Sivasspor 1-1 Galatasaray

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Sivasspor 1-1 Galatasaray

    Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

    Galatasaray'ın golünü 17. dakikada Barış Özbek atarken Sivasspor'un golünü ise 91. dakikada Mehmet Yıldız kaydetti.

    Karşılaşma sonrasında Galatasaray 54 puana çıktı ve 4. sırada kaldı. Sivasspor ise puanını 26'ya çıkararak 15. sırada kaldı. Sarı-kırmızılı takım lider Bursaspor'un 7 puan gerisinde kaldı.



    BARIŞ KIZARDI

    Galatasaraylı Barış Özbek 93. dakikada rakibine yaptığı çok sert hareket sonrasında kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Kart sonra ortalık bir anda karıştı. Manisaspor yedek kulübesinden Rijkaard'ın üzerine yürüyenler oldu.

    MAÇTAN NOTLAR

    Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, zirvedeki rakiplerinden kopmak istemeyen Galatasaray'ı konuk etti.

    Ligde yaptığı son iki maçta ezeli rakiplerinden Trabzonspor'a deplasmanda, Fenerbahçe'ye ise iç sahada 1-0'lık skorlarla yenilerek zirve yarışında yara alan Galatasaray, zirveden kopmamak için bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Konuk ekip Galatasaray, Sivasspor karşısında sakatlıkları bulunan kaptan Arda Turan ve Harry Kewel ile sarı kart cezalıları Milan Baros ve Caner Erkin'den yoksun bir kadroyla mücadele etti.

    ARDA, BAROS VE CANER MAÇI PROTOKOL TRİBÜNÜNDE İZLEDİ

    Galatasaray takımında sakatlığı bulunan Harry Kewel Sivas'a getirilmezken, kafilede yer alan Arda Turan, Milan Baros ve Caner Erkin ise maçı protokol tribününde izledi.

    Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, geçen hafta Fenerbahçe maçında yediği gol nedeniyle eleştirilen kaleci Leo Franco'yu Sivas'a getirmesine rağmen maç kadrosuna almadı. Leo Franco'nun yerine kaleyi Aykut Erçetin'e emanet eden Rijkaard, genç kaleci Ufuk Ceylan'ı da yedek soyundurdu. Leo Franco, maçı kadroya alınmayan diğer arkadaşlarıyla birlikte tribünde izledi.

    Hollandalı teknik adam Rijkaard, Ufuk Ceylan'ın yanı sıra Emre Güngör, Uğur Uçar, Gökhan Zan, Elano Blumer, Jo Alves ve Emre Çolak'ı da yedekler arasında bekletti. Jo'yu yedek bekletip, Giovani Dos Santos'u tek forvet olarak sahaya süren Rijkaard, Dos Santos'a Keita'yı yakın oynattı. Barış, Ayhan, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal gibi güçlü oyuncularla orta alanı kalabalık tutan Rijkaard, sağ bekte Sabri'ye, sol bekte Hakan Balta'ya, savunmanın ortasında ise Servet-Neill ikilisine şans verdi.

    SİVASSPOR 5 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET

    Ligde son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alan ve ligin 22. haftasındaki Manisaspor galibiyetinin ardından bugüne dek geçen 44 gündür galibiyete hasret kalan Sivasspor da rakibi gibi maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Ligde alt sıralardan kurtulmak için acil puan ve puanlara ihtiyacı olan Sivasspor, Galatasaray karşısında sarı kart cezalısı İbrahim Dağaşan ile sakatlıkları bulunan İbrahim Şahin, Uğur Kavuk ve Lucian Aubey'den yoksun bir kadroyla çıktı.

    Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal, bu zorlu maçta genç kaleci Alişan Şeker ile Murat Sözgelmez, Brono Zita Mbanangoye, Yannick Kamanan, Akeem Agbetu, Faruk Bayar ve genç oyuncu Oktay Ayaz'ı yedek soyundurdu.

    Kalede Akın Vardar'a şans veren Bakkal, Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'i ise maç kadrosuna dahil etmedi. Bakkal, ayrıca Elrio Van Heerden ve Nabil Taider'i de maç kadrosuna almadı.

