Beşiktaş'ın Yeni Teknik Adamı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hakan_demirkan
    Junior Member
    • 26-05-2008
    • 210

    Beşiktaş'ın Yeni Teknik Adamı





    Beşiktaş yönetimi, takımın başına Alman Bernd Schuster'i getirdiğini resmen açıkladı.



    Beşiktaş, sağlık sorunları nedeniyle takımdan ayrılan Mustafa Denizli'nin yerine Bernd Schuster'i getirdi.

    Siyah-beyazlı kulüp, 51 yaşındaki Schuster ile iki yıllık anlaşma imzaladı.

    Bernd Schuster'i takımın başına getirdiği İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na da bildiren Beşiktaş, Alman teknik adama yıllık 2.6 milyon euro ödeyecek.

    Futbolculuk yıllarında döneminin en önemli orta saha oyuncuları arasında yer alan Schuster, Barcelona ve Real Madrid formaları da giydi.

    Schuster teknik direktör olarak İspanyol ekibi Getafe'de çıkış yakalayıp, Real Madrid'in başına geçti. Real'i şampiyon yaptıktan sonraki sezon kötü sonuçlar nedeniyle görevine son verildi.

    Deneyimli teknik adam, 2008'in Aralık ayından bu yana boştaydı.

    Düren: "En uygun adayı seçtik"

    Beşiktaş basın sözcüsü Mete Düren, Schuster isminin öncelikle kendi içine sindiğini söylerken, ekonomik açıdan siyah beyazlı takımın şartlarına en uygun teknik adamı tercih ettiklerini belirtti.

    Düren, "İspanya'da bulunan başkanımız Yıldırım Demirören Schuster ile iki yıllık anlaşmaya vardı. Son bir haftadır yaptıkları görüşmeler sonrası bugün Schuster ile temasa geçildi ve anlaşma sağlandı. Schuster'in altyapıya verdiği önem, kariyeri ve ekonomik açıdan en uygun şartlara sahip olması tercih nedenimiz oldu. Anlaşmanın diğer maddelerini ve detayları daha sonra açıklayacağız" dedi.

    Schuster'in yardımcısının kim olacağının henüz belli olmadığını kaydeden Düren, "yeni teknik patronumuzun yardımcıları henüz belli değil ama Tayfur Havutçu ile yola devam etmek istiyoruz. Kendisinin Almanca bilmesi avantaj olacaktır" şeklinde konuştu.

    Schuster ismini öncelikle kendisinin de benimsediğinin altını çizen Düren, "bizim planlarımızda Schuster yoktu ancak Mustafa Denizli'nin yaşadığı sağlık sorunları sebebi ile mecburen böyle bir karar verdik. Mecburen teknik direktör değişikliğine gittik. Schuster İstanbul'a salı veya çarşamba günü gelecek" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: http://www.cnnturk.com/2010/spor/fut...8.0/index.html
İşlem Yapılıyor
X