12 DEV ADAM DÜNYA İKİNCİ OLDU

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    12 DEV ADAM DÜNYA İKİNCİ OLDU



    Rusya, Yunanistan, Porto Riko, Fransa, Slovenya ve Sırbistan. Finalde ABD'ye geçemedik. 12 Dev Adam 2010 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonasında ABD'ye yenildi ve gümüş madalyada kaldı...



    Ev sahipliği yaptığımız 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarına en az yarı final hedefiyle başlayan ‘12 Dev Adam’, tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonasında adını finale yazdırarak Türk halkının hayallerini gerçeğe dönüştürdü.
    ‘12 Dev Adam’ın altın madalya yolundaki tek engel ABD, ancak ay yıldızlılar bu noktaya gelene kadar çok önemli engelleri geride bıraktı.
    Hazırlık maçlarına Adidas İstanbul Cup’la başlayan milliler, ilk maçında İran’ı ağırladı. Rakibini oynadığı güzel basketbolla 93-53 mağlup eden ‘12 Dev Adam’ göz doldurdu. Turnuvada ikinci rakip Yeni Zelanda’ydı. Bu maçta da rakibinden çok üstün bir oyun sergileyen ay yıldızlılar, salondan 87-65’lik skorla galip ayrıldı. Ancak bu galibiyete sevinemedik. Çünkü maçta aşil tendonu kopan Engin Atsür, takımdan ayrılmak zorunda kaldı.
    Turnuvanın final maçında ‘12 Dev Adam’, Engin Atsür’ü de kaybetmenin moral bozukluğuyla Sırbistan karşısına çıktı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı ay yıldızlılar, 83-70 kaybetti ve turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
    Daha sonra özel maçta bir kez daha Sırbistan karşısına çıkan ay yıldızlılar, salondan bu kez de 66-61’lik skorla mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Üst üste alınan yenilgilerin ardından sıra Almanya’da düzenlenen Beko SuperCup’a geldi. Bu turnuvada da milli takımı zorlu maçlar bekliyordu.
    Bu turnuvada Litvanya’ya 80-77, Hırvatistan’a 72-61 ve ev sahibi Almanya’ya da 68-54 mağlup olmaktan kurtulamayan ‘12 Dev Adam’ yurda tek galibiyet alamadan büyük bir hayal kırıklığı içinde döndü.
    Türkiye 2010 öncesinde milli takımı bekleyen en önemli sınav ise Efes Pilsen World Cup’tı. Turnuvanın ilk maçında Lübnan engelini 93-72’lik skorla aşan ay yıldızlılar, bu galibiyetle moral tazeledi. İkinci rakip ise Kanada’ydı. Amerika temsilcisini de 84-53 gibi farklı mağlup etmeyi bilen ‘12 Dev Adam’ şampiyonluk maçında Arjantin karşısına çıktı.
    Arjantin karşısında çok iyi performans sergileyen ve son 12 saniyeye 5 sayı önde giren milliler, basit hatalar yapınca Arjantin maçı uzatmaya taşımayı başardı. Uzatma dakikalarında güçlü rakibine direnemeyen Türkiye, salondan da 89-83 yenik ayrılarak turnuvayı ikinci sırada noktaladı.
    Ve sıra, uğruna büyük emekler sarf edilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na geldi. C Grubu’nda Fildişi Sahili, Rusya, Yunanistan, Porto Riko ve Çin ile birlikte Ankara’da mücadele eden ay yıldızlılar, ilk sınavını Fildişi Sahili karşısında verdi.
    Afrika temsilcisi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen ‘12 Dev Adam’, Ömer Onan’ın 18, Ersan İlyasova’nın 17 sayı kaydettiği karşılaşmayı 86-47 gibi farklı bir skorla kazandı. Turnuvaya galibiyetle başlayarak büyük bir taraftar desteğini de arkasına alan ay yıldızlıların ikinci rakibi David Blatt’in Rusya’sıydı.
    Grup liderliği yolunda kazanmak zorunda olduğumuz bu maçta sahnede Ersan İlyasova vardı. Milli basketbolcu, 10 sayı -10 ribaundluk performansıyla double-double yaparak Türkiye’yi 65-56’lık galibiyete taşıdı. Bu önemli galibiyetin ardından sıra C Grubu’ndaki en zorlu rakibimize geldi. Çok uzun bir süredir deviremediğimiz, komuşumuz Yunanistan.
    Seyirci desteğini arkasına alan Türkiye, tecrübeli rakibi karşısında başından sonuna kadar önde götürdüğü karşılaşmayı 76-65 kazanarak şeytanın bacağını kırmış oldu ve grup liderliği yolunda da dev bir adım atmış oldu. Ersan İlyasova, kaydettiği 26 sayıyla bu maça da damgasını vurmayı bildi.
