dijital yayın ömrünü tamamlıyor mu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • iskete
    Junior Member
    • 12-01-2005
    • 264

    dijital yayın ömrünü tamamlıyor mu?

    bugün trt nin haberlerini izleyen varsa görmüştür artık sayısal yayına geçme çalışmaları başlatılıyor 2015 yılına kadar bu çalışmaların bitirilmesi planlanıyor SAYISAL YAYIN SAYESİNDE:
    1.kapsama alanı problemi ortadan kalkacak
    2.artık her ilde tek vericiyle kanallar daha kaliteli bir şekilde izlenebilecek.
    3.frekans karmaşası ortadan kalkacak.
    4.görüntü kirliliğine sebep olan çanak antenler ortadan kalkacak.
    arkadaşlar bir kaç dakikalık haberden aklımda kalanlar bunlar daha geniş bilgiye sahip arkadaşlar LÜTFEN bizi bilgilendirsin.
    bu haberi duyunca aklıma şu sorular geldi
    1.dijital yayıncılığın ömrü ne kadar?
    2.artık dijital hobimiz ömrünü tamamlıyor mu?
    3.avrupada sayısal yayıncılık yapılıyor mu?
    4.avrupada da dijital yayınlar seyrediliyor onlar çevre konusunda titiz çanak antenlerin yarattığı görüntü kirliliğini nasıl önlüyorlar?merkezi sistemler mi kullanıyorlar?
  • PowerVu
    Member
    • 12-04-2004
    • 2540

    #2
    Konu: dijital yayın ömrünü tamamlıyor mu?

    1.Şuan ki yayın sistemi Mpeg-2,Bu yıl içerisinde Mpeg 4 HD TV test yayınları başlayacak. Tamamı ile Mpeg 4 Sistemine geçiş en az 5 yıl sürer.. Mepg 2 teknolojisini terk edip Mpeg 4 Receiver Aldığımız zaman elimizde normal televizyonlar işe yaramayacak....Plazma Televizyonlar ve Digital Surround 5.1 devri başlayacak

    2.Böyle bir şey olmaz.Düşünkü Vericiler bir anda 1000 kanal yayıyını verebilirmi ? tartışılır

    3.TPS Paltformu Sayısal yayıncılığa başladı.Fransa da 10.000 Civarında abonesi var..

    4.Genelde Merkezi sistem ve trodial çok fonksiyonlu anten kullanıyorlar.Bir anten ile 10 uydu izleme gibi o da görüntü kirliliğine yol açmıyor...

    Yorum

    • ganidagli
      Senior Member
      • 25-06-2004
      • 3512

      #3
      Konu: dijital yayın ömrünü tamamlıyor mu?

      digital yayindan kastedilen cati anteni ile digital yayindir ve bu yayin turu suan avrupanin bir cok ulkesinde gerceklestirilmis durumdadir..

      suan ingilterede bildigimiz cati antenleri ile digital yayinlar verilmektedir ve bu yayinlar uydu uzerinden alinan yayinlara gore daha kaliteli..
      Freeview is the biggest TV platform in the UK, used in 18 million homes and giving access to 95% of the nation’s most popular shows, for free.


      This page provides information and specifications on the range of Freeview set-top receivers available in the UK, and advice on how to select the right box Freeview set-top boxes allow you to access over 40 channels of digital TV without subscription. Boxes can be purchased for a one-off fee starting from around £20. Below,


      son linkte freeview icin kullanilan receiver turleri var ama son uretilen bazi tv lerin uzerindede bu ozellik zaten var..ve suan kendim kullandigim tv debu ozelliklere sahip..

      haberleri izlemedim ama trt de yapilan aciklama bunun ile ilgilidir diye dusunuyorum..

      fakat bu durum hibimizi oldurecek diye bir durum soz konusu degildir oldurse bile freeview de de sifreli kanallar mevcut olmadi onlari cozeriz:D

      saygilar..

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X