Akıllı Telefon Tavsiyeleri – Kasım 2015

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Akıllı Telefon Tavsiyeleri – Kasım 2015

    Akıllı Telefonların gittikçe yaygınlaşmasıyla birlikte, Telefon pazarında inanılmaz bir büyüme yaşanıyor.
    Farklı kullanım amaçlarına ve bütçelere göre hazırladığımız akıllı telefon tavsiyeleri ile sizin için uygun olan akıllı telefonu bulmak daha kolay…

    Birbirinden farklı ve inanılmaz sayıda akıllı telefonun piyasada yer aldığını görüyoruz. Bir kullanıcı için bu kadar çeşit arasından aradığını bulmak, birbirine yakın modeller arasında ufak farkları tespit etmek doğal olarak zaman alıyor.
    En ince detayına kadar alacağı telefonu bilerek, öğrenerek karar vermek ve teknolojiye hakim olarak kullanmak isteyen Technopat’lar için inceleme videolarımız ve makalelerde ek bilgiler yer alıyor. Ancak telefon fiyatları aydan aya hatta bazen günden güne değişiyor. Bu yüzden aylık akıllı telefon tavsiyeleri rehberi hazırlayarak sizler için güncelleme yapıyoruz, kolay erişilebilir ve okunabilir bir makale oluşturuyoruz.
    Akıllı Telefon Fiyatları

    Fiyatların her mağazada aynı olmadığını, yasal ithal edilen telefon fiyatları üzerinden mağazaların ortalamasının alındığını önemle not düşelim. Fiyatlar değişse bile değişmeyen bir şey telefonların amaçları. Tavsiyelerimizde telefonların donanım ve yazılım açısındankullanım amacına yönelik olmasına önem veriyoruz. Standart e-posta, internet, Facebook gibi sosyal ağlara erişmekte kullanabileceğiniz ekonomik modellerden, şirketinizi yönetirken ekibinize işleri dağıtabileceğiniz, proje planlaması yapabileceğiniz üst seviye iş telefonlarına kadar çok farklı seçenekleri sizler için listeliyoruz.
    Nasıl Hazırlanıyor?

    Tavsiyelerimizi hazırlarken öncelikle incelemelerimizdeki deneyimimize dayanıyoruz. Bunun haricinde Technopat Sosyal’deki kullanıcı deneyimini, yorum, memnuniyet ya da şikayetleri takip ediyoruz. Akıllı telefon tavsiyelerimizle ilgili yorumlarınızı da elbette makalelerimizin altında takip ediyoruz. Gerekli gördüğümüz yerde güncellemeler yapıyoruz. Firmaların güncelleme takvimlerini kontrol ediyoruz. Bu tavsiyeler bir ekip işi olarak ortaya çıkıyor.
    Yazılım Güncellemesi

    Malum, donanım kadar yazılım güncellemesi de önemli; biz de güncellemesi gelmeyecek ya da devamı gelmeyecek telefonlara ya da markalara, içimize sinmeyen, güvenmediğimiz ürünlere listemizde yer vermiyoruz. Bazen çok iyi telefonlar, güncelleme ömürlerinin sonu geldiği için listemizden düşüyor; zira bu tavsiyeler yeni satın alacak olan kullanıcılar için hazırlanıyor; aldıkları telefonu mümkün olan en iyi ve uzun süre kullanabilmeliler.
    Bütün bunların ardından iş artık kullanıcıya düşüyor. Bilgili ve dikkatli karar vererek paranızın karşılığında en iyi dönüşü almanız, en iyi şekilde teknolojiden yararlanmanız için anahtar nokta sizsiniz. Android ve iOS ana bölümlerimizde, anasayfamızda yer alan haber ve rehberlerde her gün kendinize yatırım yapabileceğiniz bilgiler paylaşıyoruz.
    1000 TL Altı Akıllı Telefon Tavsiyeleri

