Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor bankaların hesap işletim ücreti oran

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Mavi_duss22
    Member
    • 14-11-2005
    • 1858

    Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor bankaların hesap işletim ücreti oran

    Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor bankaların hesap işletim ücreti oran
    Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor bankaların hesap işletim ücreti oranları hangi banka almıyor


    Biz küçük yatırımcılar için bankaların kesmiş olduğu yıllık hesap işletim ücretleri çok önemlidir. Nedeni ise basit, çünkü adı üstünde, küçük yatırımcıyız. Dolayısıyla banka yönetimine küçük gözüken bazı ücretler bize büyük gözükebilir. Neticede bankalar verdikleri hizmetlerden dolayı bencede hesap kesim ücreti almalı ama bunun için bazı sınırları olması gerekir. Örneğin hesapta para yoksa böyle bir ücreti banka almamalı, çünkü para olmayan bir hesapta hangi hesabın işletiminden söz edebiliriz ki. Geçenlerde bir bankaya eşimin hesabı adına 100 YTL havale yaptım. Eşim ise parayı 70 YTL çekebilmiş. Bankaya sorunca da banka yetkilisi, Hesap kesim ücreti kesildi, demiş. Eşimde 100 YTL nin hangi hesap işletiminden bahsetttiğinizi anlamdım demiş.
    - Anlamaz…
    - Bunu kimse anlatamaz…
    - Çünkü, para olmayan bir hesabın nesi işletilebilir ki.
    İşte bu yüzden bankalara benden bir öneri ; Hesap işletim ücretleri için bir limit konulsun. Örneğin 5000 YTL üzeri mevduat olan hesapalardan , hesap işletim ücreti kesilsin. Böylece 5000 YTL altı olan müşterileri (bu tür müşterilerin pek bankayla işi olmaz) hem bankaya çekmiş olursunuz, hemde müşteri mutluluğunu kazanmış olursunuz. Çünkü hesap işletim ücreti ekstra alınan bir hizmet ücretidir. Zaten yapılan tüm işlemlerin (eft, havale, komiyon vb.) ücreti ayrıca alınmıyor mu?
    Bankaların müşterilerden almış olduğu hesap kesim ücretleri;
    AKBANK:
    Vadesiz YTL hesaplarından yılda iki kez 19 YTL, Çatı hesabından ise 24 YTL işletim ücreti alıyor. Ancak bu bedeli, en az iki adet açık otomatik fatura talimatı olan hesaplara yansıtmıyor. Akbank’taki maaş, bebek, neo ve kampüs kartın bağlı bulunduğu öğrenci hesaplarına da hesap işletim bedeli yansıtılmıyor.

    FİNANSBANK: Her ay için 3 YTL olmak üzere 3 ayda bir aktif olan müşterilerinin hesabından 9 YTL çekiyor.
    YAPI KREDİ: Yapı Kredi Bankası’nda müşterilere hesap işletim ücreti aylık 2.40 YTL olarak yansıtılıyor. Banka, bu bedeli, yılda 2 kez tahsil ediliyor. Yabancı para hesaplarında alınan ücret ise aylık 2 YTL oluyor.
    GARANTİ: Bireysel Bankacılık müşterilerinden yılda 2 defa olmak üzere, vadesiz YTL Hesaplarından 23 YTL, Döviz Tevdiat Hesaplarından da 4 Euro karşılığı döviz olarak tahsil ediliyor. Banka, iki veya daha fazla otomatik fatura ödemesi bulunan müşterilerinin faturalarının bağlı olduğu ana hesaplardan hesap işletim ücreti almıyor.
    FORTİS: Fortis, vadesiz mevduat hesaplarından 2 YTL, döviz hesaplarından ise her ay 1 dolar veya 1 euro hesap işletim ücreti kesiyor. Ancak, hesapta o ay hareket olmadıysa, herhangi bir tahsilat yapmıyor.
    İŞ BANKASI: Banka yılda iki kez YTL hesaplardan 20 YTL vadesiz ticari YTL hesaplardan 35 YTL hesap işletim ücreti alıyor. Ancak, bu ücret bir veya daha fazla Otomatik Fatura Ödemesi bulunan müşteri hesaplarına yansıtılmıyor.
    HSBC: Aylık hesap işletim ücreti olarak sadece YTL hesaplara 3,25 YTL uyguluyor. Bakiyeleri yüksek olan premier grubu müşterilerine ise bu ücretten muaf tutuluyor.
    CİTİBANK: Aylık ortalama toplam bakiyesi 50 bin doların altındaki müşterilerden her ay 2 dolar veya YTL karşılığı hesap işletim ücreti olarak yansıtılıyor.
    OYAKBANK: Bireysel müşteriler için aylık 2.5 YTL hesap işletim ücreti olarak tahsil ediliyor. Ticari müşteriler için ise ücret aylık 3 YTL’ye çıkıyor. Banka en az üç aktif otomatik ödeme talimatı bulunan müşteri hesaplarından bu ücreti almıyor.
    BANK EUROPA: Hesap işletim ücreti aylık 5 YTL olarak alınıyor. Ancak, aylık ortalama bakiyenin 10 bin YTL veya üstünde olması durumunda, hesap, işletim ücreti bu kez aylık 3 YTL oluyor.
    ASYA FİNANS: Hesap işletim ücretini yılda bir kez tahsil ediyor. Bireysel müşteri hesaplarından 15 YTL kurumsal müşterilerinden ise 30 YTL ücret alıyor.
    ŞEKERBANK: Tüm müşteri hesaplarından aylık 2 YTL alıyor.
    VAKIFLAR: Bireysel müşterilerden aylık 1.25 YTL hesap işletim ücreti alıyor. Ticari hesaplardan aldığı aylık ücret ise 6 YTL oluyor.
    TEKFENBANK: YTL hesaplarda yıllık 20 YTL, yabancı para hesaplarından ise 20 dolar veya 20 euro çekiliyor. Maaş ve emekli maaş hesabı olanlar hesap işletim ücretinden muaf tutuluyor.
    ANADOLUBANK: Bireysel müşterilerinden aylık 9.5 YTL alıyor. Yabancı para hesaplarına ise herhangi bir işletim ücreti yansıtılmıyor.
    TEKSTİL BANK: 36 YTL hesap işletim ücreti alıyor.
    TEB: Hesap işletim ücreti olarak vadesiz mevduat hesaplarından 3 ayda bir 7.5 YTL, döviz hesaplarından ise 3 dolar alıyor.
    MNG: Bireysel müşterilerinin hesabından yıllık 25 YTL hesap işletim ücreti kesintisi yapıyor. DÖviz hesaplarından ise herhangi bir ücret almıyor.
    DENiZBANK: Vadesiz ve yabancı paya hesaplarından her ay 2 YTL hesap işletim ücreti kesiyor. Ancak, maaş ödemesi, özel okul ödemesi, ve kredi kullanılan hesaplar bu uygulamanın dışında kalıyor.
    Liste kaynağı; www.haber7.com


    iş bankası bu gün 30 tl vadesiz hesap maaş hesapları olanlar ödemiyor senelik hesap kullanım ücreti dedi arkadaşlar hangi bankya hesap acıyım vadesiz ?
  • Mavi_duss22
    Member
    • 14-11-2005
    • 1858

    #2
    Konu: Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor bankaların hesap işletim ücret

    arkadaşlar hangi bankya hesap acıyım vadesiz ?

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X