Maçlar Digitürk'te kaldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    Maçlar Digitürk'te kaldı

    Maçlar Digitürk'te kaldı


    Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki 4 sezonu kapsayacak olan maç yayın ihalesini yıllık 321 milyon dolarla Digitürk kazandı. İhalenin Digitürk'e dört yıllık faturası, vergiler, yüzde 10'luk federasyon payı, yüzde 2'lik organizasyon payı ve yıllık yüzde 10'ar artışlarla 2 milyar 135.6 milyon dolara ulaşacak.

    Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan 214.3 milyon dolar bedelli A Paketi için Türk Telekom ve Digitürk teklif verdi. Türk Telekom 215 milyon dolar, Digitürk ise 220 milyon dolar teklif etti. Ardından nefes kesen açık artırma süreci başladı.
    Dört saat süren ve 220 milyon dolardan başlayan açık artırmada Digitürk'ün 161'inci turdaki son teklifi fiyatı 321 milyon dolara çıkarttı. Türk Telekom bunun üzerine önce yedinci molasını aldı, arkasından da ihaleden çekildiğini açıkladı. İhaleyi de Digitürk kazanmış oldu. Böylece maçlar dört yıl daha Digitürk üzerinden yayınlanacak.
    Digitürk'ün naklen yayınlar için ödediği meblağ bu yıl sadece 140 milyon dolardı.


    VERGİLER DE VAR
    Digitürk, bu rakamın üzerine bir de KDV, federasyon ve organizasyon payı ödeyecek. Bunların toplamı da yıllık 424 milyon 233 bin dolara ulaşıyor. Dört yıllık fatura ise herşey dahil tam 1 milyar 668 milyon 532 bin dolar.
    "GURUR DUYUYORUZ"
    İhaleyi değerlendiren TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, Türk futboluna böyle bir kaynak yaratmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, gurur duyduklarını söyledi. Arıboğan şöyle konuştu:
    “Gelinen nokta bir son değil, başlangıçtır. Türk futbolunun uluslararası rekabeti açısından yapacağımız çok şeyler olduğuna inanıyoruz. Türk futbolunda maalesef gelirler ne kadar artmışsa, finansal sıkıntılar da o kadar artmıştır. Bundan sonraki dönemde taslak aşamasındaki Kulüpler Yasası'nın da uygulamaya geçmesiyle, kulüplerimizi bu dönemde finansal olarak çok daha programlı, disiplinli, güzel günler beklediğini düşünüyorum. Bu finansal disiplinle birilikte, kaynakların verimli kullanımı açısından aşama kaydedeceğimize inanıyoruz. Uluslararası rekabet açısından çok önemli yıllar olacak.”
    "DOÐRU RAKAMLA BİTİ"
    İhale sonuçlarını değerlendiren Galatasaray İcra Kurulu Başkanı ve eski bakanlardan Işın Çelebi, ihalenin doğru bir rakamla sona erdiğini belirtti. Çelebi, "Dİgiturk yayıncılıkta çok başarılı oldu. İhale doğru bir rakamla sona erdi. Daha da artabilirdi. Ben bu bedelin önümüzdeki 3-4 yıl içinde ikiye katlanacağını düşünüyorum. Yeni statlar ve Anadolu kulüplerinin güçlenmesi ile yayın ihale bedelleri ve dolayısıyla futbolumuzun değeri artacaktır" dedi.
    "BELKİ FİYAT DÜŞÜRÜRLER"
    Ekonomist ve Radikal Gazetesi yazarı Mahfi Eğilmez ise fiyatın nihai tüketicisi açısından çok ciddi bir rakam olduğunu belirtti.
    Eğilmez, "Bu paranın nasıl çıkarılacağı çok önemli. Şu haliyle Digitürk'ün 800 bin LİG TV abonesi varken bu sayı nerelere gider bilemeyiz. Belki de fiyat artırmak yerine fiyat düşürerek abone sayısını artırıp sürümden kazanmayı da düşünebilirler" dedi.
    GEÇMİŞTE YAPILAN İHALELER

    Yıllar
    Yayıncı
    Ödenen Para (milyon dolar)
    1994-95
    Konsorsiyum*
    7.2
    1995-96
    Konsorsiyum**
    23
    1996-97
    Cine5
    40
    1997-98
    Cine5
    45
    1998-99
    Cine5
    55
    1999-01
    Teleon
    60
    2001-04
    Digitürk
    116
    2004-08
    Digitürk
    94.5
    2008-10
    Digitürk
    140
    2010-14
    Digitürk
    321
    *Cine5 / ATV / Show TV / Kanal D / TGRT
    ** Cine5 / ATV / Show TV / Kanal D / Star TV

