Dinlemeye karşı ses şifreleme yazılımı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Dinlemeye karşı ses şifreleme yazılımı

    Kimse bu yazılımı kırmayı başaramadı


    Uluslararası alanda, geniş kampsamlı uçtan uca IT ve hücresel (gsm) şifreleme çözümleri sağlan Gold Lock firmasi ürünleri ile Türkiye'de. Gold Lock, cep telefonlarının dinlenmesine karşı, iki kat güvenlik duvarı oluşturan bir ses şifreleme yazılımı. Bu yazılımla, gizlilik gerektiren cep telefonu konuşma ve yazışmalarının en hızlı, güvenli ve ekonomik yöntemle başkaları tarafindan dinlenmesini ve görüntülenmesini engelleniyor.
    Bu konuda hayli iddalı olan firma, $ 250.000 ödüllü yarışması ile ünlü hackerlara davet çıkarmış ve geçtigimiz günlerde sonuçlanan yarışmaya 5000 den fazla kişi katılmış ve kimse başarılı olamamış.

    Bu sistemde her telefon görüşmesinde farklı şifreleme yapılabiliyor ve böylece telefonun dinlenebilmesi imkansız hale geliyor.Program ile birlikte cep telefonu iki modlu olarak çalışıyor. Birinci modda normal görüşmeler yapılabiliyor, ikinci modda ise sadece kriptolu görüşmeler yapılıyor. Kriptolu görüşme için karşı taraftaki telefonda da Gold Lock güvenlik programının yüklü olması gerekmekte.

    Yazılımın özellikleri:
    * Askeri düzeyde ve kırılması imkansız çift katmanlı şifreleme algoritmaları kullanır.
    * En üst seviyede yazılım şifreleme koruması sağlar
    * Çok çeşitli GSM cihazları (Nokia, Blackberry, iPhone vb.) veya Symbian, Windows Mobile işletim sistemli yüklü GSM ve iletişim cihazlarında ,Notebook ve PC'lerde kullanılabilir.
    * Operatörlerden bağımsız olarak bilinen tüm network bağlantılarında (3G, EDGE, GPRS, WI-FI vs.) çalışabilir.
    * Şifreleme anahtarları, otomatik olarak cep telefonu tarafından oluşturulur ve harici bir sunucuya ihtiyaç gerektirmez.



    haberturk
İşlem Yapılıyor
X