Hincal Uluc: G.Saray, Fener'in Samaroglani oldu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Hincal Uluc: G.Saray, Fener'in Samaroglani oldu

    Hıncal Uluç, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra sarı kırmızılı takım hakkında ağır ifadeler kullandı. Teknik Direktör Frank Rijkaard'ı topa tuttu.



    Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde yer alan röportajındaGalatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'a ağır eleştirilerde bulundu!..

    İşte Hıncal Uluç'un çok konuşulacak sözleri!..

    Polat sözünü tutsun!

    - Rijkaard sayesinde, G.Saraygeriye gitti ve F.Bahçe karşısında şamaroğlanına döndü. G.Saraylılar için acı olan taraf bu

    - Futbolcunun ayağı titriyorsa, kötü oynuyorsa, fizik ve moral olarak hazır değilse,oyuna müdahaleleri yanlışsa bu antrenörün utancıdır

    - Kongreden 3 gün evvel, "Ben Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl uzatacağım" diyen Adnan Polat şimdi sözünü tutsun. Bir tören yapsın da görelim

    Galatasaray,Fenerbahçe karşısında bir kez daha kaybetti. Bu kez üstelik sahasındaydı. İkitakımı nasıl buldunuz?Fenerbahçe'yegalibiyeti getiren unsurlar nelerdi?

    Geçen hafta bunları konuştuk. Fenerbahçe'ningolü nasıl atacağı dahil, "Galatasaraygol atamaz amaFener deGalatasaray'a atamaz" dedim. "Yeter ki" dedim ve örnek verdim, "Güiza gibi 40 metreden bir kişi sallamasın ya daTrabzonmaçındaki gibiGalatasaray savunması felaket bir hata ile kendikalesinegol atmasın." Bu defa Güiza sallamadı, Selçuk salladı ama çok berbat salladı, o berbat topu da daha berbat birkaleci yedi. 15 gün evvel, biz, "Galatasaray bunların ikisini de yenemez en az 4 puan kaybeder" dedik, iki aptalca hata ile 6 puan kaybettiler. Ama o aptalca hataların yapılabileceğini de söyledim.

    -3-0 sona erenAnkaragücügalibiyetinin ardından söylemiştiniz üstelik...

    Evet.Bütün gazetelerGalatasaray'ı göklere çıkarırken, ben "3-0'ı unutun. O bir tabeladır. Gerçek budur, buGalatasaray,Trabzon'u daFener'i de yenemez. Ama aptalca yanlışlar yaparsayenilebilir" dedim. Aynen ikimaç da öyle oldu. Şimdi ben bunları hem de birGalatasaray zaferinden sonra söyleyebiliyorum daGalatasaray'ın başında duran adam,dünyanın en pahalı antrenörü nasıl farkına varamıyor ve "Bu Rijkaard futbolu bilmiyor. Ben biliyorum" dediğim için benimle dalga geçen benim sevgili meslektaşlarım şimdi ne diyorlar? Bir tanesi karşıma gelebilir mi? 'Rijkaard'ı şimdi oturup, tartışalım seninle' diyebilir mi? Hadi bakalım!.. Bir antrenörün ülküsü nedir?Takımı fiziksel ve moral olarak hazırlamak.Takım fiziksel ve moral olarak nasıl hazırlanır?

