Paralar Kartal'dan, goller Antep'ten!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Paralar Kartal'dan, goller Antep'ten!

    Beşiktaş, sezon başında iki futbolcu için tam 13.5 milyon Euro ödediği G.Antep'e 2-0 mağlup oldu.

    Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk hesapları yapan Siyah-Beyazlılar zorlu Gaziantep deplasmanında ağır yara aldı.

    Maça oldukça etkili başlayan ev sahibi Gaziantepspor 11. dakikada Julio Cesar'ın golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

    Attığı golden sonra herkes G.Antep'in geriye çekileceğini beklerken hiçte öyle olmadı.

    Rakibine önde baskı kurup top yapmasını engelleyen Kırmızı-Siyahlılar, oldukça önemli pozisyonlardan da yararlanamadı.

    Beşiktaş'ın tek etkili atağı ise Bobo ile gelişti. Brezilyalı oyuncu 37. dakikada ceza sahasında tek vuruşla golü attı ancak yan hakemin bayrağı nedeniyle gol ofsayt gerekçesiyle verilmedi.

    Bu pozisyondan iki dakika sonra Serdar Kurtuluş'la bir topu direkten dönen Gaziantepspor ilk yarıyı 1-0'lık üstünlükle kapattı.

    İlk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan ekip ev sahibi Gaziantepspor oldu.

    Julio Cesar ile girdiği önemli pozisyonlardan yararlanamayan Kırmızı-Siyahlılar, neredeyse farkı kaçırdı.

    72. dakikada Nobre ile net bir pozisyonu değerlendiremeyen Beşiktaş'ın çabaları sonuç vermeyince Gaziantepspor bu önemli karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

    Bu sonuçla Beşiktaş 38 puanda kalırken, Gaziantepspor puanını 30'a yükseltti.


    GAZİANTEPSPOR: 2 - BEŞİKTAŞ: 0

    STAT:
    Kamil Ocak
    HAKEMLER:
    Kuddusi Müftüoğlu , Cem Satman , Volkan Narinç
    GAZİANTEPSPOR:
    Mahmut , Murat Ceylan (Dk. 87 Hakan Bayraktar ), Zurita , Deumi , Tomas , Serdar Kurtuluş , Beto (Dk. 69 Jorginho ), Olcan (Dk. 78 Erman Özgür ), Ivan , Cenk , Julio Cesar De Souza
    TEKNİK DİREKTÖR:
    Jose Couceiro
    BEŞİKTAŞ:
    Rüştü , İsmail Köybaşı (Dk. 46 Yusuf ), Fink (Dk. 68 Mert Nobre ), Sivok , Bobo , Tabata , Ekrem , İbrahim Üzülmez , İbrahim Toraman , Holosko (Dk. 68 Tello ), Ernst
    TEKNİK DİREKTÖR:
    Mustafa Denizli
    GOLLER:
    Dk. 11 Julio Cesar De Souza, Dk. 51 Deumi (Gaziantepspor)
    SARI KARTLAR:
    Dk. 26 Sivok, Dk. 86 Ernst (Beşiktaş), Dk. 35 Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor)

    İLK YARIDAN POZİSYONLAR
    8. dakikada,
    Olcan orta sahadan aldığı topla defansı geçerek Beşiktaş ceza sahasına girdi ve meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Beşiktaş defansını aşan meşin yuvarlak Beto'nun önünde kaldı, ancak bu futbolcu topa dokunamayınca Gaziantepspor önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
    11. dakikada
    Olcan'ın sol kanattan ceza sahasına girmeden ortasında topu iyi takip eden Julio Cesar De Souza, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
    24. dakikada
    Beşiktaş'ın kazandığı serbest atışı kullanan Tabata'ın ortasında topla buluşan Bobo, sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
    31. dakikada
    Tabata'nın ortasına hareketlenen Holosko, topu müsait pozisyondaki Bobo'ya verdi. Bu oyuncunun sert vuruşunda top üstten auta gitti.
    33. dakikada
    Tomas'ın ortasında defansı aşan topu önünde bulan Julio Cesar De Souza'nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
    38. dakikada
    Deumi, Sivok'tan kaptığı topu Julio Cesar De Souza'ya verdi. Bu oyuncu ceza sahasına girerek vuruşunda top auta gitti.
    39. dakikada
    Serdar Kurtuluş'un 35 metre mesafeden sert şutunda, kaleci Rüştü'nün parmaklarıyla dokunduğu top, üst direğe çarptıktan sonra kornere gitti.
    40. dakikada
    Ivan'ın 25 metre mesafeden sert şutunda kaleci Rüştü uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
    Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Gaziantepspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

    İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
    51. dakikada
    Gaziantepspor'un kazandığı köşe vuruşunu Olcan kullandı. Bu oyuncunun ortaladığı topa ceza sahasında iyi yükselen Deumi kafayla vurarak kaleci Rüştü'nün müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0
    62. dakikada
    Yusuf'un pasında topla buluşan İbrahim Üzülmez'in plase vuruşunu, kaleci Mahmut çizgi üzerinden kornere çelerek gole izin vermedi.
    72. dakikada
    Yusuf, topu arka direkte Bobo ile buluşturdu. Bu oyuncunun pasını iyi takip eden Nobre'nin altı pas içindeki volesi yandan auta gitti.
    74. dakikada
    Gaziantepspor'un gelişen kontra atağında Julio Cesar De Souza orta alandan aldığı topu ceza sahasına kadar sürerek bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten döndü. Jorginho, müsait pozisyonda olmasına karşın direkten dönen topu auta attı.
    76. dakikada
    Julio Cesar De Souza'nın ceza yayı çizgisi üzerinden plase vuruşunda falso alan topu kaleci Rüştü tokatlayarak kornere gönderdi.
    80. dakikada
    Gaziantepspor defansında yaşanan karambolde, Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

    Mücadele Gaziantepspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.


    haberturk
  • CDD
    Senior Member
    • 06-07-2005
    • 5289

    #2
    Konu: Paralar Kartal'dan, goller Antep'ten!

    Antep karşısında kuş gördümü affetmiyor

    Yorum

    • kaplan111
      Junior Member
      • 02-07-2005
      • 270

      #3
      Konu: Paralar Kartal'dan, goller Antep'ten!

      anteplim benim nasilda hemen paylasmis bak sen hele))

      Yorum

      • himm
        Member
        • 18-03-2006
        • 552

        #4
        Konu: Paralar Kartal'dan, goller Antep'ten!

        Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçındaki futbolu ile camiasını umutlandıran ve ‘bu yarışta ben de varım’ mesajı yollayan Beşiktaş dün gece tanınmaz haldeydi. Ev sahibine Cesar ve Deumi’nin golleri galibiyeti getirdi, kaleci Rüştü farkı önleyen isimdi



        Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçındaki futbolu ile camiasını umutlandıran ve ‘bu yarışta ben de varım’ mesajı yollayan Beşiktaş dün gece tanınmaz haldeydi. Ev sahibine Cesar ve Deumi’nin golleri galibiyeti getirdi, kaleci Rüştü farkı önleyen isimdi

        Gaziantep’i kutlamak işin doğrusu... Oynayan, üreten, kaçıran, atan, yani her şeyi yapan kırmızı-siyahlı takımdı...
        Futbolun bir gerçeği var; ne kadar büyük olursanız olun, orta sahanız kaliteli değilse ve bu handikapa bir de formsuz oyuncuları eklerseniz, dişli bir rakibe karşı kazanma şansınız olmaz. Mustafa Denizli belli ki Nihat ve Tello konusundaki sabrını tüketmiş, bu ikiliyi yedeğe çekmiş. Haklı olabilir...
        Beşiktaş’ta iyi futbol oynayan bir tek isim var mıydı? Kaleci Rüştü’yü dışarıda tutalım. Yediğinden çok çıkardı. İlk yarıya bir bakın, Beşiktaş’ın maçı kazanma şansının olmadığını görürsünüz. Ekrem’in kanadı adeta yol geçen hanına dönmüş. Ekrem ne yapsın? Önünde Holosko, o da kafasına göre oynuyor, sürekli ileride. Savunması sıfır.
        Maçın adamı Olcan’dı. İki asistin yanı sıra sol kulvarı mükemmel kullandı. Başka bir deyişle Beşiktaş’ı bu kanattan çökertti. Siyah-beyazlı takım, 90 dakikada sadece Üzülmez ve Nobre ile dişe dokunur iki pozisyon buldu. Bunun dışında Kartal’ın ne organize bir akını ne de kazanma iştahı vardı.
        İkinci yarıya 2’de 2 yaparak başlayan Beşiktaş, Gaziantep’te oynadığı futbol ve aldığı mağlubiyetle büyük hayal kırıklığı yarattı... Kazanmak adına Beşiktaş hiçbir şey yapmadı ya da yapamadı. Çünkü Kartal’ın umut bağladığı birçok oyuncu her ne hikmetse müthiş bir performans düşüklüğü içinde.

