MWC 2016 Galaxy S7 - Xperia Z5 Premium Karşılaştırma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    MWC 2016 Galaxy S7 - Xperia Z5 Premium Karşılaştırma

    Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S7 ile Sony'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Xperia Z5 Premium modelini karşılaştırıyoruz. Tüm detaylar haberimizde.

    Samsung, bugün düzenlediği Unpacked etkinliğinde yeniGalaxy S7modelini tanıttı.
    Galaxy S6 ailesinde kullanın tasarım anlayışının devam ettiği telefon, teknik özellik tarafında birçok iyileştirmeye sahip. Bu yazımızda Sony Xperia Z5 Premiummodeli ile Samsung Galaxy S7’yi karşılaştırıyoruz.

    Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia Z5 Premium - İşlemci

    Qualcomm Snapdragon 820 ve Exynos 8890 olmak üzere iki farklı işlemci seçeneği ile sunulan Galaxy S7'nin, her zaman olduğu gibi yine ülkemizdeExynos versiyonusatışa sunuluyor.

    Galaxy S7 işlemcisi Galaxy S6 işlemcisine göre %30.4 daha hızlı. Grafik birimi ise S6'ya göre %63.9 daha performanslı çalışıyor.
    Sony Xperia Z5 Premium modeli ise ısınma problemleri ile tanınan Snapdragon 810 işlemciden güç alıyor. Galaxy S7 henüz elimize ulaşmadığı için net sonuçlar veremiyoruz ancak, daha önce sızdırılan testlerde Snapdragon 810'a göre oldukça yüksek bir performans sunduğu ortaya çıktı.
    Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia Z5 Premium - Ekran

    Galaxy S7’de 5.1 inç boyutunda Quad HD çözünürlükte AMOLED ekran kullanılıyor. Galaxy Note 4 ve Note 5 gibi cihazlarda gördüğümüz bu çözünürlük oldukçakaliteli görüntüler sunuyor.

    Galaxy S7'nin ekranı LG G5'te olduğu gibi "Always On" modu ile geliyor. Bu sayede telefonun ekranında saat, tarih ve bildirimleri sürekli görebiliyorsunuz.
    Ancak Sony cephesinde ekran konusunda işler karışık. Sony Xperia Z5 Premium modelinde 5.5 inç boyutunda 4K çözünürlükte bulunuyor.
    806 ppi aralığında ki bu ekran, normal arayüzde Full HD çözünürlükte çalışırken, albüm uygulaması gibi multimedya içerikler sırasında 4K çözünürlükte çalışıyor.
    Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia Z5 Premium - Kamera

    Galaxy S7 modeli ile 16 megapiksel kamera çözünürlüğü 12 megapiksel’e indirildi. Ancak bu kamera kalitesini düşürmek yerine, tam tersi çok daha iyi fotoğraflarsunuyor.

    Yeni 12 megapiksel çözünürlüğündeki kamera, 1.4 mikron piksel büyüklüğü ve f / 1.7 diyafram aralığı ile S6 modeline göre yüzde 56 daha fazla ışık alıyor.
    Sony Xperia Z5 Premium ise, 23 megapiksel çözünürlüğünde f / 2.0 diyafram aralığında kameraya sahip.
    Sony’nin kamera yazılımından kullanıcılar şikayetçi, örneğin gece çekimlerinde otomatik ayarlarda telefon halen net fotoğraflar elde edemeyebiliyor.
    Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia Z5 Premium - Depolama

    Samsung Galaxy S7, kullanıcıların karşısına 32 GB dahili depolama alanı ile çıkıyor. Ancak, yetersiz bulan kullanıcılar microSD kart girişi sayesinde hafızayı rahatça artırabilirler.

    Sony cephesinde ise durum aynı, 32 GB dahili depolama alanı ile gelen Z5 Premium, 200GB’a kadar artırılabilir hafıza desteğine sahip.
    Samsung Galaxy S7 vs Sony Xperia Z5 Premium - Batarya

    Galaxy S6’da 2550 mAh büyüklüğünde batarya kullanan Samsung, yüzde 17’lik büyüme sonucu Galaxy S7’de 3000 mAh batarya kapasitesi ile karşımıza çıkıyor.


    Sony Xperia Z5 Premium’da kullanılan 3430 mAh bataryaya göre bu oran düşük olsa da, aradaki ekran çözünürlüğü ve boyutu karşılaştırdığımızda aynı seviyede diyebiliriz.
    Galaxy S7 vs Xperia Z5 Premium - Karşılaştırma Sonucu

    Samsung Galaxy S7, performans tarafında Z5 Premium’a göre çok daha fazlasını sunuyor. Zira yaptığımız testlerde, Sony Xperia Z5 Premium’un 4K ekran nedeniyleaşırı ısındığını deneyimlemiştik.
    "Sony Xperia Z5 Premium kullanıyorum, Galaxy S7’ye geçmeli miyim?" sorusuna ise telefonun Türkiye fiyatını öğrendikten sonra ve detaylı incelemelerimiz sonucu cevap verebileceğiz.
İşlem Yapılıyor
X