Buna, parlak alüminyumla kaplanarak zarif uzunluk izlenimini vurgulayan motor kapağı ekleniyor.
    Dış kısımda, kişiye özel hazırlanmış parlak jantlar, siyah, nano-kaplamalı magnezyum kumanda paneli ve galvanizli platinden orta konsolun hâkim olduğu iç mekân, bu modern tasarımı tamamlıyor.
    Sang d’Argent ve Soleil de Nuit – 1001 gece için iki rüya:
    Türünün tek örneği olarak sadece Orta Doğu için yapılmış bir Veyron olan “Sang d’Argent”ın kökeninde iki renk tasarımlı Centenary Villa d’Este otomobilleri yatmaktadır. Otomobilin metalik gümüş rengi 100’üncü yılını kutlayan markanın yarattığı eşsiz bir renktir. “Sang d’Argent”, Grand Sport jantlarına sahiptir. Aracın gümüş görünümü, tavandaki hava menfezleriyle birlikte tamamlanır.
    “Soleil de Nuit” (Gecenin Güneşi), Bugatti’nin öz değerleri olan “Sanat, Form, Teknik”in modern yorumunun çarpıcı bir örneğidir: Dubai Motor Show için tasarlanan, Orta Doğu’ya özgü ikinci ‘tek’ model, “Soleil de Nuit”yi son derece alışılmadık bir renk/materyal ayrımı karakterize eder. Otomobilin alt kısmında yer alan ve parlak alüminyum ile ayna parlaklığında ağlarla zenginleştirilmiş Metalik Siyah Mavi boyanın sentezi olan yatay ayrım, Grand Sport’un çizgilerini yumuşatır ve gövdeye yeni bir sportif etki katar.
    2010’nun ilk çeyreğinde teslimata hazır…
    Otomobiller, 2010’un ilk çeyreğinde teslimata hazır olacak. Fiyatları, beş otomobillik “Nocturne” serisi için vergiler hariç 1,65 milyon Euro, Veyron ve Grand Sport’un tek olarak üretilmiş modelleri “Sang d’Argent” ve “Soleil de Nuit” için sırasıyla vergiler hariç 1,45 milyon Euro ve 1,55 milyon Euro olacak.
    Tüm bu modeller, yaratıcılığın ve ilhamın nasıl başarıyla yeni sınırlara doğru ilerlediğinin gözle görülür birer örneği. Bugatti’nin, yeni teknoloji, daha az ağırlık ile daha fazla güç, artırılmış hız, daha kolay bir araç hâkimiyeti hedefleyen yenilikçi tasarım ve daha çok ilham veren bir zarafet için sergilediği sürekli mücadele bir efsane oldu.
    100 yıl sonra bile yine tanınmış, yine sağlam…
    Şirket’in 1909 yılındaki kuruluşunun şerefine Bugatti Automobiles S.A.S., yıl dönümü kutlamalarına, Mart ayında Cenevre Motor Show’da tek olarak üretilen bir Veyron modeli olan “Blu Centenaire” ile başladı. Nisan sonunda Villa d’Este’de Bugatti Marka’nın dünya çapındaki ününden büyük ölçüde sorumlu olan Bugatti’nin yarış geçmişine saygılarını, dört özel Grand Sports ile sundu. Grand Sports’lara, Fransa, İtalya, İngiltere ve Almanya’yı temsil eden geleneksel yarış renklerini, yani, mavi, kırmızı, yeşil ve beyazı taşıyan eski Type 35 modelleri de eşlik ediyordu. Ağustos ayında Bugatti, Kaliforniya’da düzenlenen Pebble Beach Concours d’Elegance’da onurlandırılan markalardan biri oldu ve nefes kesen, eşsiz bir karbon-alüminyum kombinasyonuna sahip, tek olarak üretilmiş bir Grand Sport olan “Sang Bleu”nün sunumuyla organizasyona damgasını vurdu. Eylül ayında Molsheim’da düzenlenen “100’üncü Yıl Hafta Sonu” organizasyonu ise, geleceğe göz kırpan bir platform oluşturuyordu. Burada sergilenen Bugatti 16 C Galibier’nin, dünyanın en özel, zarif ve güçlü dört kapılı otomobili olması amaçlanıyordu.
    Bu çok özel otomobillerin Dubai Motor Show’da takdimi son etkinlik oluyor ve bu etkinlikle Bugatti, Yüzüncü Yıl kutlamalarını tamamlıyor.

    HABER 7



    Foto Galeri
İşlem Yapılıyor
X