    YABANCI LİGLERİN YAYIN HAKLARI

    Lig
    Yayıncı
    Dönem
    Yıllık Ödenen Para (milyon dolar)
    İngiltere Premier League
    BSkyB-Setanta
    2010-13
    1197
    İtalya Seria A
    SkyItalia - Mediaset
    2010-12
    1151
    Fransa Ligue 1
    Canal Plus
    2008-12
    971
    Almanya Bundesliga
    Gol TV
    2009-12
    573

    ESKİ KÂRI UNUTSUN
    Beşiktaş eski yöneticisi İbrahim Altınsay, futbol yayın ihalesinin yayıncı kuruluşa toplam bedelinin 425 milyon dolar civarında olacağını belirtti. Altınsay, "Yani Digitürk 4 yılda abonelerinden ortalama 100 milyon dolar gelir elde etmeli ki ancak başabaş noktasına gelsin. Bildiğim kadarıyla yayıncı kuruluş mevcut fiyatlar ve abone sayısıyla yılda 100 milyon doların biraz üzerinde gelir elde ediyor. Buradan çıkarılcak sonuç yayıncı kuruluş için daha önceki karlardan bahsetmek pek mümkün olmayacak. Bu rakama kulüpler pek sevinmemeliler. Belki de bu paraların ödenememesi söz konusu olabilir" dedi.
    "FUTBOLUN GELECEÐİNE DEÐER BİÇİLİYOR"
    Televizyoncu Acun Ilıcalı ise rakamın bu kadar yükseğe çıkmasının Türk futbolu için büyük fırsat olduğunu belirtti. Ilıcalı, "Bu, Türk futbolunun şu anki değeri değil geleceğinin değeridir, Türk futbolunun geleceğine değer biçiliyor. Kulüpler farklı bütçelere sahip olacak. Taraftarların üzerine daha büyük yükler bindirecek. Bu da ne olursa olsun kulüpler için çok büyük şans. Türk futboluna daha çok kaynak aktarılacak. Bu ihale futbol ile taraftarlar arasındaki bir kablo gibi düşünülmeli. Anadolu kulüplerinin bütçesi de artacak daha iyi futbolcular gelecek" dedi.
    B PAKETİNİ TRT ALDI
    A Paketi ihalesinin ardından yapılan B paketi ihalesi ise çok kısa sürdü ve ihaleyi tek teklifi 40 milyon 210 bin dolar ile veren TRT kazandı.
    C PAKETİ TÜRK TELEKOM'UN
    C Paketi ihalesini de 13.5 milyon dolar ile Türk Telekom kazandı.
    A, B, C PAKETLERİ NEDİR?
    Üç ayrı paketten oluşacak ihale için Çukurova Grubu'na bağlı Digitürk, Doğan Grubuna bağlı D Smart, Doğuş grubuna bağlı NTV, devlet televizyonu olan TRT ve Türk Telekom şartname almıştı.
    İhale A, B ve C olarak üç sınıf için yapıldı.
    214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelli A paketi, Süper Lig’in isim hakkı ile bu ligden haftada en az 4 maçın şifreli canlı yayınını kapsıyor. Bu paketi alan bütün maçların çekimini yapma hakkını kazanacak. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşlara pazarlayabilecek.
    B paketi 40 milyon 200 bin dolar muhammen bedelli Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti ile üç dakikalık haber amaçlı görüntüleri başka kuruluşlara satabilecek.
    13 milyon 400 bin dolar muhammmen bedelli C Paketi ise gol görüntülerinin cep telefonlarından izlenmesini içeren mobil yayın haklarını kapsıyor.
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    #2
    Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

    Takımlar paraya boğulacak

    Süper Lig'de A, B ve C paketlerinde toplam 374.7 milyon dolarla biten yayın ihalesi en fazla kulüplere yarayacak. Eski dağıtım sisteminin devamı halinde futbol kulüpleri paraya boğluacak.


    Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki 4 sezonu kapsayacak olan maç yayın ihalesini yıllık 321 milyon dolarla Digitürk kazandı. Digitürk'ün naklen yayınlar için bu yıl ödediği meblağ ise sadece 140 milyon dolardı. B ve C paketleri de sırasıyla 40.2 milyon dolara TRT'nin ve 13.5 milyon dolara Türk Telekom'un oldu.
    ŞAMPİYONLUK SAYISINA GÖRE ASLAN PAYI İKİ TAKIMA
    Eski dağıtım sisteminin devam etmesi halinde, A, B, C paketlerindeki toplam rakamın yüzde 11'i daha önce Turkcell Süper Lig`de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre dağıtılacak. Buna göre, Fenerbahçe ve Galatasaray 13.2 milyon dolar, Beşiktaş 10.1 milyon dolar, Trabzonspor da 4 milyon 666 bin dolar gelir elde edecek.
    HER KULÜBE 7.3 MİLYON DOLAR
    Toplam rakamın yüzde 35'i de 18 Turkcell Süper Lig kulübüne eşit olarak dağıtılacak. Yani her bir kulüp 7 milyon 285 bin dolar alacak.
    168.5 MİLYON DOLAR PERFORMANSA GÖRE DAÐITILACAK
    Yine toplam rakamın yüzde 45'i puan performansına bağlı olarak dağıtılacak. Bunun anlamı da 168.6 milyon doların başarıya göre dağıtılacağı anlamına geliyor.
    İLK 6'YA EKSTRA PARA
    Son olarak toplam rakamın yüzde 9'u, ilk altı sıradaki takımlara verilecek. Yani ligi ilk altıda bitiren her takım 5.6 milyon dolar alacak.

    Yorum

    • spayk07
      Junior Member
      • 04-06-2007
      • 481

      #3
      Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

      Telekomun alamadığına üzüldüm, LigTv'nin kazandığına sevindim diyer yandan DSmart'ın kazanamadığı için sevindim LigTv'nin kazanmasına

      Yorum

      • RARELY
        Senior Member
        • 04-11-2004
        • 6810

        #4
        Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

        Evet arkadaşlar 1 Yıldır bangır bangır bağırıp, ihale yapın biz çok daha fazla para vereceğiz diğen kuruluşlar ihalenin neresinde kaldılar? Milleti LİG bizde deyip yanıltan firma ne yaptı? Umutlanıp 1,5 yıl boyunca reciver alan insanlar ne olacaklar?

        Haydi bakalım hayırlısı...

        Yorum

        • gencgs_21
          Junior Member
          • 27-12-2008
          • 254

          #5
          Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

          acaba digitürk parayı ödeyebilecek mi?

          Yorum

          • YÜZBAÞI OÐULLARI
            Diamond Group
            • 01-04-2004
            • 19785

            #6
            Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

            Originally posted by gencgs_21 View Post
            acaba digitürk parayı ödeyebilecek mi?
            "Minareyi çalan kılıfını hazırlar" derler.Bu nedenle paraları vardırki yada bu zaman zarfında kazanacaklarki bedeli kabul etmişler

            Yorum

            • himm
              Member
              • 18-03-2006
              • 552

              #7
              Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

              Originally posted by RARELY View Post
              Evet arkadaşlar 1 Yıldır bangır bangır bağırıp, ihale yapın biz çok daha fazla para vereceğiz diğen kuruluşlar ihalenin neresinde kaldılar? Milleti LİG bizde deyip yanıltan firma ne yaptı? Umutlanıp 1,5 yıl boyunca reciver alan insanlar ne olacaklar?

              Haydi bakalım hayırlısı...

              kesinlikle katiliyorum. ihaleyi bile reklam amacli kullandi adamlar

              Yorum

              • yamtarahmet
                Junior Member
                • 26-06-2005
                • 495

                #8
                Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

                digi kazandı ama ben iptal ediyorum üyeliğimi çünkü bu kadar yüksek fiyata seyredilmez.

                Yorum

                • umut55
                  Banned
                  • 11-05-2004
                  • 958

                  #9
                  Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

                  iyi oldu digiturkun aldığı bence

                  Yorum

                  • ozkandonmez
                    Administrator
                    • 30-12-2002
                    • 47397

                    #10
                    Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

                    B paketi 40 milyon 200 bin dolar muhammen bedelli Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti ile üç dakikalık haber amaçlı görüntüleri başka kuruluşlara satabilecek.
                    Tv kuruluşlarına satılacak olan bu görüntüler DT nin gelirlerine göre oransal olarak daha fazla olacaktır.
                    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                    HAYDI IPTV YAPALIM

                    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                    LÜTFEN OKUYUN

                    Yorum

                    • hakan_demirkan
                      Junior Member
                      • 26-05-2008
                      • 210

                      #11
                      Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

                      Kötü oldu. Keşke TRT alsaydı.

                      Yorum

                      • ozkandonmez
                        Administrator
                        • 30-12-2002
                        • 47397

                        #12
                        Konu: Maçlar Digitürk'te kaldı

                        Bizimde gönlümüz bundan ana idi ama , açık arttırma da göz önünde olanlar gayet açıktı. Danışıklı döğüş değildi ise Digiturk'e helal olsun demek gerek.
                        Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                        HAYDI IPTV YAPALIM

                        TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                        LÜTFEN OKUYUN

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor
                        X