iste Kartal'daki Cokusun nedeni

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • himm
    Member
    • 18-03-2006
    • 552

    iste Kartal'daki Cokusun nedeni



    KAÇAN şampiyonluğu Merkez Hakem Komitesi ile teknik direktör Mustafa Denizli’nin hatalarına bağlamaya meyilli Beşiktaş’ta, futbol takımının bütün sezon boyu para sıkıntısından inim inim inlediği ortaya çıktı.. Vatan'dan Gökmen Özdemir'in haberinde, kulüp kaynaklarından teyit edilen bilgiye göre, bu sezon için futbol takımına ödenmesi gereken toplam 40 milyon lira bulunuyor.. İşte Beşiktaş’ın girdiği mali darboğazın açılımı: İKİ kupayla kapatılan sezonun ardından önce Mustafa Denizli, ardından da Mehmet Topuz krizi yaşayan Beşiktaş yönetimi 2009-2010 sezonunun başlamasıyla hesabını iyice şaşırdı.. Tabata’nın bonservisinin ilk taksidi için G.Antep’e 2 milyon Euro, Nihat için Villarreal’e 4.250 milyon Euro, Ferrari için Genoa’ya 4.5 milyon Euro, İsmail Köybaşı için G.Antep’e 5.5 milyon Euro, Ernst için Schalke’ye 1.5 milyon Euro, Sivok için Udinese’ye 1.5 milyon Euro ödemek durumunda kalan Beşiktaş’ın bütün nakit akışı altüst oldu..

    VADELİ SENET VAR

    Şampiyonlar Ligi’nde ilk turda elenilmesi ve Digitürk gelirleri üzerinde temlik bulunması en fazla futbol takımını sarstı.. Mali kriz nedeniyle transfer ücretlerinin sadece ilk taksidini tahsil edebilen futbolcular, daha sonra şubat ayına kadar hiç nakit para alamadı.. Ocak 2010’a kadar biriken taksitler, aralık ayında hazırlanan senetlerle ödendi.. Senet şu manaya geliyor: Her futbolcuya alacağı tutarında nisan ayına vadeli senetler verildi.. Yeni yönetim seçildikten sonra ise Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı duruma kısmen el koydu.. Takımın şampiyonluk yarışında olumsuz etkilenmemesi için cebinden 10 milyon lira vererek krizi kısmen durdurdu..

    ANCAK özellikle takımın kalburüstü isimleri olan yabancı oyuncular sık sık problem çıkardılar.. Mustafa Denizli ve yönetime yaptıkları “Paramızı ödeyin” başvuruları ise hep karşılıksız kaldı.. Bu parasızlığın takıma nasıl yansıdığı yandaki tabloya bakarak çok kolay anlaşılabilir..

    TARTIŞMALI POLİTİKA SON durum şu: SPK’nın verilerine göre 15 Mayıs 2010’a kadar 21 futbolcuya toplam 26.5 milyon Euro (yaklaşık 55 milyon lira) ödemesi bulunan Beşiktaş’ın, maç başına paralarıyla birlikte (Serdal Adalı’nın ödediği ve ilk taksitler dışında) tüm takıma 40 milyon lira borcu bulunuyor.. İlk yarıdaki alacaklara karşılık verilen senetlerin ödemesinin Nisan sonuna kadar yapılması bekleniyor.. İkinci yarıdaki alacakların ne zaman ödeneceği ise şimdilik belirsiz..

    BU arada takımın en çok para alan 7 futbolcusu Nihat, Ernst, Ferrari, Nobre, Delgado, Rüştü ve Tabata’nın (toplam 16.4 milyon Euro) yaptığı katkının 10 golün altında kalması, Beşiktaş yönetiminin para politikasının ne kadar tartışmalı olduğunu da gözler önüne seriyor..
İşlem Yapılıyor
X