        Asistler Olcan’dan
        Örneğin Fink, sahada yok. Bırakın Fink’i bir kenara, Beşiktaş adına öne çıkaracağımız bir oyuncu bulmak imkansız. Rüştü olmasaydı veya oyunun son bölümlerinde risk alan Beşiktaş karşısında müthiş pozisyonlar yakalayan Gaziantep bu fırsatları gole çevirseydi, siyah-beyazlıların hezimet yaşaması işten bile olmazdı.
        11. dakikada Deumi’nin uzun pasıyla buluşan Olcan soldan inerek topu içeriye gönderdi. Kale önündeki Cesar, Sivok’un önüne geçerek topu kaleye gönderdi: 1-0
        22’de Tabata’ın ceza sahasına gönderdiği topu Bobo ıskalayarak Beşiktaş’ın mutlak bir gol şansını kaybetmesine neden oldu.
        34’te Tomas soldan ortaladı, Serdar ıskaladı, top Cesar’ın önüne düştü. Bu oyuncunun kale önündeki vuruşu üstten auta gitti.
        39’da Serdar Kurtuluş’un yaklaşık 30 metreden sert şutuna Rüştü müdahele etti top üst direğe çarparak kornere gitti.
        40’ta Ivan’ın şutunu Rüştü uçarak kornere gönderdi. 51’de Olcan’ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen Deumi topu kafayla kaleye gönderdi meşin yuvarlak Rüştü’nün ellerine çarptıktan sonra ağlarla buluştu: 2-0 62’de soldan inen Üzülmez herkesin orta beklediği sırada topu direkt kaleye gönderdi fakat kaleci Mahmut son anda uzanarak topu kornere gönderdi.
        72’de Yusuf ortaladı, Bobo kafayla indirdi, kale önündeki Nobre ise vole vurmak isterken kötü bir vuruşla topu auta gönderdi. 74’te Jorginho, Cesar’a çıkardı. Bu oyuncunun şutu yan direkten döndü.
        81’de Nobre net bir fırsat daha kaçırdı. Bomboş pozisyonda penaltı noktası üzerinde kafayı vuran siyah-beyazlı oyuncu topu direk dibinden dışarı yolladı.

        MAÇIN RÖNTGENİ
        MAÇIN ADAMI
        OLCAN ADIN
        Beşiktaş’ın sağ kanadını her iki yarıda felce uğrattı. Ekrem ve Holosko onu durdurmak içinden ellerinden geleni yapsa da ilk goldeki asistine engel olamadılar. İkinci golde kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen Deumi’yi iyi gördü, topu adeta kafasına çarptırarak zaferin baş mimarı oldu.

        Pas: 30
        İsabetli pas: 21
        Top çalma: 16
        Top kaybetme: 19
        Orta: 4
        İsabetli orta: 1
        Yaptığı faul: 3
        Yapılan faul: 3
        Topla buluşma: 48

        KIRILMA NOKTASI
        DEUMİ’NİN KAFASI
        Deumi’nin attığı golün dakikası Beşiktaş’ı bitiren an oldu. Öyle ki bazı siyah-beyazlı oyuncular bu dakikadan sonra artık yürümeye başladılar ve hatta Gaziantepspor ataklarında bile geri gelmeye güçleri kalmadı. 78. dakika Deumi’nin farkı ikiye çıkarması Kartal’ın kolunu kanadını kırdı.


        ‘Hatalardan ders almalıyız’
        Beşiktaşlı futbolcular özeleştiri yaptı, kendilerini tenkit etti. Kaptan İbrahim Üzülmez, “Eğer şampiyon olmak istiyorsak bu hatalardan ders çıkarmalıyız” dedi. Kaptan Rüştü de mazeretleri bulunmadığını söyleyerek, “Antep’i tebrik etmekten başka bir şey yapamayız. Mücadele etmeden kazanamayacağımızı gördük” diye konuştu.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X