Dev Derbi Fenerbahcenin Galatasaray 0-1 Fenerbahce

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Dev Derbi Fenerbahcenin Galatasaray 0-1 Fenerbahce

    Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'ı 70. dakikada Selçuk Şahin'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

    Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe puanını 55 yaptı ve averajla 2. sıraya çıktı. Galatasaray ise 53 puanda 4. sırada kaldı.



    Galatasaray'ın kalan maçları
    Sivasspor (D)
    Manisaspor (D)
    Bursaspor (E)
    İstanbul B.B (D)
    Antalyaspor (E)
    G.Birliği (D)

    Fenerbahçe'nin kalan maçları
    Kayserispor (E)
    Ankaraspor (Hükmen 3-0)
    Beşiktaş (E)
    Kasımpaşa (D)
    Eskişehirspor (E)
    Ankaragücü (D)
    Trabzonspor (E)



    MAÇTAN NOTLAR

    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç öncesinde Galatasaraylı taraftarlar, sahaya ilk çıkışlarında Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet aleyhine küfürlü tezahüratlarda bulundular.

    Sarı-kırmızılı taraftarlar, sahada gezinen futbolcular için hiç susmadan küfürlü tezahüratlarda bulunurken, tepkiler ancak Fenerbahçelilerin soyunma odalarına dönmesiyle sona erdi.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, soyunma odalarına giden tünele girerken, el salladığı Galatasaraylı taraftarlardan tepki gördü.

    Bu arada, Fenerbahçeli taraftarların da karşılık olarak “Kırmızı” giyen taraftarlara yönelik küfürleri duyuldu.

    CANAYDIN İÇİN PANKARTLAR

    Galatasaraylı taraftarlar, hafta başında vefat eden eski kulüp başkanı Özhan Canaydın için pankartlar astı.

    Başkanlığı döneminde istifası için uzun süre uğraşan taraftar grubu UltrAslan'ın bulunduğu kapalı tribünündeki seyircilerin astığı, “Büyük sevginle bizi bekle başkan”, “Mekanın Cennet: Hakkımız Helal Olsun”, “Camiamızın başı sağolsun” pankartları dikkati çekti.

    FENERBAHÇE YÖNETİMİ KALABALIK BİR KADROYLA STATTA

    PFDK'nın hak mahrumiyeti cezası verdiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbi maçı Ali Sami Yen Stadı'nda izleyemedi. Fenerbahçe Kulübü'nü başkanlık makamında ikinci başkan Nihat Özdemir temsil ederken, yöneticiler Ali Koç, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Yasemin Merçil ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

    Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüste idareci olarak sadece sportif direktör Aykut Kocaman yer alırken, yöneticiler ayrı bir araçla stada geldiler. Fenerbahçeli yöneticileri, stat girişinde Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel karşıladı.

    HIDDINK MAÇTA

    Futbol Federasyonu'nun (A) Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne getirdiği Guus Hiddink de önemli derbiyi izlemek için stada geldi.

    Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl ile birlikte stada gelen Hiddink, maçı izlemek için protokol tribününe geçti.

    BAYANLARIN KUPASI COŞKU YARATTI

    Basketbolda Bayanlar Teknosa Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 57-55 yenen Galatasaray'ın kupayı kazandığı haberi, Ali Sami Yen Stadı'ndaki Galatasaraylı taraftarlarca coşkuyla karşılandı.

    Dahili anonsla yapılan duyurunun ardından taraftarlar, sevinç gösterisinde bulundu.

    Bu arada, kupa töreni de skorborttan canlı olarak yayınlandı.

    DEV DERBİDE 364. RANDEVU

    17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

    Sarı-lacivertliler, geride kalan 363 maçtan 137'sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. “Sarı Kanaryalar”ın attığı toplam 510 gole, “Cim Bom” 463 golle karşılık verdi.

    LİGDE 104. RANDEVU

    Galatasaray ile Fenerbahçe, 52. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 103 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 42-29 üstünlük kurdu. Ligdeki 32 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 135 gole, sarı-kırmızılılar 102 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.
  • emin_070
    Senior Member
    • 03-07-2006
    • 3337

    #2
    Konu: Dev Derbi Fenerbahcenin Galatasaray 0-1 Fenerbahce

    ayrıntılı anlatım aşağıdadır.

    konu açmadan önce arama yapınız....

    Yorum

    • himm
      Member
      • 18-03-2006
      • 552

      #3
      Konu: Dev Derbi Fenerbahcenin Galatasaray 0-1 Fenerbahce

      Yazmis oldugum konunun dakika dakika mac anlatimi ile alakasi olmadigindan buraya yazdim. Yoksa oradaki konuyu bende gordum

      Yorum

      • emin_070
        Senior Member
        • 03-07-2006
        • 3337

        #4
        Konu: Dev Derbi Fenerbahcenin Galatasaray 0-1 Fenerbahce

        Originally posted by himm View Post
        Yazmis oldugum konunun dakika dakika mac anlatimi ile alakasi olmadigindan buraya yazdim. Yoksa oradaki konuyu bende gordum
        ok hadi dediğin gibi olsun......

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X