Güneşte yoğun patlamalar başlıyor!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Güneşte yoğun patlamalar başlıyor!

    Güneş fırtınaları; enerji, iletişim, deniz, hava, kara taşımacılığı, madencilik ve askeri alanlar başta olmak üzere birçok alanda olumsuz etki yapıyor

    Yaşamın kaynağı Güneş, yoğun patlama dönemlerinden birine giriyor. Açıklama, Avrupa Uzay Ajansı’ndan geldi.

    Dünya’nın da içinde bulunduğu sistemin yıldızı olan Güneş’teki patlamalar 11 yıllık dönemlerle azalıp artıyor.
    Son yoğun patlama dönemi 2000’de yaşandı ve bilimadamları yıldızın yeni bir döneme girmeye hazırlandığını belirterek ciddi patlama ve fırtınalar bekliyorlar.
    Saatte 4 milyon kilometrelik hıza ulaşan rüzgârlarla uzaya yayılan zerrecikler 1 ilâ 4 gün içinde Dünya’ya ulaşıyor.
    Ve dünyanın çevresini saran manyetik alanı etkiliyor. Güneş fırtınaları, dünya yörüngesindeki uydulara zarar verip, enerji, iletişim, deniz, hava, kara taşımacılığı, madencilik ve askeri alanlar başta olmak üzere birçok alanda ciddi sonuçlara yolaçabiliyor.
    Elektromanyetik olarak yoğun olan bu parçacıklar, insanlar için vazgeçilmez olan birçok cihazın çalışmasında aksaklıklara neden olabiliyor.
    Atmosferdeki hava akımlarını yönlendiren ısı kaynağı Güneş’teki patlamalar, dünya açısından bir tür zırh oluşturan ozon tabakasına zarar vererek iklimleri de etkiliyor.
    Patlamaların azalması havaları soğutup yağışları azaltırken, patlamalardaki artış bunun tersine yol açıyor, kısacası uzmanlara göre, bu dönem, küresel iklim değişikliğini de tetikliyor.
İşlem Yapılıyor
X