Sir Alex Ferguson: Turk takimi gibi olduk

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Sir Alex Ferguson: Turk takimi gibi olduk



    Manchester United'ın efsane hocası: "Takımlarınıza daha az yenileceğiz"

    Türk Hava Yolları (THY) ve İngiltere Premier Lig'in dünyaca ünlü takımı Manchester United arasındaki sponsorluk anlaşması imza töreni bugün gerçekleştirildi. İmza töreninden önce Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Machester United'ın efsane hocası Sir Alex Ferguson, bu anlaşmanın kendilerine şans getireceğine inandığını söyledi. Bir gazetecinin, "Dünyayı fethettiniz ancak Türk takımları başınıza bela oldu. Galatasaray'a elendiniz, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yenildiniz. Şimdi ise THY ile sponsorluk anlaşmasını yapıyorsunuz. Bu nasıl bir duygu?" sorusuna karşılık Ferguson, "Bu anlaşma sayesinde biz de Türk takımı gibi olduk. Böylelikle Türk takımlarına daha az yenileceğiz. Siz çok yendiniz sıra artık bizde" diyerek espri yaptı.

    Ferguson, İstanbul'la ilgili unutamadığı 2 anısını da gazetecilerle paylaştı: "Biri, havaalanında 'Welcome to hell' (Cehenneme hoş geldiniz) pankartıydı. Onu hiç unutamadım. İkincisi Eric Cantona'nın oyundan atılmasıydı. Onun dışında Türkiye'yle olumsuz bir anım yok. Ancak Boğaz'ın kıyısındaki Çırağan Palace'ın olağanüstü güzelliğini unutmayacağım."

    '2 KURUM İÇİN DE ÖNEMLİ'

    THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sponsorluk anlaşmasını son derece önemsediklerini ifade etti. İngiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden birinin resmi taşıyıcısı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Topçu, anlaşmanın her 2 kurum için de çok önemli getirileri olacağını söyledi.

    THY UÇAÐINA BU KEZ DE MANCHESTER UNİTED FORMASI

    Old Trafford'da bugün gerçekleştirilecek sponsorluk anlaşması öncesi Manchester United'ın renklerine boyanan Tunceli adlı THY uçağı görücüye çıktı

    Türk Hava Yolları (THY) İspanya'nın futbol devi Barcelona'nın ardından bir başka dev İngiliz Manchester United ile bugün imzalayacağı sponsorluk anlaşmasının ardından İngiliz takımını taşıyacak ‘Tunceli’ adlı Boeing 737-800 tipi uçağını takımın renklerinde boyattı. Sponsorluk anlaşması gereği THY takımı bu uçakla taşıyacak. Old Trafford'da bugün gerçekleştirilecek resmi törenin ardından dünyaca ünlü futbol kulübü. THY’nin Boeing 737-800 tipi ‘Tunceli’ adlı uçağı da kulübün renklerine boyandı. THY Teknik’te kulübün logosu uçağa konuldu. Uçak hem kulübü taşıyacak hem de normal seferlerini bu şekilde yapacak. THY’nin Manchester uçağı bugün Atatürk Havalimanı’nda görüntülendi. Uçak tarifeli olarak bugün saat 14:40’da İstanbul-Bakü uçuşunu gerçekleştirdi. Bir süre önce de Barcelona’ya sponsor olan THY yine bu takım için de uçağını boyamıştı.

    THY, MANCHESTER UNITED'A SPONSOR OLDU

    Türk Havayolları ile İngiltere'nin ünlü takımlarından Manchester United arasında bir sponsorluk anlaşması imzalandı. İmza törenine Manchester United oyuncuları, Wayne Rooney, Edwin van der Sar, Nani, Ji Sung Park, Darren Fletcher katıldı. Manchester'daki Old Trafford Stadında gerçekleştirilen imza töreninde Manchester United Kulübü Başkanı David Gill, Takım Direktörü Richard Arnold ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Şanlı hazır bulundu.

    BAŞARILI BİR İŞBİRLİÐİ

    Avrupa'nın 4'üncü en büyük havayolu şirketi olan THY, 3.5 yıllığına imzalanan sponsorluk anlaşmasına göre, takım oyuncularını tüm maçlarına, turnuvalara ve eğitim kamplarına taşıyacak ve Old Trafford stadındaki tüm reklam panolarında THY'nin logosu bulunacak. Törende bir konuşma yapan Manchester United Kulübü Başkanı David Gill , " Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşma, Manchester United için dünyada önemli bir örnek arz etmekte, havayolunu kulübümüzde memnuniyetle karşılıyoruz. Türk Hava Yolları, Manchester'da ve dünyada yolcu sayısını arttırmaya devam ederek büyüyen dinamik bir havayolu şirketi olduğunu kanıtlamıştır. " diye konuştu. Gill ayrıca, THY'ye ' Hoşgeldiniz' diyerek " Başarılı bir işbirliği " yorumunu yaptı.

    " MANCHESTER UNITED'A SPONSOR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ "

    THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yaptığı konuşmada THY'nin Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu şirketi olduğunu ve krize rağmen hızla büyüdüğünü belirtti. İngiltere'ye haftada 47 sefer gerçekleştirdiklerini kaydeden Topçu, THY'nin ve Manchester United'in dünyanın dört bir yanında tanındığını dile getirerek, " Bu nedenle bu iki markanın işbirliği daha büyük bir önem arz ediyor. " dedi. Topçu ayrıca, " Manchester United'a sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. THY marka değerine önemli katkı sağlayacak bu önemli işbirliği için buradayız. THY bu işbirliğiyle global marka olma yolunda bir adım daha atmış olacaktır. " dedi. Takım Direktörü Richard Arnold ise, " Yaratıcı ve başarıyı amaç edinen bir havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, bizleri oldukça hayran bırakmıştır. Kulübümüzle yapmış olduğu geniş kapsamlı sponsorluk anlaşması ile büyük planları olan bir havayolu şirketi, Türk Hava Yolları ile çalışmak üzere sabırsızlanıyoruz." dedi. Törenin ardından David Gill , THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya Türk Havayolları yazılı 10 numaralı bir forma hediye etti. Topçu da Gill'e bir THY uçak maketi hediye etti. Ardından da Manchester United'lı futbolcular uçak şeklindeki pastayı kesti.

İşlem Yapılıyor
X