Tarihin En Saçma İcatları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Tarihin En Saçma İcatları

    İşte ne işe yaradığı ve kim tarafından icat edildiği belli olmayan birbirinden gereksiz icatlar.
    Cin fikirli mucitlerin insanoğluna armağanı.





    1-EL İÇİN İÇ ÇAMAŞIRI!
    Kim eline baktığında poposunu hatırlamak ister ki?
    Anlaşılan eldivenin altına giymek için hazırlanan bu iç çamaşırının dahi mucitleri birilerinin bunu isteyeceğini düşünmüş!






    2-BİR ŞİŞE ŞARAP KONULABİLEN KADEH!
    Kalkıp kendine yeni bir bardak şarap koymaya üşenen tembel insanlar için dünyadaki en akıllıca icatlardan biri sayılabilecek bu devasa kadeh, bir şişe şarabı içene kadar kadehin içinde ısınacak olan şarabın ne hallere geleceği düşünülürse normal insanlar için oldukça saçma.






    3-TUVALETTE GOLF!
    Tuvalette dergi okumayı zaman geçirmek için yeterli görmeyen insanlar için üretilmiş olan bu golf sahasının mucitleri, bu ürünü piyasaya sürerken oldukça iddialılardı ama sonuç onlar için bir hayal kırıklığı oldu.






    4-VAKUMLU SAÇ KESME ALETİ!
    Devrim yaratan bu saç kesme aleti sayesinde, hiç bir yere dökmeden saçmalarınızı dökmeniz mümkün. Tabi saç modeliniz ne kadar isteğinize uygun olur, orası tartışılır.






    5-KEDİLER İÇİN TOZ ALAN AYAKKABI!
    Kedinizin bütün gün boş boş yatıp, uyumasından bıktınız mı? O evi kirletiyor, ben temizliyorum mu diyorsunuz? İşte sizin için mükemmel bir icat: toz alan minik ayakkabılar. Takın kedinizin patisine, artık evi o temizlesin! Tabi bu icata o kadar sevinmeden önce, kedinizin patisini yaladığını ve o yaladığı patileriyle bütün evinizi temizleyeceğinizi düşünün!!!






    6- KALP ATIŞLI GÖÐÜSLER
    1963’te Japonya’da üretilen bu göğüsler, bebekleri rahat uyutmak için yapılmış. Acaba Japonlar’ın ninnilerden haberi yok mu?






    7- SPAGETTİ İÇİN MOTORLU DÖNEN ÇATAL
    Eğer spagetti yemek için çatalı döndürmek size çok zor geliyorsa, bu çatal sizin için birebir!






    8- SİGARA PAKETİ TUTUCU
    Bir tane sigara sizi kesmiyorsa, 20 taneyi aynı anda içmeye ne dersiniz?






    9-HULA YAPAN SANDALYE
    Geleneksel Çin İlacı Hulayı teknolojiyle buluşturan sandalye. Artık sabahları kendinize gelmek için kahveye ya da sağlıksız içeceklere ihtiyacınız yok, hula sandalyesine oturun, o oval hareketli titreşimiyle sizi kendinize getirir!






    10-ŞEKERLEME TABANCASI
    Su tabancası ve paint-ball tabancası eğlenceliydi ama kimin şekerleme fırlatan bir tabancaya ihtiyacı olur ki?







    11-KIVRIK NAMLULU MAKİNALI TÜFEK
    Köşeli alanlarda atışı kolaylaştıracağı düşünülen bu tüfeğin mucitleri, insanın kendi etrafında dönebildiğini unutmuş gibi görünüyor!






    12-KENDİ KENDİNE ÇALAN HARMONİKA!
    Bir enstrüman çalmak istiyor, ama notaları öğrenmekle uğraşmak ve parmaklarınızı oynatmak istemiyorsanız, kendi kendine çalan harmonikayı deneyin.






    13- ŞEMSİYELİ YAÐMUR TULUMU!
    Belki bu yeni icat sizi yağmurdan korur ama sokak boyunca insanların size bakıp alay etmesinden sizi koruması oldukça zor.






    14-DUŞ BAŞLIÐI
    Şemsiyeli yağmur tulumunu yapanlar heralde bu ilginç duş başlağından ilham aldılar. Saçlarınızın ve makyajınız duş alırken bozulmasını istemiyorsanız, bu başlık sizin için çok uygun. Ama dikkat edin boğulma tehlikesiyle karşı karşıyasınız!






    15-PETER PETRİE YUMURTA AYIRICI
    Peter’in kafasında yumurtayı hafifçe kırıp içine döküyorsunuz ve onun kocaman burnu sizin için sarıyı içinde tutup beyazı kaseye boşaltıyor. Fakat yumurta akının bu kocaman burundan akış anını seyretmek biraz mide bulandırıcı.






    16-TELEFONA CEVAP VEREN ROBOT
    1964’te Claus Scholz tarafından icat edilen bu robot telefonu açıyor. Fakat büyük bir problem var, bu robot konuşamıyor!






    17-YENİ KOLA
    Coca Cola’nın yeni bir formülle ürettiği bu kola, o kadar büyük bir ticari hayalkırıklığı oldu ki. İnsanlar orjinal Coca Cola’ları biriktirip, kara borsada satmaya başladı. Neyse ki Coca Cola başarısızlığının çabuk fakına vardı ve bu ürünü piyasadan çekti.






    18- TELLİ BEBEK KAFESİ
    Çocuğunuz dışarı çıkarmak istiyorsunuz ama bahçeniz ya da balkonuz yok ve onu taşıyıp dışarda gezdirmek size zor mu geliyor? Bu kafesi pencereden dışarı asın bebeğiniz bol bol temiz hava alsın. Ama hangi anne çocuğunu bu şekilde tehli***e atar ki!






    19-BEBEK TUTUCU
    Wemble Monarchs takımında buz ho***i oyuncusu olan Jack Milford tutkusundan bebeğini de eksik etmek istememiş ve bu bebek tutucuyu yaptı. Eşi ve o buz pateni yaparken, bebekleri de onların arasında buz pateninin zevkini çıkardı. Ama herkesin Milford gibi, bebeğini o kadar sert bir zeminin üstünde düşme tehlikesiyle karşı karşıya olarak gezdirmesini bekleyemeyiz değil mi?






    20-TÜYLÜ ALARM
    Her sabah alarm sesiyle uyanmaktan bıktıysanız, daha yumuşak daha sessiz bir alarm arıyorsanız, tüylü alarm sizi her sabah gıdıklayarak kaldırabilir.






    21-TELEVİZYON GÖZLÜKLERİ
    Her yerde televizyon izlemek istiyor olabilirsiniz ama muhtemelen bu komik gözlükleri kalabalık bir yerde takmak istemeyeceksiniz. Tek başınayken de neden normal televizyonunuzu izlemeyesiniz ki?






    22-KÜÇÜCÜK TELEVİZYON
    Clive Sinclair, 1966’da dünyanın en küçük televizyonunu yaparken, insanlarının bunu nasıl izleyeceğini hiç düşünmedi anlaşılan!






    23-EMNİYETLİ UÇUŞ TAKIMI!
    Birdman Leo Valentin, emniyet kemerleriyle yeni bir uçuş takımı yaptı. Ama ilk uçusundan sonra bu takımın pek de emniyetli olmadığı anlaşıldı!
İşlem Yapılıyor
X