    SÖYLEMEKTEN BIKTIM

    Sen iyi bir antrenörsen birtakımın başına geldikten 10 ay sonra otakımınbireysel vetakımsal olarak daha ileri gitmiş olması lazım. Sezon başındakiGalatasaray'ın kadrosundan bana bir tane isim söyle ki bugün daha iyi durumda olsun. Sezon başındakiGalatasaray kadrosundan bana bir tane isim söyle ki bugün sezon başındaki düzeyinde olsun; razıyım.Bireysel olarak hepsi dahagerideler. Hiçbiroyuncuyuileriye götürememiş, yerinde de tutamamış. Sezon başındaGalatasaray'ın oynadığıtakım futbolunun dörtte birini bugünGalatasaray oynuyor mu; oynamıyor. Sezon başındakiGalatasaray'ın moralinin dörtte biri bugünGalatasaray'da var mı?Trabzon 1-0 galip oynuyor,Fenerbahçe 1-0 galip oynuyor,maçı seyrediyorsun ikisinde de biliyorsun ki hakem tabelayı kaldırırken, 3dakika değil, 5dakika değil, 55dakika kaldırsa bir şey değişmeyecek. ÇünküGalatasaray bir şey yapamayacak! Bu hoca nasıl bir hoca olabilir? Ama benligin başından beri bunu söylemekten bıktım. Rijkaard'ıkatiyensuçlamıyorum; ben şimdi kongreden 3 gün evvel basın toplantısı yapıp, "Kazanırsam Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatacağım" diyen Adnan Polat'a soruyorum. Hadi bakalım verdiği sözü tutsun. Cuma günü birimza töreni düzenlesin ve Rijkaard'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatsın, bakalım ne oluyor? Öteki taraftanFenerbahçe bir şey oynamadı.Maçın istatistikleri de bunu ortaya koyuyor.Bedava birgol attılar, Volkan muhteşem bir kurtarış yaptı. İkikaleci farkı skoru tayin etti.

    -Daum 11.Galatasarayderbisinde, 7.galibiyetini aldı. Bu başarısını neye bağlıyorsunuz? Rakibinin zaaflarını iyi tespit ettiğini söyleyebilir miyiz?

    Daum'un 7galibiyeti yok,Galatasaray'ınmağlubiyeti var.Galatasaray kaybediyor.Fenerbahçe'nin bir şeykazandığı yok. Hele de bu Rijkaard sayesinde iyice şamaroğlanına döndüGalatasaray!..Galatasaraylılar için acı olan bu zaten.Şampiyonluğu kaybetmek değil.

    RİJKAARD'IN UTANCI

    ŞampiyonlarLigi'ne girme şansı dahi zora girdiGalatasaray'ın. Ama bu da değil.Fenerbahçe'nin şamaroğlanı olmak kadarGalatasaraylıya koyan şey yok. Rijkaard bunu sağladı.Galatasaraylıları çıldırtan o.

    -Aslında ben de onu soracaktım. Yorumcu olmanızın dışında siz deGalatasaraylısınız.Fenerbahçe'nin bu üstünlüğü karşısında neler hissediyorsunuz?

    Fenerbahçe'nin üstünlüğü yok. Benim tabelalarla, skorlarla alakam yok.Fenerbahçe'ninGalatasaray'a futbol üstünlüğü yok. Galatasaray kaybediyor. Mesele orada.

    -Derbiler açısından bakarsak bir fobiden söz edebilir miyiz? İkitakım arasında oynanan son 11maçta,Fenerbahçe 9galibiyet, 1 beraberlik elde etti ve istatiksel olarak büyük bir başarının altınaimza attı.

    Bu mantık dışı bir şey... Böyle bir fobi varsa. "Fobi" kelimesini kullanıyorsun sen. Fobisağlıklı değil. Teknik direktörün savaşması, çözmesi gereken sorunlardan bir tanesi bu... Bunu çözemiyorsan nasıl teknik direktör oluyorsun sen? Nereden bakarsan bak iler tutar tarafı yok.Galatasaray futbolcusu,Fenermaçına çıkarken ayağı titriyorsa, 'Yine kaybedeceğim' diyorsa bu teknik direktörün utancı. Çıkıp bu kadar kötü futbol oynuyorsa, bu teknik direktörün utancı... Mücadele edemiyorsa bu teknik direktörün utancı...Takım fizik olarak ve moral olarak hazır değilse bu teknik direktörün utancı...Oyun sırasındaGalatasaray'ınoyunu değiştirecek bir müdahale yapamıyorsa, yaptığı müdahaleler yanlışsa, palavra ise bu teknik direktörün utancı...

