İOS Android 6.0 Marshmallow ipuçları ve hileleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android 6.0 Marshmallow ipuçları ve hileleri


    Android 6.0 Marshmallow çıkışını ilk olarak Google’ın Nexus 5X ve Nexus 6P akıllı telefonlarıyla gerçekleştirdi. Ne yazık ki, bu telefonlar henüz resmi olarak Türkiye’ye gelmediği için, buradaki kullanıcıların Android 6.0 Marshmallow ile tanışmak için diğer mevcut Nexus cihazlarına, özellikle de daha önce Türkiye’de satılmış olan Nexus 5’i beklemesi gerekti. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satılmaya başlanan HTC One A9 ile birlikte Türkiye’deki kullanıcılar da yavaş yavaş Marshmallow deneyimi yaşamaya başladılar.

    İlerleyen zamanlarda piyasaya girecek yeni Android telefon ve tabletler ve ayrıca Android 6.0 güncellemesi alacak mevcut cihazlarla birlikte Marshmallow deneyimiyle daha fazla kullanıcı tanışmış olacak.

    Marshmallow yüklü bir cihaz kullanmaya başladıktan sonra kendinizi biraz kaybolmuş gibi hisseder veya Marshmallow’un sırlarını çözmek isterseniz, aşağıda yer alan ipucu ve hile niteliğinde Android 6.0 Marshmallow rehberi size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
    Başlamadan önce üreticilerin Marshmallow’daki bazı özellikleri, menü öğelerini kendilerine göre değiştirebileceklerini belirtelim. Burada yer alan bilgiler daha çok Android 6.0 Marshmallow’un ham veya ham sürüme yakın versiyonlarını kapsıyor.


    Android 6.0 genel ipucu ve hileleri

    Geliştirici ayarlarını etkinleştirme: Geliştirici ayarlarını açmak için Ayarlar -> Telefon hakkında yolunu takip edin. Aşağı kaydırın ve Derleme numarası bölümüne sürekli tıklatın. Birkaç tıklatmanın ardından Geliştirici seçenekleri açılmış olacaktır.

    Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı’yı açma: Bu, akıllıca gizlenmiş bir ayar normalde erişimin kolay olmadığı birtakım seçenekleri içeriyor. Öncelikle yukarıda anlatıldığı şekilde Geliştirici ayarlarını etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra bildirim tepsisini iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar bölümünü açın, üst bölümde pil simgesinin hemen yanındaki ayarları temsil eden dişli ikonuna basılı tutup bekleyin. Uzun bir basıştan sonra Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı açılacak ve Ayarlar uygulaması içinde Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı şeklinde yeni bir seçenek eklenecektir.
    Pil yüzdesini gösterme: Sistem Arayüzü Ayarlayıcısını açtıktan sonra, kalan pil yüzdesini sürekli göstermeyi sağlayan bir seçeneği Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı seçenekleri altında göreceksiniz.
    Hafif uyku özelliğini açma: Android Wear ve Motorola cihazlarının bir özelliği Android 6.0 Marshmallow’da sunuluyor. Ayarlar -> Ekran yolunu takip ederek ulaşacağınız sayfada Hafif uyku seçeneğini bulun. Tıklatarak açtığınız sayfada ekran uyku modundayken görüntülemesini yapabileceğiniz içerikleri belirleyin.
    Kamerayı hızlı başlatma: Nexus 5X ve Nexus 6P sahipleri Ayarlar > Ekran yolunu takip ettikten sonra Kamerayı güç butonuna iki kez basarak açma şeklinde bir seçenek görecektir. Bu, telefonun kilidinin açılması ve Kamera uygulamasının ikonuna tıklatılmasından daha kısa bir yol gibi görünüyor.
    Flappy Android oyununu oynama: Marshmallow’un sürpriz yumurtası da tıpkı Lollipop’ta olduğu gibi Flappy Bird’den esinlenen bir oyun oldu. Ayarlar > Telefon/Tablet hakkında > Android sürümü bölümüne gidin. Android sürümü kaydına Marshmallow logosu ekrana gelinceye kadar tıklatın. Marshmallow logosu ekranda görünür olduktan sonra bu logoya parmağınızı basılı tutun. Flappy Android oyununa geçiş yapacaksınız.

    Ayarlarda arama: Her ayar içinde tek tek gezinip yapmak istediğiniz ayarı el yordamıyla bulmak yerine, ayarlar içinde arama yapabilirsiniz. Ayarlar menüsünü açın, büyüteç ikonuna tıklatın ve aramak istediğinizi yazın.
    Google Ayarlarını bulun: Daha önce Google ayarları bir uygulama içinden yapılıyordu, ancak Marshmallow ile birlikte bunlar temel Ayarlar uygulaması içine alındı. Ayarlar içinde, Kişisel başlığı altında Konum, Güvenlik, Hesaplar gibi ayarların yayında Google’ı da görebilirsiniz.
    Esnek depolamayı kullanın: Marshmallow yüklü ve microSD kart yuvalı Android cihazlarında harici depolama alanını dahili depolama alanına dönüştürmek mümkün oluyor. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izledikten sonra sayfanın alt kısmında SD kart detaylarını göreceksiniz. Burada formatlama ve dahili depolama birimi olarak kullanma şeklinde bir seçenek de bulunuyor. Bunun ardından içerikleri yönetmek ve bu bölüme atmak mümkün oluyor.
    Yerel dosya yöneticisini kullanın: Android’de şimdi yerleşik bir dosya yöneticisi mevcut. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izleyin. Sayfanın altına kaydırın ve orada göreceğiniz Keşfet butonuna tıklatarak klasörleri görüntüleyin, dosyaları açın, silin veya paylaşın.
İşlem Yapılıyor
X