    Yunanistan zaferinin sarhoşluğuyla Porto Riko karşısına çıkan ay yıldızlılar, Amerika temsilcisi karşısında zor anlar yaşadı. Dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan rakibi karşısında soğuk terler döken ‘12 Dev Adam’ bu karşılaşmayı da 79-77 kazanmayı bildi. Bu karşılaşmada da Ersan İlyasova, 13 sayı -13 ribaundluk performansıyla double-double yaparak yıldızlaştı.
    Bu galibiyetle birlikte grup liderliğini garantileyen Türkiye, Çin karşısına çok rahat çıktı. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen ay yıldızlılar, antrenman havasında geçen karşılaşmayı da tarihi bir farkla, 87-40 kazandı.
    C Grubu’nu yenilgisiz lider kapatan ay yıldızlılar, ikinci turdaki rakibini beklmeye başladı. D Grubu’nun dördüncüsü ile karşılaşacak olan millerin rakibinin Yeni Zelanda olması bekleniyordu. Ancak Fransa’yı 12 sayı farkla devirmeyi başaran Yeni Zelanda grubu üçüncü sırada bitirince rakibimiz Fransa oldu.
    Yeni Zelanda’yı beklerken rakbin Avrupa’nın güçlü temsilcilerinden Fransa olması biraz kafalarda soru işareti oluştursa da, ‘12 Dev Adam’ kendinden çok emindi. Güçlü rakibi karşısında olağanüstü bir performans sergileyen ve oynadığı basketbolla Fransa’yı adeta sahadan silen ay yıldızlılar, maçı da 95-77 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.
    Milliler, bu galibiyetle turnuvanın madalya kovalayan takımlarından biri olduğunu da kanıtlamış oldu. Bu maçta sahnede bir diğer NBA yıldızı Hidayet Türkoğlu vardı. Yıldız oyuncu, kaydettiği 20 sayıyla takımını tek başına sırtladı ve neler yapabileceğini gözler önüne serdi.
    Çeyrek finaldeki rakibimiz ise turnuvanın en iyi basketbolunu oynayan ekiplerinden biri olan Slovenya’ydı. Çok önemli şutörlere sahip olan ve topu çok iyi paylaşan Slovenler karşısında ne yapacağımız büyük bir merak konusuydu. Fakat ‘12 Dev Adam’ madalyayı aklına koymuştu bir kere.
    Karşılaşmaya 8’de 8 üç sayı isabetiyle başlayan ay yıldızlılar, yaptığı hareketli alan savunmasıyla birlikte Slovenya’yı şaşkına çevirdi ve bir antrenman maçı havasında geçen karşılaşmayı 95-68 gibi farklı bir skorla kazandı. Maçı yüzde 66.7 saha içi isabetiyle noktalayan milliler istediğinde çok iyi bir hücum takımı olabileceğini de kanıtlarken, yarı finalde Sırbistan’ın rakibi oldu.
    Yarı finalde İspanya ile eşleşmemiş olmamız birçok basketbol severi sevindirdi. Çünkü Son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya’dan çok daha dişimize uygun bir rakipti Sırbistan. Ancak hazırlık turnuvalarında oynadığımız iki maçı da kaybetmiştik. Daha önce aldığımız iki mağlubiyete rağmen, yakaladığımız havayla birlikte Sırbistan karşısına da favori olarak çıktık.
    Sırbistan karşısında işler Slovenya maçındaki gibi gitmedi. Biz çok kötü şut atarken, onlar adeta yanıyordu. Attıkları her şutu sayıya çevirirlerken, biz skor üretmekte çok zorlanıyorduk ve üzerimizdeki stresi atamıyorduk. Ancak değişmeyen tek şey, mücadele gücümüz ve kazanma arzumuzdu.
    Büyük bölümünü geride götürdüğümüz maçın son 3.5 dakikasına girilirken Kerem Tunçeri’nin 3 sayılık basketiyle ilk kez 76-75’lik skorla öne geçtik. Bitime 4.5 saniye kala Velickovic’in basketine engel olamayan ay yıldızlılar, 82-81 geriye düştü.
    Kerem Tunçeri’nin mucizevi basketiyle bitime 0.5 saniye kala 83-82 öne geçmeyi başaran ay yıldızlılar, son hücumda Semih Erden’in çok kritik blokuyla rakibine sayı şansı tanımadı ve maçı 83-82 kazanarak tarihi bir zafere imza attı.
    Bu galibiyetle birlikte birçok Türk basketbol severin hayalini kurduğu ABD – Türkiye finali gerçeğe dönüştüren ‘12 Dev Adam’ tarihteki yerini çoktan aldı. Ancak onların işi henüz bitmedi. Bugün ABD’yi de devirerek altın madalyaya uzanabileceklerine bütün dünya bizler kadar inanıyor. Neden olmasın?


    ntvspor
  • Tam1Manyak®
    Junior Member
    • 21-06-2009
    • 369

    #2
    Konu: 12 DEV ADAM DÜNYA İKİNCİ OLDU

    Maalesef ama ikinci olmakta cok Gurur verici ...

    Yorum

    • emin_070
      Senior Member
      • 03-07-2006
      • 3337

      #3
      Konu: 12 DEV ADAM DÜNYA İKİNCİ OLDU

      maçı seyredemedim ama radyodan takip ettim 2. olmakta gurur vericidir, teşekkürle milli takım....

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X