Genclerbirligi-F.Bahce 74. randevu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Genclerbirligi-F.Bahce 74. randevu


    Fenerbahçe ile Gençlerbirliği yarın yapacakları maçla birlikte ligde 74. kez karşı karşıya gelecek.
    Lig tarihinde bugüne kadar 73 kez karşılaşan iki ekipten, sarı-lacivertliler 33, Gençlerbirliği ise 13 kez kazandı.
    İki ekip arasında zorlu mücadelelere sahne olan maçların 27'sinde ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 122 gole, Gençlerbirliği 80 golle karşılık verdi.
    İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 3-0 kazandı.
    Ankara'da eşitlik var
    İki takım arasında Ankara'da yapılan lig maçlarında her iki ekip de 10'ar galibiyet alırken, taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadılar.
    Ankara'da Gençlerbirliği'nin 46 golüne, Fenerbahçe 42 golle yanıt verdi. Geçen sezon Ankara'da yapılan maçı Gençlerbirliği 1-0 kazandı.
    FB son 18 maçta bir kez yenildi
    Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne karşı son yıllarda lig maçlarında genelde başarılı sonuçlar aldı.
    Başkent temsilcisi önünde 2000-2001 sezonunun ilk yarısında Ankara'da 3-1'lik skorla yenilen Fenerbahçe, daha sonraki 16 maçta mağlubiyet yüzü görmedi, 12 galibiyet aldı, dört kez berabere kaldı.
    Bu serisine geçen sezon Ankara'da 1-0'lık yenilgiyle son veren Fenerbahçe, bu sezon ise İstanbul'daki maçı kazanırken, böylelikle rakibiyle yaptığı ligdeki son 18 maçta sadece bir kez yenilmiş oldu.
    En farklı galibiyetler
    Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında ligde en farklı galibiyetini 1993-94 sezonunda 5-0'lık skorla aldı.
    Kırmızı-siyahlı ekip ise Fenerbahçe karşısında en farklı galibiyetini, 1990-91 ve 1997-98 sezonlarında 3-0 ve 1996-97 sezonunda da 4-1'lik sonuçlarla elde etti.
    İki ekip arasında en çok gollü biten karşılaşmalarda ise yedi gol atıldı. 1959-60 sezonunda Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni, 1992-93 sezonunda ise Gençlerbirliği Fenerbahçe'yi 4-3 yendi.
    F.Bahçe'nin zor deplasmanı
    Turkcell Süper Lig'de geçen hafta Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle kötü gidişine son veren Fenerbahçe, 25.
    hafta mücadelesinde yarın başkentte Gençlerbirliği'ne karşı zor bir sınav verecek.
    Turkcell Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını kapsayan süreçte üst üste 7 resmi maçında kazanamayarak kötü bir şubat ayı geçiren sarı-lacivertli ekip, Antalyaspor galibiyetiyle üzerindeki stresi atarken, bu kez Gençlerbirliği karşısında zorlu bir 90 dakikaya çıkacak.
    Ligde rakip sahalarda çıktığı son 2 maçta galibiyeti bulunmayan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışında rakipleriyle arasındaki puan farkının açılmaması için başkentte kazanmak zorunda.
    Son deplasman galibiyetini 19. hafta mücadelesinde Sivasspor'a karşı 5-1'lik farklı skorla alan Fenerbahçe, 21. haftada Manisaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalıp, 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1'lik yenilgi aldı.
    -OLASI 11-
    Alex'in kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyeceği sarı-lacivertli ekipte, Gökhan Gönül'ün sakatlığı bulunuyor. Lugano da ağrıları olduğu için dün akşamki antrenmanın son bölümünde önlem amaçlı olarak yer almamıştı.
    Hazırlıklarını bugün öğlen saatlerinde yapacağı antrenmanla tamamlayacak Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum, omuzundan yaşadığı sakatlığın ardından bu hafta takımla çalışmalara başlayan Özer'e şans verebilir.
    Sarı-lacivertli ekibin Gençlerbirliği karşısında sahaya çıkması beklenen olası 11'i şöyle:
    Volkan Demirel, Bekir, Lugano, Bilica, Andre Santos, Deivid (Mehmet Topuz), Cristian, Emre, Vederson, Özer (Gökhan Ünal), Güiza.
    Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak
    Gençlerbirliği-Fenerbahçe mücadelesini Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.
İşlem Yapılıyor
X