    MAÇA YOÐUN İLGİ

    Sivassporlu taraftarlar, ligde zor günler geçiren takımlarını zorlu Galatasaray maçında desteklemek için tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar ise zorlu Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribünü ile kapalı tribün arasındaki bölümde yerini alan yaklaşık 800 civarındaki Galatasaraylı taraftar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

    4 Eylül Stadı'nın tribünleri, güvenlik gerekçesiyle ayrılan bölüm dışında tamamen doldu. Maçı, Sivas Valisi Ali Kolat, Ak Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat ve Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile her iki kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi.

    Maça, yerel ve ulusal basın kuruluşlarından 90 basın mensubunun akredite yaptırdığı, ayrıca 4 yabancı basın mensubunun karşılaşmayı takip ettiği belirtildi.

    Bu arada, maç öncesi Galatasaray kulüp başkanı Adnan Polat ve yöneticilerin, takımın kamp yaptığı Büyük Otel'de bağlama eşliğinde türküler dinlediği öğrenildi. Adnan Polat'a üzerinde “Adnan Polat” yazan ve Galatasaray'ın amblemi bulunan bağlamayı hediye eden Sivaslı saz ustası Şentürk İyidoğan'ın, Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait eserleri Polat ve yönetim kurulu arkadaşları için seslendirdiği belirtildi.

    DİÐER NOTLAR

    -Sivasspor takımı, sahaya ısınma hareketleri için çıkarken, Sivas Numune Hastanesi Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi'nce hazırlanan “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” yazılı pankartı taşıdı.

    -Galatasaraylı taraftarlar, ısınma hareketleri için sahaya çıkan takımlarını tribünlere çağırarak, “Vur, kır, parçala, bu maçı kazan” tezahüratı yaptı. Tribünlerde, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Galatasaray'ın eski başkanı Özhan Canaydın için “Asil adam, uğurlar olsun Canaydın” yazılı pankart açan Galatasaraylı taraftarlar, “Ultraaslan Sivasspor'a Bank Asya yolunda başarılar diler” yazılı pankartla da düşme hattında uzaklaşma mücadelesi veren rakipleri Sivasspor'a gönderme yaptı.

    -Sivassporlu bir taraftar ise yeni teknik direktörleri Mesut Bakkal için “Bakkal'ın siftahı marketten olsun” yazılı pankart açtı.

    -Maç öncesinde Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'a plaket takdim etti. Otyakmaz da Seyhan'a çiçek verdi.

    -Galatasaray maça mor renkli formasıyla sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte Arda Turan'ın yokluğunda kaptanlık pazubandını Ayhan Akman taktı.

    -Sivasspor, sahaya, kulübün yönetim kurulunca hazırlattırılan “Polis Teşkilatı'nın 165. yılı kutlu olsun” yazılı pankartla çıktı. Takım kaptanı Mehmet Yıldız, sahaya polis kıyafeti giyen bir çocukla birlikte yürüdü.

    -İstiklal Marşı sonrası her iki takımın taraftarları da “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı attı.

    -Sivasspor ile Galatasaray bu maçla birlikte Süper Lig'de 10. kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında geride kalan 9 maçtan 6'sını Galatasaray, 1'ini ise Sivasspor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlanmıştı. Ligde Sivas'ta yapılan 4 maçta her iki takımın da 1'er galibiyeti bulunurken, 2 maç berabere sona ermişti.
  • bob
    Junior Member
    • 06-11-2005
    • 216

    #2
    Konu: Sivasspor 1-1 Galatasaray

    Sivassporu tebrik ediyorum adamlar galatasaraylilara sahayi dar etti.
    Yönetim uyuyup dursun ben ne futbolcularda ne de teknik heyette kabahati buluyorum butun kabahat baskan Adnan Polatda.
    Adnan Polat , Aziz Yildirimla ayni sofradan keske cok yemek yese , Aziz Yildirim soyunma odasina girip futbolcularina kiziyor , Adnan Polatda koltukta yumurtalarim usur diye koltuktan kalmiyor.
    Galatasarayin bu duruma dusmesi butun Kabahat adnan polatda.

    Yorum

    • bob
      Junior Member
      • 06-11-2005
      • 216

      #3
      Konu: Sivasspor 1-1 Galatasaray

      Adnan Polat adam gibi adam olsa gider Bursayada yenilir.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X