İOS Android Dağılım Oranları Açıklandı!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android Dağılım Oranları Açıklandı!

    Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'in 2015 yılı Kasım ayı dağılım oranları açıklandı. İşte halen en çok kullanılan Android sürümü

    Akıllı telefon pazarında Android işletim sistemine sahip cihaz sayısı 1 milyarı geçti. Orta ve alt segment cihazların lider konumda olduğu Androidekosisteminde amiral gemiler %10’luk payı oluşturabiliyorlar.
    Google Nexus cihazların ardından diğer akıllı telefon üreticilerinin deAndroid 6.0 Marshmallow güncellemesini dağıtmaya başladığı bu günlerdeGoogle tarafından Kasım ayı Android dağılım oranları açıklandı.
    Kasım Ayı Android Dağılım Oranları!

    Google, Kasım ayında Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip cihazların ekosistemde %25,6 paya sahipolduğunu açıkladı. Android modellerinin çeşitliliğinden ve geciken güncellemeler ile her zaman düşük paya sahip yeni Android sürümlerinden bu kez Android 6.0 Marshmallownasibini alıyor. Yeni Android sürümü %0.3 gibi oldukça düşük bir paya sahip.

    Android 4.4 KitKat Yine Lider!

    Liderliğini korumaya devam eden Android 4.4 KitKat sürümü %37.8kullanım oranına sahip iken Android 4.1.x Jelly bean sürümü %29, Android 4.0.x Ice Cream Sandwich sürümü %3.3, Android 2.3.x Gingerbreand sürümü %3.8 veAndroid 2.2 Froyo sürümü ise%0.2 yayılım oranına sahip. Artık çok eski cihazlarda bulunan Gingerbread ve Froyokullanımında geçen aylara oranla değişiklik görülmüyor.
İşlem Yapılıyor
X