Eutelsat’ın KA-SAT uydusu 20 Aralık’ta Kazakistan’dan fırlatılacak...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Eutelsat’ın KA-SAT uydusu 20 Aralık’ta Kazakistan’dan fırlatılacak...

    Eutelsat’ın KA-SAT uydusu 20 Aralık’ta Kazakistan’dan fırlatılacak... Avrupa’nın lider uydu operatörü Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL)’ın ve dünyanın en gelişmiş haberleşme uydusu KA-SAT, 20 Aralık 2010 tarihinde Kazakistan’ın Baykonur Uzay Merkezi’nden Proton roketi ile fırlatılmaya hazırlanıyor.
    Genişleyen kapasitesi ile engelleri aşıyor

    Astrium tarafından Eutelsat için yapılan ve 6.1 ton ağırlığındaki KA-SAT uydusu Avrupa’nın farklı bölgelerine yerleştirilen birbirlerine yüksek hız fiberoptik altyapı ile bağlantılanmış 8 aktif ve 2 yedek toplayıcı ana yer istasyonları (Gateway) ile Avrupa altyapısında yeni bir çığır açıyor. 70 Gbps’i aşan hız kapasitesi ile dünyanın en güçlü uzay platformu olan KA-SAT uydusu Avrupa’nın ilk yüksek veri akışlı (High-Throughput Satellite) uydusu olarak rekabetçi fiyatı ile uydu hizmetleri alanında çağının öncüsü olma yolunda ilerliyor. Uydunun doğrudan internet erişiminden kurumsal ağlara ve yerel yayıncılığa kadar ticari uydu sektörünün pek çok alanında önemli gelişmeler kaydetmesi bekleniyor.
    Uyduya dayalı dijital servislerdeki sınırlar kalkıyor

    Avrupa ve Türkiye dahil Akdeniz Havzası’nı içine alan kapsama alanı ile KA-SAT programı veri iletişimi, yerel ve bölgesel yayıncılık, IPTV ve HD dijital yayın gibi yüksek hıza ihtiyaç duyulan ve gelişmekte olan video uygulamalarında kısaca çok yönlü ve geniş bir platformda hizmet verebilecek. Program aynı zamanda Eutelsat’ın uydu üzerinden internet servisi olan Tooway™ genişbant servis sağlayıcıları için de güçlü ve yeni bir altyapı sağlıyor. Tooway™’in indirme hızı 10 Mbps’e kadar yükselirken; yükleme hızı da 4 Mbps’e çıkıyor. Bu sayede bireysel internet kullanıcıların bugün ve gelecekteki birçok ihtiyacına da çözüm getiriliyor.
    Eutelsat CEO’su Michel de Rosen KA-SAT’ın fırlatılması konusunda ise şöyle söylüyor: “Çoklu spot ışıma tasarımına sahip KA-SAT, KA band frekans bölgesi ve daha önceden Kuzey Amerika’da teknoloji sağlayıcımız VIASAT tarafından başarılı bir şekilde uygulanmış teknolojisi ile, tek bir uydudan elde edilebilecek band genişliği hacminde, yeni servislerin çeşitliliği ve ekonomikliğinde bir dönüşüme liderlik yapacaktır. 6 adet yeni uyduyla desteklenecek ve modernleştirilecek geleneksel KU band uydu ağımıza tamamlayıcı etki yapacak olan bu PAN-Avrupa altyapı şebekesi ile Eutelsat, hizmet verdiğimiz ülkelerde uydu üzerinden sunulan servislerde sınırları zorlayıcı etkisiyle fark yaratmaya devam edecektir.







    Ahmet KARA


    Veteknoloji
İşlem Yapılıyor
X