Jo'nun transferi UEFA'da manset

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Jo'nun transferi UEFA'da manset



    Galatasaray'ın, Brezilyalı Jo'yu kiralaması Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA manşetten verildi.

    UEFA'nın internet sitesindeki haberde "Galatasaray'da Jo, Baros'un yerini doldurdu" başlığı atıldı.

    Yeri dolmaz boşluk

    Çek milli takımının da formasını giyen Baros'un 25 Ekim'de Fenerbahçe ile oynanan maçta bacağı kırıldığı ve önümüzdeki dört hafta daha oynayamayacağı kaydedildi. Baros'un 10 maçta beş gol attığı ancak sakatlığı nedeniyle yeşil sahalardan uzak kaldığı belirtilirken, CSKA Moskovalı eski oyuncunun Baros'un yerini doldurup dolduramayacağının merak edildiği kaydedildi.

    Brezilya milli takımının da formasını 10 kez giyen 22 yaşındaki oyuncunun yeniden forma girmek istediği vurgulanırken, son 12 ayda Everton'da kiralık oynadığı ancak bunların çoğunda sonradan oyuna girdiği yazıldı.

    UEFA'nın internet sitesinde Everton'la beş Avrupa maçına çıkan Jo'nun UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Galatasaray'da forma giyemeyeceği hatırlatılırken, "Jo bu ayın başlarında Frank Rijkaard'ın takımına giden Lucas Neill'in ayak izlerini takip etti." denildi.

    (İsmail Keleş / Radyospor)

    İngiliz basını ne yazdı?

    Galatasaray’ın İngiltere Premier Lig takımı Manchester City’den Brezilyalı Jo’yu kiralaması İngiliz basınında geniş yer buldu.
    İngiliz yayın kuruluşu BBC, 22 yaşındaki futbolcunun 2008 yılında 18 milyon sterlin karşılığında CSKA Moskova’dan Manchester City’ye transfer olduğunu ve geçen sezon devre arasında Everton’a kiralandığını hatırlattı. Brezilyalı oyuncunun kulüpten izin almadan ülkesine gittiği için bu ay başında Menajer David Moyes tarafından kadro dışı bırakıldığını belirten BBC, haberinde Everton ve Galatasaray kulüplerinin internet sitelerinde yer alan açıklamalara da yer verdi.
    BBC, golcü oyuncunun Avustralya Milli Takımı Kaptanı ve Everton’dan takım arkadaşı Lucas Neill ile aynı takımda mücadele edeceğini de anımsattı.
    Guardian gazetesi, Menajer David Moyes’in, formu ve disiplini konusunda yaşadığı hayal kırıklığından dolayı futbolcuyu göndermeye karar verdiğini
    belirtirken, Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Haldun Üstünel’in görüşmeleri sonrasında Jo’nun İngiltere Premier Lig’den bu ay içinde sarı-kırmızılı takıma katılan 2. oyuncu olduğunu kaydetti.
    Galatasaray’ın yeni transferini Daily Mail, Daily Mirror ve Independent gazeteleri de okuyucularına duyurdu.

    EVERTON: "JO, GALATASARAY İÇİN AYRILDI"

    İngiltere Premier Lig takımı Everton, kiralık oyuncusu Jo’nun sarı-kırmızılı takıma transferini internet sitesinden "Jo Galatasaray için
    ayrıldı" başlığıyla duyurdu.
    Everton’ın sitesindeki açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Brezilyalı golcü Everton’ı bırakarak Manchester City’ye döndü. Hemen ardından 22 yaşındaki Jo, Manchester City tarafından Galatasaray’a bu sezonun
    sonuna kadar kiralandı. Everton ve Manchester City arasında geçen yaz 1 yıllık anlaşma yapılmıştı, ancak bu kısa kesildi.
    Bu ay başında David Moyes, Brezilya’ya izinsiz gittiği için kadro dışı bırakılan Jo’nun bu cezasının geçici olduğunu, fakat bu kez Everton’la ilişkisinin sona erdiğini açıkladı.
İşlem Yapılıyor
X