4.5G ne zaman sunulmaya başlanacak?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    4.5G ne zaman sunulmaya başlanacak?

    Türkiye işte bu tarihten sonra 4.5G’nin nimetlerinden faydalanmaya başlayacak…

    Dün Türkiye’nin en önemli ihalelerinden bir tanesi olarak 4.5G ihalesi gerçekleştirdi. İhaleye Turkcell, Avea ve Vodafone adındaki cep telefonu operatörleri yanı sıra Netgsm adındaki firma da katılırken, Netgsm teklif vermediğinden herhangi bir paket alamadı.

    Turkcell, Avea ve Vodafone arasında ise kıyasıya rekabetin yaşandığı ihalede, Vodafone ve Avea 5’er paket alırken, Turkcell ise 8 paket ile ihaleden ayrıldı. İhalede firmaların ulaştıkları toplam teklif ise 3 milyar 960 milyon Euro ( Yaklaşık 13 milyar 230 milyon TL) seviyesinde gerçekleşti.
    3 cep telefonu operatörü de ihaleden memnun olarak ayrılırken, Netgsm firması ile ihalenin iptali için başvuracağı yönünde açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti.
    4.5G ihalesi sonuçlandı ancak, ne yazık ki bu teknoloji, hemen hayatımıza giremeyecek. İhale sonrasında firmaların yetkilendirmesi 30 Nisan 2029’a kadar devam edecek ve diğer taraftan en önemli olan soru ise Turkcell, Avea ve Vodafone’un abonelerine bu hızı ne zaman sunacakları olmakta.
    1 Nisan 2016 tarihinde 4.5G’nin hayatımıza gireceğini söyleyelim. Bu tarihten sonra Turkcell, Avea ve Vodafone aboneleri 4.5G’nin hızından yararlanmaya başlayacaklar. Ancak bu teknoloji için uyumlu bir cep telefonuna sahip olmak gerektiğini de belirtelim.

İşlem Yapılıyor
X