Yeni havayolunun adı kondu, imzalar salı atılıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Yeni havayolunun adı kondu, imzalar salı atılıyor

    Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, bir süreden beri kurulma çalışmaları devam eden yeni havayolu şirketinin kuruluş imzalarının 18 Ocak Salı günü atılacağını açıkladı. Şirketin adının “Kuzey Kıbrıs Havayolları” olarak belirlendiğini de söyleyen Saner, ilk etapta 3 uçakla 11 noktaya uçuş yapılacağını kaydetti.



    BRT’ye açıklama yapan Saner, yeni havayolu şirketinin “Kuzey Kıbrıs Havayolları” olarak KKTC bayrağını göklerde taşıyacağına belirtti.
    Havayolu konusunu her açıdan çok ciddi bir biçimde ele aldıklarını ifade eden Saner, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)’nın iflasıyla sorumluluklarının daha da arttığına işaret etti.
    Saner, bayrak taşıyıcı yeni bir milli havayolu şirketi kurarken geçmişteki hatalara düşülmemesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, bu amaçla dünyadaki büyük havayolu şirketlerini mercek altına aldıklarını anlattı.
    Yaptıkları incelemelerde, yeni şirkette özel sektörün de yer alması gerçeğini gördüklerini söyleyen Saner, yeni şirket için 15 milyon Dolar tutarında bir hisse öngördüklerini kaydetti.
    Saner, yeni şirket için öngörülen yüzde 60 oranındaki hisseye ilişkin gerekli ödemenin yüzde 50.8’inin tamamlandığını, geriye kalan yüzde 9.02’lik bölümün de en geç yarın tamamlanacağını söyledi.
    Saner, yeni şirketin kuruluş anlaşmasının daha önce perşembe günü imzalanmasının planlandığını ancak KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun programının dolu olması nedeniyle imza töreninin önümüzdeki hafta salı günü saat 11.00’de yapılacağını belirtti.
    Ülke tarihinde ilk kez bu yapıda bir şirketin kurulmakta olduğunu anlatan Saner, devlet ve özel sektörün giriştiği bu ortaklık türünün gelecek için de iyi bir örnek teşkil ettiğinin kaydetti.
    Saner, Kuzey Kıbrıs Havayolları’nın mart sonu uçuşlara başlamasının planlandığını, yeni şirkete Türk Hava Yolları (THY) ortaklığının her açıdan avantaj sağlayacağını söyledi.
    Ersan, KKH’nin uçuş saatlerinin bile belirlendiğini ifade ederek, ilk etapta 3 uçaktan oluşacak filonun gelecek yıl 4 uçağa çıkacağını kaydetti.
    Başlangıçta 11 noktaya uçuş olacağını ifade eden Saner, İstanbul bağlantılı İngiltere-Stansted seferlerinin de yapılacağını yineledi.

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X