    -Franco'nun kötü birkaleci olduğunu sık sık ifade ediyordunuz zaten. Bumaç da bunun kanıtı oldu herhalde!..

    Hep onu söylüyorum: İyikaleci değil.

    Emre ve Uğur niye yok?

    Rijkaard'ın bu kadar başarısız olması da ilginç değil mi? Bunu siz "Futbolu bilmemesine" bağlıyorsunuz gerçi ama aklı da burada değilmiş gibi...

    Evet bilmiyor. Beni ilgilendirmez aklının nerede olduğu. BeniTürkiye'deki performansı ilgilendiriyor.Galatasaraylıbütün futbolcular başlangıçtakiperformanslarından daha kötü durumdalar,Galatasaraytakım olarak başlangıçtan kötü durumda... ŞuBeşiktaş karşısındaki Eskişehir,Galatasaray'ı perişan eden Eskişehir değil mi? 2-0'dan çevirdi Mustafa Denizlimaçı. O kötüBeşiktaş ile... Nasıl çevirdi? İşte satrançoyunu böyle oynanır. İçeride yaptığı değişiklikler ve dışarıdan yaptığı katkılarla...Galatasaray'ın kenarına bak;maçın başında oturan adamlar arasında Milan Baros ve Arda var. Yedekleri Milan Baros ve Arda olan birGalatasaray. İki milli stoperden biri orada oturuyor, Emre Güngör. Öbür stoper kadroda bile değil. Böyle bir kadrosu varGalatasaray'ın ve Rijkaard üçüncü değişikliği yapma hakkını kullanamıyor. Söyledik;Trabzonmaçından sonra... Hakan Balta'yı koy beke, Caner'iileri sür. Dene bakalım. Emre Güngör'ü sok, madem Lucas Neill'i 'iyi pas yapıyor' diye aldın. Neill'i orta sahada 'önlibero' diye oynat. Senin önliberon oynayamıyorsa, kazma ise... Elano oynayamıyorsa, Mehmet Topal oynayamıyorsa, Barış oynayamıyorsa, Mustafa Sarp oynayamıyorsa Neill'i dene!..

    İŞİ ADAM ÖLDÜRMEK

    Keita bir tane büyük maçta oynayamadı. Uğur'u koy sağ beke Sabri'yi ileri sür. Bir dene!.. Ama Uğur kadroda bile yok. Bütün sezondur Galatasaray'ı taşıyan Uğur kadroda yok. Arda sahada takır takır top oynarken, kenarda oturan Emre Çolak kadroda var. Arda şimdi sakat, Emre Çolak kadroda yok. Bana birisi bunun ne yaptığını, mantığını izah etsin! Adamın işi adam öldürmek. Sene başından itibaren başla birer birer Keita'yı nasıl öldürdüğünü göreceksin, Elano'yu nasıl öldürdüğünü göreceksin, Mustafa Sarp'ı nasıl öldürdüğünü göreceksin, Arda'yı nasıl öldürdüğünü göreceksin, Servet'i nasıl öldürdüğünü göreceksin! Hepsini... Taa aylar evvel söyledim sana; 'Aziz Yıldırım'ın casusu' diye bir adamı getirsen Galatasaray'a bu kadar zarar vermez! Dediklerimin hepsi çıkıyor. Buna karşılık Adnan Polat diyor ki "Başkan seçilirsem sözleşmesini 2 yıl uzatacağım." Fener'in Aziz Yıldırım'a ihtiyacı yok, Fener'in Adnan Polat'a ihtiyacı var.

    G.Saray umurunda değil

    Rijkaard, Trabzon maçında olduğu gibi değişiklik hakkının tamamını kullanmadı.

