Turkiye'nin kalbi Mecidiyekoy'de atacak iste ilk 11'ler, Yayinlayacak Kanallar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Turkiye'nin kalbi Mecidiyekoy'de atacak iste ilk 11'ler, Yayinlayacak Kanallar

    Derbiyi C+ Fútbol ve LIG TV canli olarak yayinlayacak

    Bu sabah ve öğlen kendisini iki kez deneyen ve doktorlarla görüşen Emre Belözoğlu, Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. Arda'nın ise 18 kişilik kadroya dahil edildiği bildirildi. Galatasaray'ın kaptanının forma giyip giymeyeceğine Rijkaard ve Arda'nın karar vereceği öğrenildi...



    Turkcell Süper Lig’de bu akşam yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi stat kapıları açıldı.
    Ali Sami Yen Stadı’na taraftarların alınmasına başlanırken, stat dışında da Galatasaray taraftarları büyük bir kalabalık oluşturdu.
    Güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri dikkati çekerken, stada alınan taraftarlar da aramalardan geçtikten sonra tribünlerdeki yerlerini aldılar.
    Öte yandan, karşılaşma öncesi stat çevresindeki seyyar satıcılara, zabıta ekiplerinin müdahale ettiği görüldü.

    ÖZHAN CANAYDIN İÇİN KİTAPÇIK

    Galatasaray Kulübü, hayatını kaybeden eski başkanlardan Özhan Canaydın için bir kitapçık bastırarak, taraftarlara dağıttı.
    İçeriğinde, Özhan Canaydın’ın fotoğrafları ve yaşam hikayesinin yer aldığı kitapçık, maça gelen taraftarlara statta verildi.

    Emre sahada Servet yedek
    Cim-Bom’da Teknik Direktör Frank Rijkaard, Emre Güngör’den vazgeçmiyor. Hollandalı hoca, Trabzonspor maçında yaptığı büyük hatayla yenilgide başrolü oynayan genç futbolcuya, Fenerbahçe derbisinde de ilk 11’de şans tanıyacak. Hafta boyunca yapılan antrenmanlarda Lucas Neill’in yanında Emre Güngör’ü deneyen deneyimli çalıştırıcı, Servet’i yine yedek soyunduracak. Aslan’da sakatlığı düzelen Gökhan Zan’ın ise maç eksiği nedeniyle kadroda yer almayacağı öğrenildi.

    Emre derbide yok

    Bu sabah ve öğlen kendisini iki kez deneyen ve doktorlarla görüşen Emre Belözoğlu, Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.

    Emre'nin yokluğunda Daum’un orta sahada Selçuk ile Mehmet Topuz’a şans tanıyacağı bildirildi. Bu durumda sağ kanatta Deivid ya da Özer forma giyebilecek. Özer’in sağa geçmesi halinde ise solda Vederson takıma dönecek, Deivid’in sağda oynaması halinde Özer sol kanatta görev yapıp Vederson’u yedeğe itecek. Fenerbahçe’nin sahaya çıkaracağı savunma ise en net blok olarak göze çarpıyor. Daum, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica ve Santos’dan oluşan geri dörtlüyü bozmayacak.

    10 numara kumarı
    Galatasaray kaptanı Arda, Rijkaard’la görüşerek oynamak istediğini bildirdi. Hollandalı hocabu talep üzerine yedek soyundurmayı düşündüğü Arda’yı ilk 11’de sahaya sürme kararı aldı

    NEVZAT DİNDAR

    Galatasaray derbiye büyük olasılıkla Arda Turan’lı kadrosuyla çıkacak.
    Ankaragücü maçında sarı kart cezası, Trabzonspor deplasmanında sakatlığı yüzünden forma giyemeyen, tedavisi sürdüğü için hafta boyunca takımla sadece bir çalışmaya katılabilen Arda, Teknik Direktör Frank Rijkaard’la görüşerek, derbide oynamak istediğini bildirdi.
    İğne tedavisi gören yıldız futbolcu, şampiyonluk yolunda çok büyük önem taşıyan maçta takım arkadaşlarını yalnız bırakmak istemediğini söyledi. Ağrıları sürdüğü için Arda’yı yedek soyundurmayı düşenen Rijkaard, oyuncusunun ısrarı nedeniyle kararsızlığa düştü.
    Tecrübeli teknik adamın, dün antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışan Arda’ya ilk 11’de forma verme kararı aldığı öğrenildi. Frank Rijkaard’ın iğne vurularak sahaya çıkacak olan kaptan Arda’nın her an sahayı terk edebileceğini düşünerek planlarını yaptığı ifade edildi. Hollandalı hoca, Arda’yı yedek soyundurmaya karar verirse 11’de Giovani’yi oynatacak.

