Mehmet Cansun: Arda katolik papazi degil

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    Mehmet Cansun: Arda katolik papazi degil


    Galatasaray’ın eski başkanı Mehmet Cansun, “Taraftarın protestosunu haksız bulmak mümkün değil, ancak Arda ile Jo’yu aynı kefeye koymamak gerekir.” dedi.

    Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel programına konuk olan Cansun, Sarı-Kırmızılı takımın her türlü riski alarak kalan 5 maçı kazanması gerektiğini belirterek; “Manisaspor maçı kazanılırsa, takım şampiyonluk potasına yeniden girecektir. Bence Galatasaray; teknik kapasite olarak Avrupa’nın üst düzey takımlarıyla aynı seviyede, ancak fizik güç bakımından sorun var. 11 maçtaki puan kayıpları hep 85. dakikadan sonra geldi. Bunların hepsini şanssızlığa bağlayamazsınız.” dedi.
    FUTBOLCULARDA FİZİKSEL YETERSİZLİK VAR
    Manisaspor maçının çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Cansun: "Bu maç şimdi çok daha önemli. Galatasaray, hayati nitelikteki bu maçı kazanırsa; şampiyonluk potasına tekrar girer." dedi.
    Taraftarların, futbolculara yönelik protestolarına da değinen Cansun, "Taraftarı çok da haksız bulmuyorum. Protestolarda, çok fazla ileri gitmemek kaydıyla; haklı bir yön olduğunu düşünüyorum. Kalan 5 haftada futbolcuların mesleklerine olan saygılarından dolayı kendilerine çok iyi bakmaları gerekir. Futbol dışarıdan gözüktüğü gibi değil, çok ağır bir spor. Saha içerisindeki mücadele, inanılmaz bir efor kaybına neden oluyor. Galatasaraylı futbolcuların buna dayanacak güçlerinin olması gerekiyor. Galatasaray bireysel olarak çok iyi bir takım. Teknik kapasitesi Avrupa seviyesinde, yeter ki fizik olarak zorlu maçları kaldırabilsinler. Bu anlamda teknik heyete büyük bir iş düşüyor." dedi.
    ARDA KATOLİK PAPAZI DEÐİL
    Arda'nın Galatasaray'ın çok kıymetli bir evladı olduğunu vurgulayan Mehmet Cansun: "Türkiye’de futbol takımlarının tarihine bakın, Arda yaşında takım kaptanlığını üstlenmiş bir başka isim göremiyoruz. Dolayısıyla sorumluluğu üç misli artıyor. Arda’nın bunlara hazırlıklı olması gerekir. İşler iyi giderken basında Messi’yle karşılaştırıldı; ama performans düşüklüğü başladığı anda, en fazla göze batan isim haline geliyor." dedi.
    Arda'nın özel hayatı ya da sevgilisi dolayısıyla eleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Galatasaray eski başkanı, Arda, bir Katolik papazı değil. Genç bir insan, sevgilisi de olacak, kız arkadaşı da olacak sinema ya da tiyatroya da gidecek." şeklinde konuştu.
    Jo'nun ıslıklanmasına da değinen Cansun: "Şişelerce şampanya açtırdığı, alem yaparak insanları rahatsız ettiği söyleniyor. Arda sinemayı sevgilisi için kapattırıyor. İkisi aynı şey değil. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Arda’yı bunun için tenkit eden varsa yanlış yapıyor." dedi.
    5 MAÇI KAZANMAK İÇİN HER TÜRLÜ RİSK ALINMALI
    Yönetimin kriz sürecini iyi yönetmediğini belirten Mehmet Cansun: "Bundan sonra Galatasaray maçlarını kazanma adına her türlü riski almak zorunda. Geçen sene ligi beşinci bitirdi. Bu Galatasaray’ın hak ettiği bir şey değil. Buna benzer bir başarısızlık bir daha olmamalı. Futbolcular tüm maçları kazanacak eforu sarf edebilmeliler." ifadelerini kullandı.
    Galatasaray’da her türlü imkanın bulunduğunu ve umutsuzluğun acaip olacağını vurgulayan Cansun şöyle devam etti: "Maddi imkânlar elverişsiz değil, maddi olarak iyi bir yere gelinmiş durumda. Ama Sivas’taki maça bakın, Galatasaray’ın bu sezon 11. puan kaybı oldu ve bunlar hep 85. dakikadan sonra yenen gollerle gelen puan kayıpları. Bunu iyi incelemek gerekiyor. Galatasaray kalecisinin, Fenerbahçe’den yediği gol normal bir gol değil. Şanssızlık olabilir, ama bu kadar çok puan kaybını sadece şanssızlığa bağlayamazsınız."
    RIJKAARD’IN KONUMU GÜNDEM KONUSU OLAMAZ
    Bu sene hedefe ulaşılamazsa da Rijkaard'ın devam edeceğini belirten Cansun sözlerini şöyle bitirdi: "Rijkaard'ın ilk senesi. Derwall, ilk sezon ve ikinci senesinde takımı şampiyon yapamamıştı; ama namağlup ikinci olmuştuk. Türk futbolunda çığır açmıştı. Dolayısıyla Rijkaard’la devam edilecektir. Yenilebilirsiniz, olabilir; ama yeter ki takımınız saha içerisinde mücadele etsin. O mücadeleyi taraftar görsün."
İşlem Yapılıyor
X