    Adam anlamıyor. Adam sıkıntının nerede olduğunu görmüyor. Jo iyi oynamıyor tamam. Ama ikinci yarıda Galatasaray hücumlarında doğru dürüst pas veren bir tek adam var: Jo. Onu çıkardı oyundan düşünebiliyor musun!.. Galatasaray'ın sıkıntısı hücuma pas aktarılamaması açık açık görülüyor ve Jo'yu çıkarıyor. Jo ile Baros'u beraber oynatmayı düşünemiyor. Çünkü kafasında kazanmak yok. Kafasında beraberliğe razı. Umurunda değil. Galatasaray şampiyonluğu kaybediyormuş, Galatasaray, Ali Sami Yen'de Fener'i yenemiyormuş, umurunda değil. 'Yenilirsem başıma çoraplar örülür, berabere kalırsam ben durumu idare ederim' düşüncesinde olduğu için beraberliğe razı. İki haftadır oyuncu değiştirme haklarını sonuna kadar kullanmıyor.

    -Alex'i Mehmet Topal'la kontrol etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Alex ne oynuyor ki!..

    TAÇTAN GOL YİYOR

    -Gol Mehmet Topal'ın olması gereken bölgeden geldi.

    Lütfen şu maçtaki taç atışlarını bir saysınlar. Galatasaray taçları nereye atıyor? Galatasaray taç atarken, Fenerli futbolcular sahayı nasıl parselliyorlar, Fener taç atarken, Galatasaray ne yapıyor? Bir bakın... Fenerbahçe tacı attı. Fenerbahçe tacı attı, tacı alan adam Selçuk'a attı. Tacı atan bomboş, Selçuk bomboş. Birinci adam, ikinci adam; pergelle çiz, etraflarında Galatasaraylı yok. Ama Galatasaray taç atma özürlü. İki taçtan birini Fener'e atıyor. Sadece Fener maçında mı? Sene başından beri böyle, geçen sene de böyle, ondan evvelki sene de böyleydi. Şöyle bir Fotomaç'ta geriye doğru bir git. "Kaç yıldır bu takım taç atma özürlü" diye söylüyorum. Peki bu takımın bir tane hocası farkında değil mi, bu vefalı dostumuz Adnan Sezgin senelerden beri orada, kenarda oturuyor. 'Yahu hoca. Şu takıma taç atmayı öğret' diyemiyor mu? Kaç korner attı Galatasaray; bir tane pozisyonu var mı? Korner çalışıldığını gösteren bir izlenim sahibi oldunuz mu? Bir korneri Elano atıyor, bir korneri Caner atıyor, bir korneri Arda atıyor, bir korneri Keita atıyor. Kim orada ise o atıyor. Belli ki herhangi bir korner hazırlığı yapılmamış. Kaç tane duran top kullandı Galatasaray; bir tane tehlike var mı? Taç atmayı bilmiyorsun, duran top atmayı bilmiyorsun, korneri bilmiyorsun; o zaman Rijkaard kardeşim ne biliyorsun da neyi öğretiyorsun bu takıma? Bana bir söyle!.. 'Fenerbahçe'ye gol atmak için antrenmanda şunu çalıştık ama uygulayamadık' de. Korner mi çalıştın, duran top mu çalıştın, taç mı çalıştın? Taçtan nasıl gol atıldığını Fener gösterdi işte!.. Bu kaçıncı Galatasaray'ın taçtan yediği gol bu sene!.. Üstelik Fener, Galatasaray'ın yarı sahasının ortasından taç atarken, bu kadar gafil avlanılır mı? Ondan sonra "Başkan seçilirsem, ilk işim Rijkaard'ın sözleşmesini 2 sene uzatmak." Uzatsın, hadi göreyim!
  • cemal344
    Senior Member
    • 03-11-2005
    • 3977

    #2
    Konu: Hincal Uluc: G.Saray, Fener'in Samaroglani oldu

    sadece ortalığı karıştırmak istiyor kale amamak lazım.

    Yorum

    • çetinkaya51
      Junior Member
      • 22-04-2009
      • 113

      #3
      Konu: Hincal Uluc: G.Saray, Fener'in Samaroglani oldu

      yoooooooooooooooo gayet doğru söylüyor

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X