Samsung Galaxy Note 6 Hakkında Bilinen Herşey

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Samsung Galaxy Note 6 Hakkında Bilinen Herşey

    Samsung'un bir diğer amiral gemisi modeli olan Note serisinin en yeni telefonu, Note 6 hakkında şimdiye kadar öğrendiğimiz herşeyi haberimizde bir araya getirdik.
    Samsung'un yeni Galaxy modelini, Galaxy S7'yi tanıtmasına sadece birkaç gün kaldı. Samsung'un bu telefonu tanıtmaya hazırlandığı şu sıralarda tüm dikkatler Galaxy S7 üzerinde yoğunlaşmış durumda ancak unutulmuş birşey var: yeni Note modeli nerede?

    Samsung'un art arda satışa sunduğu bu telefonmodellerinin oldukça yakın özelliklere ve performansa sahip olduğunu biliyoruz. Hatta telefonların performansları ve özellikleri o kadar yakın oluyor ki geçen sene piyasaya sürülen Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge, bizim de aklını karıştırmıştı ve hangisinin daha iyi performansa sahip olduğunu belirlemekte zorlanmıştık Bazı kişiler için Samsung'un amiral gemisi olan Note serisi, yeni gelen duyumlara göre liderliği Galaxy S serisine bırakacak ve çok farklı bir alana yönelecek.



    Bir süre önce sızdırılan Samsung patentlerinde bir telefonun bilgisayar ile uyumlu şekilde kullanılabildiğini görmüştük. Dizüstü bilgisayarda bulunan özel bir kısım, telefonun bu kısıma takılabilmesine ve ortak kullanılmalarına olanak sunuyor. Patentin açıklanmasının hemen ardından yeni Note modelinin böyle bir cihaz olabileceğinden de bahsedilmişti. Eğer yeni Note modeli, yani Note 6, dizüstü bilgisayarlarla birlikte çalışan bir cihaz olacaksa akıllı telefonun normalinden çok daha büyük olmasını bekleyebiliriz. Hatta patentten yola çıkarak bu Note modelinin bir "phablet" olacağını söyleyenler de var.

    Bilgisayar ile birlikte kullanılabileceği için yüksek RAM'e, depolama alanına ve kaliteli işlemciyesahip olması beklenen Note 6, bu tahminlerin doğru çıkması durumunda Samsung'un eleştirilen arayüzünden farklı bir arayüz kullanacaktır. Samsung'un yeni Note modelinde nasıl bir arayüz kullanmayı tercih edeceği hakkında bir bilgi yok, ancak bence arayüz yerine işletim sistemi değişikliğine bile gidilebilir.



    Öte yandan Note 6'yla birlikte kullanılacak olan dizüstü bilgisayar da tanıtılmış veya görüntülenebilmiş değil. Samsung'un kendi üreteceği bu bilgisayarın (herhalde kendi üretir) Note 6 ile birlikte tanıtılacağını varsayıyoruz. Note 6'nın ne zaman tanıtılacağı veya ne zaman satışa çıkacağı hakkında da kesin bir bilgi gelmiş değil fakat telefonun bu yılın 2. yarısında tanıtılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

    Sizce Samsung'un Note 6'yı Galaxy S7'ye benzer özelliklerle piyasaya sürmek yerine böyle bir konuma yönlendirmesi doğru bir karar mı?


İşlem Yapılıyor
X