    ASUS ZenFone Go
    ASUS Zenfone Go
    Ekran 5 inç, 1280×720 HD IPS
    Yonga Seti Mediatek MT6580
    CPU Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
    GPU Mali GPU
    Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, Çift SIM
    Hafıza 16 GB, 2 GB RAM
    SD Kart Evet, 64 GB’a yükseltilebilir
    Kamera 8 MP, 3264 x 2448
    1080p
    2 MP
    İşletim Sistemi/
    Alacağı Güncelleme
    Android 5.1 Lollipop, Android 6.0 Marshmallow
    Batarya Li-Po 2070 mAh
    Ağırlık 135 g
    Fiyat 699 TL
    ASUS ZenFone Go modeli 2015 yılının hesaplı, hafif, tek el kullanıma uygun Android seçeneği. 700 TL altı fiyatı, yazılım güncellemesi geleceği, çift SIM kart desteği artı noktaları. Temel e-posta, internet, Facebook, Twitter, YouTube, basit eğlencelik oyunlar gibi ihtiyaçları temel teknik özellikleri ve 5 inç HD IPS ekranı ile rahatlıkla sunuyor. 8 megapiksellik kamerası ASUS’un kamera yazılımı ile destekleniyor. Kendi seviyesinde 2 GB RAM sunması da önemli bir artı.


    Microsoft Lumia 640 LTE
    Microsoft Lumia 640 LTE
    Ekran 5 inç, IPS LCD 720 x 1280, Gorilla Glass 3
    Yonga Seti Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400
    CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
    GPU Adreno 305
    Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
    Hafıza 8 GB, 1 GB RAM
    SD Kart Evet, 128 GB’a yükseltilebilir
    Kamera 8 MP, 3264 x 2448
    1080p@30fps
    1 MP, 720p
    İşletim Sistemi/
    Alacağı Güncelleme
    Windows 10
    Batarya Li-Ion 2500 mAh
    Ağırlık 145 g
    Fiyat 709 TL
    Nokia telefonları artık Microsoft üretiyor. Lumia 640 LTE, Android dışı hesaplı bir telefon kullanmak, hatta Windows 10 mobil işletim sistemini keşfetmek isteyenler için oldukça uygun. Gorilla Glass 3 ile giriş seviyesi telefonlardan daha dayanıklı. Ön kamerası sadece 1 megapiksel ancak ana kamerası 8 MP ve Nokia’dan miras kalan avantajları taşıyor. Bu bağlamda özellikle temel Microsoft Office, OneDrive entegrasyonu ile giriş seviyesinde bir çalışma telefonu olarak oldukça uygun. Yine giriş seviyesinde temel kullanım olan e-posta, internet, Facebook, Twitter, YouTube, basit eğlencelik oyunlar gibi ihtiyaçları karşılıyor. Elbette Android kadar çok uygulaması yok.
    5 inç HD IPS ekran, ek depolama alanı ve orta segment işlemci iyi yanları. 8 GB depolama alanı tek başına yeterli olmasa da microSD kart ile genişletilebilir. Android’de temel olarak nitelendirebileceğimiz 1 GB RAM, Windows Phone’un düşük RAM gereksinimi ile Lumia 640 LTE için çok daha iyi bir miktar.



    ASUS ZenFone 2 Laser
    ASUS Zenfone 2 Laser -5”
    Ekran 5 inç, 720 x 1280, Corning Gorilla Glass 4, Asus ZenUI
    Yonga Seti Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410
    CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53
    GPU Adreno 306
    Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
    Hafıza 8/16 GB, 2 GB RAM
    SD Kart Evet, 128 GB’a yükseltilebilir
    Kamera · 13 MP, 4128 x 3096
    · 1080p@30fps
    · 5 MP
    İşletim Sistemi/
    Alacağı Güncelleme
    Android 5.0.2 Lollipop, Android 6.0 Marshmallow
    Batarya Li-Po 2400 mAh
    Ağırlık 140 g
    Fiyat 799 TL
    ASUS ZenFone 2 Laser, kendi sınıfına göre çok ileride olan, laser oto odaklama ile 0.3 saniyede odaklanabilen, Toshiba sensörlü bir kameraya sahip. Çift ton LED flaş ve başarılı bir ön kamera da dikkat çekiyor.
    1000 TL altındaki en iyi kamera telefonu olarak sık sık fotoğraf ve video çeken kullanıcılara hitap ediyor. Snapdragon 410 işlemci ve 2 GB RAM, Android 5.0.2 işletim sistemi ve gelecek olan güncellemeler ile taze bir model olmanın avantajını taşıyor. Tek elde rahatlıkla kullanılabilen ZenFone 2 Laser, 1000 TL altında kolay görülmeyen Gorilla Glass 4 dayanıklı cama sahip. 5 inç yerine 5.5 inç ekran tercih ederseniz ZenFone 2 Laser 5.5 inç sürümünü de tercih edebilirsiniz ancak kullanım tek el olmaktan çıkıp Phablet’e dönüşecektir.
İşlem Yapılıyor
X