Lille Teknik Direktoru: Favori olarak Fenerbahce'yi goruyorum

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Lille Teknik Direktoru: Favori olarak Fenerbahce'yi goruyorum

    Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia, yarın UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yapacakları maçın favorisinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

    Garcia, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, maçla ilgili soruları yanıtladı. İlk maçın sonunda yaptığı açıklamada, İstanbul’daki rövanşta mutlaka bir gol bulmaları gerektiğini ifade ettiğini hatırlatan Garcia, "Sahaya çıkıp ofansif oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Hem Fenerbahçe’ye, hem taraftarına büyük saygımız var. Favori olarak Fenerbahçe’yi görüyorum. Favori onlar, ancak biz de 3. turda olmak için elimizden geleni yapıp, bir gol bulmaya çalışacağız" dedi.
    Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle taktik anlayışlarında, oyunun gidişatına göre değişiklikler yapabileceğini kaydeden Garcia, "Bu seçenekleri değerlendireceğim. 2 cezalı, 3 sakat oyuncumuz var" diye konuştu..
    Sakatlıklarla ilgili bir soruya da Garcia, "Şubat ayının sonlarındayız. 38 maç oynadık. Sezon uzun, ama 2010 yılının başında bu konuda açıklama yapmıştım. Oyuncuları korumak gerektiğini söylemiştim. Sonuçta sakatlık şans eseri oluşan bir olay. Biz de bu konuda şanssızız" yanıtını verdi.


    Lille takım kaptanı Mavuba: Yarınki maçın favorisi yok
    Fransa’nın Lille takımının kaptanı Rio Mavuba, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında yarın Fenerbahçe ile yapacakları mücadelenin favorisi olmadığını söyledi.
    Mavuba, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, ilk maçı 2-1 kazanmalarının kendileri adına bir avantaj olup olmadığı sorusuna, "2-1 avantaj tabii ki, ancak ilk maçta gol yedik. Yarın kendi sahalarında oynayacaklar. Önemli bir taraftar kitlesine sahipler. Şanslar yüzde 50’şer diyemem. Biz bir adım öndeyiz. Yarının favorisi yok. Zor bir maç olacak. Elimizdeki avantajla tutunacağız ve turu geçmeye çalışacağız" diye yanıt verdi.
    Fransız bir gazetecinin "2-1’in bir avantaj olarak görülmemesi gerektiği, maça 0-0 başlamak gerektiği" yönündeki sözleri üzerine Mavuba, "Tabii ki karşılaşmada çok avantajımız olduğunu söylemedim. Saçma sapan şeyler yapmadan, iyi oyun sergileyeceğiz. Tur atlamak istiyoruz, ama yine de avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. Deplasmanda olduğumuz için de bunun çok iyi bir avantaj olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı.

    KALECİ LANDREAU
    Lille takımının kalecisi Mickael Landreau, ateşli bir atmosferde oynayacaklarını bildiklerini kaydederek, "Ama golü atacak taraftar değil, oyunculardır" dedi.
    Maçta, tribünlerdeki atmosferin etkisinin de olacağını anlatan Landreau, "Ama biz böyle önemli maçları oynamak için Avrupa ligindeyiz. Bu maçların önemi böyle atmosferlerden geçiyor. Yarınki taraftar etkisini göz ardı etmiyoruz" diye konuştu.
    Bu tür maçların kaleciler için zor ve aynı zamanda güzel olduğu ifade edilerek, kendisinin bu konudaki düşünceleri sorulan Landreau, 2001 yılında Galatasaray’a karşı oynadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
    "O maç 0-0 bitmişti. Kariyerimde gördüğüm en sıcak ambianslardan biriydi. 0-0 biterse, yarın ona da hayır demem. Başkanımız bu kupaya önem veriyor. Şu ana kadar hedeflerimize ulaşmayı başardık, ama daha ileriye gitmek istiyoruz. Elimizden geleni yapıp, bir üst turda olmaya çalışacağız."
İşlem Yapılıyor
X