    Rijkaard: Siz işinize bakın
    Galatasaray’daki başkanlık seçimi, derbi öncesi Florya’da birinci gündem maddesi olunca, Teknik Direktör Rijkaard olaya el koydu. Sarı-kırmızılı futbolcuların dünkü antrenmandan sonra seçimle ilgili olarak Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’le konuştuklarını gören Hollandalı hoca, takımla toplantı yaparak uyarılarda bulundu.
    Tecrübeli teknik adamın, “Belki de ligin en önemli maçını oynayacağız. Bursaspor’un kaybetmesiyle çok büyük bir fırsat yakalamış durumdayız. Bu ortamda sizden başka şeyleri değil, derbiyi düşünmenizi istiyorum. Unutmayın sizler profesyonelsiniz ve yalnızca kendi işinize odaklanmalısınız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
    Cim-Bom’da seçim sonuçlarını en fazla kiralık olarak kadroya dahil edilen Jo ve Giovani’nin merak ettikleri kaydedildi.

    Daum'un şifresi sabır

    YUSUF KOBAL

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, derbi öncesi yaptığı son taktik toplantıda, oyuncularına isteklerini tek tek sıraladı, “Sakin, çok paslı, mücadeleci bir oyun bizi galibiyete götürür. Doksan dakika sabırlı olun, stres yaşamayın” ifadesini kullandı

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, dün sabah tesislerde topladığı oyuncularına son bir konuşma yaptı ve Galatasaray karşısında takımdan istediği iki şeyi açıkladı.
    Alman çalıştırıcı, derbide sakin, çok paslı ve mücadeleci bir oyun ortaya koymaları gerektiğini belirtip, “Öncelikle sizden sabırlı olmanızı istiyoruz. Ayrıca gergin olmanıza da gerek yok” ifadelerini kullandı.
    Bursaspor’un aldığı yenilgi ile şampiyonluk yarışının yeniden başladığının altını çizen Daum, futbolcularından derbide son günlerdeki çıkışlarını sürdürmeleri için dikkatli olmalarını, özellikle savunmada riske girmemelerini istedi.
    Galatarasay’ın oyun özellikleri hakkında da takımına bilgiler veren tecrübeli çalıştırıcı, rakipte dikkat edilmesi gereken oyuncuları sıralayıp, bu isimlerin saha içinde yapabileceklerini tek tek anlattı, alınacak önlemleri ezberletmeye çalıştı.

    ‘Sorunlar geride kalacak’
    Takımın sabretmesi, iyi pas yapıp, mücadele ederken yardımlaşması halinde sahada istediğini elde edebileceğini kaydeden Christoph Daum, “Artık iyi futbolla kazanma zamanı geldi. Derbiden alacağımız galibiyet tüm sorunlarımızın geride kalmasını sağlayacaktır. Biz güçlü bir ekimiz. Bunu sahaya yansıtmalıyız. Ben size güveniyorum. Eğer üç puana ulaşırsak kalan haftalarda önümüz açılacaktır” diye konuştu.

    364. randevu
    Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig’de 364. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 363 maçtan 137’sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. “Sarı Kanaryalar”ın attığı toplam 510 gole, “Cim Bom” 463 golle karşılık verdi.
  • emin_070
    Senior Member
    • 03-07-2006
    • 3337

    #2
    Konu: Turkiye'nin kalbi Mecidiyekoy'de atacak iste ilk 11'ler, Yayinlayacak Kanallar

    her iki takıma da başarılar...

    özhan canaydın'ın vefatıyla fair playin öne çıktığı bir maç bekliyorum.....

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X