Meğer Rus tekniğiymiş!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • dijitalserkan
    Banned
    • 01-10-2011
    • 384

    Meğer Rus tekniğiymiş!


    İran'da "kaçırılan" ABD uçağının sırrını Ruslar çözdü.

    Vzglad gazetesine göre İran’ın hasarsız şekilde ele geçirdiği öne sürülen RQ-170 tipi Amerikan casus uçağı, Rusya’nın İran’a Kasım ayı başında verdiği elektronik savaş istasyonu “1L222 Avtobaza” tarafından kontrollü şekilde yere indirildi.
    Bu mobil savaş istasyonu,
    yaydığı sinyaller sayesinde düşmanın uzaktan kumandalı casus uçaklarının karmaşık şifresini çözerek onların komutasını ele geçirebiliyor. Rusya ve Çin’in İran’ın elindeki uçağı incelemek istediği de öne sürülüyor.
    ABD’li yetkililer, Cuma günü yaptıkları açıklamalarda, ellerindeki istihbarat verilerine göre, İran’ın uçağın indirilmesinde ne vurarak ne de elektronik ya da siberteknoloji kullanarak bir rol oynamış olabileceğini söyledi.

    Yetkililer insansız hava aracının teknolojik aksamında bir sorun yaşandığı açıklamasını yineledi.

    RUSYA TAHRAN'I GÜÇLENDİRDİ

    Ancak bazı ABD’li uzmanlar da Rusya’nın Ekim ayında Tahran’a gelişmiş elektronik istihbarat satma kararıyla, İran’ın insansız hava araçlarını karşılama potansiyelinin arttığını belirtti.

    O dönemde Rusya, İran’a açıklanmayan sayıda 1L222 Avtobaza istihbarat sistemi satışı yapılacağını bildirmişti.

    ÇİZİÐİ BİLE YOK

    İlk olarak vurulduğu bildirilen RQ-170 Sentinel tipi casus uçağının, daha sonra “elektronik pusuya” düşürülerek ele geçirildiği öne sürülmüştü. İran televizyonunda geçen hafta yayınlanan görüntülerde, casus uçağın neredeyse hiç hasar görmemiş bir halde olması dikkat çekmişti.

    Bu durum uçakla ilgili birçok soru işaretinin ortaya atılmasına da neden oldu. İki ülke arasındaki tansiyonu biraz daha yükseltmek için eski teknolojiye sahip bir uçağın İran topraklarına getirilip bakıldığı öne sürüldü.

    ABD'li bir istihbarat teknolojisi uzmanı ise sergilenen uçağın İranlıların, özel olarak hazırladıkları bir taklit model olduğunu iddia etti.
    veteknoloji
İşlem Yapılıyor
X