Yeni bir flaş kart standardı geliyor: UFS!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Yeni bir flaş kart standardı geliyor: UFS!

    SD, MemoryStick, Compact Flash ve diğerleri için korkma vakti: Yepyeni bir bellek kartı tipi geliyor.

    Sanırız kimse dokuz farklı kartı okuyan flaş kart okuyucusunu on kartı okuması için değiştirmek istemeyecektir, ancak JEDEC adlı tanınmış bir endüstri standardı grubu, yeni bir flaş kart biçimiyle başarıya ulaşmayı umudunda.
    JEDEC üyeleri, geçtiğimiz hafta gerçekleşen CES fuarında 'Universal Flash Storage (Evrensel Flaş Depolama)' adı verilen daha hızlı bir standardı tanıttı. Gruba göre bu kartlar "akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar gibi taşınabilir cihazlarda en yüksek teknik özellikleri sağlayacak şekilde tasarlandı". Standardın detaylarının 2011'in ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
    Bellek çipi üreticisi Micron Technology, telefon tasarımları için standardı destekleyeceğini açıklarken, Nokia standart için 'vazgeçilmez bir açık standart' sözlerini kullandı. Samsung, standartı kullanan ürünler sunacağını açıklarken Toshiba da standardın yüksek performansını ve düşük güç kullanımını övdü.

    UFS kartlar ne sunuyor, neler yapabilir?

    UFS, MMC rakiplerine göre çok daha hızlı ve başlangıç olarak saniyede 300 megabayt veriyi aktarabilecek şekilde tasarlanmış. Grup bu hızı sonraki geliştirmelerle ikiye katlamayı planlıyor.
    JEDEC, UFS'nin SD kartlarda olmayan özelliklere sahip olduğuna inanıyor. Bunlardan biri kartın SATA standardını kullanması ve bu sayede çoklu veri okuma ve yazma isteklerini başarıyla yerine getirebilmesi. JEDEC, UFS arabiriminin taşınabilir kullanıma yönelik düşük güç tüketimi için tasarlandığını ve güç koruma modu ile etkin modlar arasında etkin bir geçiş yapabildiğini, UFS için mobil cihazın işlemcisinin yardımına fazla gerek duyulmadığını söylüyor.
    Görünüşe bakılırsa JEDEC, gömülü flaş bellek pazarında başarıya ulaşacak. Ancak günümüzde SD kartların popülaritesi tartışılır olduğundan UFS'nin adını pek sık duymayabiliriz...
  • rselturk
    Member
    • 30-09-2007
    • 1171

    #2
    Konu: Yeni bir flaş kart standardı geliyor: UFS!

    Paylaşım için teşekkürler!Teknoloji dur durak bilmiyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X