Spor Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    Spor Haberleri

    Moto GP İstanbul'da yapılacak


    Dünyanın en çok izlenen 5 spor organizasyonundan biri olan MOTO GP’yi Türkiye’ye getirmeyi başaran Motosiklet Federasyonu, bu büyük organizasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecek.



    Kurulduğu Haziran 2003’ten bu yana büyük başarılara imza atarak ulusal ve bölgesel yarışları % 80 oranında artıran Motosiklet Federasyonu, uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapıyor.



    Motor sporlarının iki zirve yarışından biri olan ve dünya spor kamuoyunun büyük bir heyecanla izlediği MOTO GP takvimine giren İstanbul’da yarışın ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak.



    Türkiye’nin yerel yönetimler içinde spora en büyük desteği veren belediyesi olan İstanbul Büyükşehir, TMF ile gerçekleştireceği bu büyük organizasyonla İstanbul’u dünyaya farklı bir pencereden tanıtacak.



    Toplam 185 ülke televizyonunun 102’sinin naklen yayınladığı yarışları izlemek içinse yurtdışından elli bine yakın yabancı izleyicinin 2005 Ekim ayında İstanbul’a gelmesi bekleniyor.



    BAŞKAN TOPBAŞ’TAN DESTEK SÖZÜ



    Geçtiğimiz Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte İstanbul Otodrom Pistini gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ülkemizi bu yıl dünya şampiyonasında temsil edecek olan Kenan Sofuoğlu’nun şovunu büyük ilgiyle izlemiş ve MOTO GP yarışlarına destek olacaklarını açıklamıştı.



    Başkan Topbaş ve Büyükşehir yetkililerinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TMF Başkanlığı ile irtibata geçerek yarışlar için resmi işlemleri başlatmalarının ardından federasyon, MOTO GP çalışmalarına hız verdi.



    Öte yandan MOTO GP için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edecek olmalarının organizasyon adına büyük bir kazanç ve şans olacağını vurgulayan Motosiklet Federasyonu Başkanı Yunus Uçar, başta Başkan Topbaş olmak üzere tüm Büyükşehir yetkililerine teşekkür ettiklerini açıkladı.



    Yerel yönetimlerin sporun ve sporcunun temel destekçisi olduğunu vurgulayan Başkan Uçar, MOTO GP’yi özellikle amatör sporun himayecisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

    Uçar, bu büyük organizasyonla gerek belediye hizmetlerini ve gerekse İstanbul’un eşsiz güzelliklerini tüm dünyaya göstereceklerini sözlerine ekledi.
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #2
    Konu: Spor Haberleri

    'Değişirken kazanmak'

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

    2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde alınan sonuçlara ve hedeflere değinen Teknik Direktör Ersun Yanal, Arnavutluk ve Gürcistan maçlarında zaman zaman istenilen futbolu sahaya yansıtamadıklarını ancak buna rağmen özellikle Gürcistan maçında ortaya konulan mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

    Değişirken kazanan bir takım yaratmak hedefiyle yola çıktıklarını ve Almanya'ya giden yolda önlerinde Ukrayna ile Yunanistan gibi çok önemli iki maç olduğunu belirten Yanal, amaçlarının bu karşılaşmaları kazanarak, 2006 Dünya Kupası'na katılmak olduğunu belirtti.

    Franz Beckenbauer'in Türkiye'yi Dünya Kupası'nda görmek istediğini belirten sözlerine de teşekkür eden Ersun Yanal, Almanya'da düzenlenmesi bakımından bu organizasyonda olmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

    Basın mensuplarına da oyunculara verdikleri moral ve destekten ötürü teşekkür eden Yanal, Haziran'a kadar başarılı olabilmek için bazı ara organizasyonlar düzenleneceğini, bu konuda kulüplerden de destek beklediğini açıkladı.

    Sakatlıklar konusuna da değinen Yanal, milli takımda bulunan oyuncuların sakatlanmasını arzu etmediklerini, bu konuda gereken özeni gösterdiklerini ve çok deneyimlibir ekiple çalıştıklarını belirterek, en ufak sakatlıkta bile kulüpleri hemen bilgilendirdiklerini söyledi.

    Basın toplantısına katılan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ise, üç günde biri deplasmanda olmak üzere iki maç oynamanın ve bu maçlardan üç puanla ayrılmanın çok zor bir iş olduğunu belirterek, futbolcuları motive eden basın mensuplarına teşekkür etti.

    Milli Takımlar Genel Menajeri Can Çobanoğlu da zaman zaman sorunlar yaşadıkları basın mensuplarına teşekkür ederek basın toplantısını noktaladı.

    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #3
      Konu: Spor Haberleri

      Finalister belli oldu

      Dünya eski 1 numaralı seri başı Kim Clijsters, 1 numaralı seri başı Fransız Amelie Mauresmo'yu 6-1 ve 6-0'lık setler sonunda mağlup ederek 6.5 milyon dolarlık Key Biscayne Tenis Turnuvası'nda finale yükseldi.

      Geçen yıl yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle dünya sıralamasından düşen Belçikalı raket Clijsters, finalde Venus Williams'ı mağlup eden 2 numaralı seri başı Rus raket Maria Sharapova ile karşılaşacak.

      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #4
        Konu: Spor Haberleri

        Fatih Tekke şakası

        Trabzon'da yayınlanan bölgesel Kuzey Ekspres gazetesi, bugünkü sürmanşetinde, ''Fatih Tekke Fener'de'' başlığıyla okuyucularına verdiği haberde, milli futbolcunun gelecek sezon için sarı-lacivertli takımla anlaştığını duyurdu.

        Gazete, son sayfasında ise 1 Nisan Şakası yaptığını ve haberin gerçeğini yansıtmadığını belirten bir yazı yayımladı.

        Gazetenin ilk sayfasında yayınlanan haber şöyle:

        ''Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Fatih Tekke'nin sezon sonunda Fenerbahçe ile anlaştığı ortaya çıktı. Trabzonspor, şampiyonluk özlemine kavuşmak için her alanda atılım üzerine atılım yaparken, taraftarın sevgilisi ve en çok güvendiği futbolcusu Fatih Tekke'nin Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardığı, sezon sonunda da bu takımın formasını giyeceği öğrenildi.

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, İstanbul'da Arnavutluk maçı öncesi milli takımın kampını ziyaret ederek Fatih ile kısa bir görüşme yaptığı ve transfer için prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi. Görüşme için Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da transferde aracı olduğu iddia edildi. Fatih Tekke, olayı doğrularken, Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ da henüz tam bir anlaşma noktasına gelmediklerini söyledi.''

        Gazetenin son sayfasında ise, ''Gururumuz, canımız Fatih Tekke, nasıl olur da en büyük rakibimiz Fenerbahçe'ye transfer olur? Şu güzel bahar gününde böyle bir kabus haber olur mu? Tabii ki bu haber, Kuzey Ekspres'in okuyucularına yaptığı 1 Nisan şakasıydı. Şakası bile korkunç'' ifadelerine yer verildi.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #5
          Konu: Spor Haberleri

          'Önümüzü kesmek istiyorlar'

          Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Fenerbahçe aleyhine kamuoyunda bir kampanya başlatıldığını ve bu kampanyayla Fenerbahçe'nin yolunun kesilmek istendiğini öne sürdü.


          Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu tarafından resmi internet sitesine yapılan açıklamada, Beşiktaş yöneticilerinin, "kendi çaresizliklerini" Fenerbahçe Kulübü'ne saldırarak kamufle etmeye çalıştıkları iddia edilerek, "Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Atay Aktuğ'un Berlin'de yaptığı talihsiz açıklamayla başlayan, ardından da Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy ile süren, son olarak da Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in müdahil olduğu Fenerbahçe aleyhine kamuoyunda bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanyanın amacı, hedefi, Fenerbahçe'nin tüm sportif branşlarda üst üste elde ettiği büyük başarıları engelleme, önleme, bir bakıma Fenerbahçe'nin yolunu kesme amacı gütmektedir. Kendi statlarında, kendi taraftarlarının ölümle sonuçlanan olaylara karıştığı, BJK İnönü Stadı'nda yaşananlar sonucunda ceza alarak seyircisiz maçlar oynamayı neredeyse alışkanlık haline getirenlerin kendi çaresizliklerini kulübümüze saldırarak kamufle etmeye çalışmaları acizliktir. BJK İnönü Stadı'nda 'küfre son' kampanyası başlatıp, bir doksan dakika dahi dayanamayanlar, kendilerine ve camialarına son 2 yıldır küfrün uzak olduğu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı örnek alsınlar. Ayrıca sorumlu mevkilerdeki koltukları işgal edenlerin söylemleriyle eylemleri birbirine uygun olmalıdır. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören "Küfre hayır" kampanyası başlatıyor. Ardından Akatlar Spor Salonu'nda yapılan FIBA Avrupa Ligi basketbol maçında taraftarlarının rakip kulüp başkanına ve camiasına yaptığı küfre engel olamayıp seyirci kalarak söylem, eylem çelişkisi yaşıyor. Küfür edenlerin ve kaba kuvvet kullananların her zaman karşısında olan Fenerbahçe Kulübü, eylemleriyle, hiçbir zaman göstermelik kampanyaların değil, gerçeklerin yanında olduğunu da bugüne kadar kanıtlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #6
            Konu: Spor Haberleri

            Potada tarih yazıyoruz

            Türk basketbol takımları, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ve Avrupa Basketbol Ligleri Birliği'nin (ULEB) düzenlediği organizasyonlarda bu sezon büyük başarılara imza atıyor.

            FIBA'nın düzenlediği Erkekler Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Erkekler Avrupa Kupası'nda Bandırma Banvitspor, Bayanlar Avrupa Kupası'nda da Fenerbahçe ''dörtlü final''de şampiyonluk ararken, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen ile Ülkerspor, Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girmeyi başardı.

            FIBA Erkekler Avrupa Ligi'nde, ezeli rakibi Beşiktaş'ı eleyerek ''Dörtlü Final''e kalan Fenerbahçe, 27-28 Nisan'da Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenecek organizasyonda şampiyonluk arayacak.

            Sarı-lacivertliler, 27 Nisan Çarşamba günkü yarı finalde Ukrayna'nın BC Kiev takımıyla karşılaşacak. Fenerbahçe bu maçı kazandığı takdirde, 28 Nisan Perşembe günü, Rus takımları Dinamo Saint Petersburg-BC Khimki Moskova maçının galibiyle finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.

            Yorum

            • BuMeRs
              Member
              • 15-10-2004
              • 1590

              #7
              Konu: Spor Haberleri

              Elvan 9. sırada

              Atletizmde, 2004 yılının en çok para kazanan sporcuları açıklandı.


              Uluslararası yarışmalarda atletlere 2004 yılı içinde toplam 21 milyon dolar para dağıtıldı.

              En çok kazananlar listesine, bayanlarda dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse de girdi.

              Haziran ayında Norveç'te 5 bin metrede dünya rekoru kıran Abeylegesse, 111 bin 150 dolar ile listede 9. sırayı aldı.

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X