MWC 2016 Galaxy S7 edge - Galaxy S6 edge Karşılaştırma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    MWC 2016 Galaxy S7 edge - Galaxy S6 edge Karşılaştırma

    Galaxy S7 Edge ile Galaxy S6 Edge karşılaştırma dosyamız sizlerle. Bakalım Samsung'un yeni Galaxy S7 edge modeli, bir önceki model olan Galaxy S6 Edge modeline göre neler sunuyor?


    Samsung geçtiğimiz yıl Galaxy S6 amiral gemisinin yanı sıra bir de ekranının her iki tarafı kavisli olan Galaxy S6 Edge modelini duyurmuştu. Bu sene ise MWC 2016’da tanıtılan Galaxy S7 ile beraber Galaxy S7 Edgemodeli tanıtıldı.

    Amiral gemisi olan Galaxy S7 ile birçok yönden benzerlik taşıyan Galaxy S7 Edge, yine adından da anlaşılabileceği gibi her iki tarafı kavisli ekranıyla fark yaratıyor. Peki Samsung Galaxy S7 Edge ile Galaxy S6 Edge arasına ne gibi farklılıklar var?
    Galaxy S7 Edge - Galaxy S6 Edge Tasarım Karşılaştırması

    Uzun süredir tasarım tarafında eleştirilen Samsung, Galaxy S6 modeliyle birlikte tasarım dilini değiştirmiş ve hem çerçeveleri metal hem de önü ve arkası CorningGorilla Glass cam olan tasarım anlayışı ile beğeni kazanmıştı.
    Bu nedenle bu sefer Galaxy S6 Edge ile Galaxy S7 Edge’in tasarım tarafında çok büyük değişiklikler görmüyoruz.

    Görünüm anlamıda her iki cihaz arasında çok büyük bir fark olmasa da,Galaxy S7 Edge’in daha kıvrımlı, keskin hatların daha az olduğu birtasarıma sahip. AyrıcaGalaxy S6 Edge’in çerçevelerinde kullanılan alüminyuma göre Galaxy S7 Edge’te daha sağlam, magnezyum alaşımlı birmetal kullanıldı.
    Tasarım tarafında iki cihaz arasındaki bir diğer önemli fark ise suyadayanıklılık. Galaxy S7 Edge’de bulunan IP67 sertifikası sayesinde cihaz suya ve toza dayanıklı bir yapıda karşımıza çıkıyor.

    Galaxy S7 Edge - Galaxy S6 Edge Ekran Karşılaştırması

    Ekran tarafında ilk dikkat çeken Galaxy S7 Edge’in 5.5 inç ekranıyla, GalaxyS6 Egde’in 5.1 inçlik ekranı arasındaki boyut farkı. Yine Samsung’unürettiği SuperAMOLED panel kullanan Galaxy S7 Edge, bir önceki modelde olduğu gibi Quad HD (1440x2560) çözünürlük sunuyor. Ancak ekran boyutu büyüdüğü için Galaxy S7Edge 515 ppi, Galaxy S6 Edge 577 ppi inç başına düşen piksel sıklığı sunuyor.
    Tabii ki Galaxy S7 Edge’in Galaxy S6 Edge’te olduğu gibi her iki tarafıkavisli ekrana sahip olduğunu belirtelim. Bu ekran hem tasarımsal açıdan çok hoş bir görünüm ortaya çıkartırken, Edge ekranındaki farklı işlevselliklerle günlük hayatta kolaylıklar sağlıyor.

    Galaxy S7 Edge - Galaxy S6 Edge Donanım Karşılaştırması

    Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelinde Qualcommvaryasyonunu tercih etmemiş, Exynos 7420 işlemcisiyle tek bir model üretmişti. Galaxy S7 Edge lle beraber tekrar ikili varyasyona dönen Samsung, Snapdragon 820 ve Exynos 8890 kullanan iki farklı model duyurdu.
    ABD ve çoğu batı bölgesinde Snapdragon 820’li model satılacakken, diğer bölgelerde Exynos 8890 göreceğiz. Ülkemizde de büyük ihtimalle daha önce olduğu gibiExynos’lu modeller satılacak.

    RAM kapasitesi tarafında Galaxy S6 Edge’te 3 GB RAM yer alırken, GalaxyS7 Edge 4 GB RAM ile geliyor. Grafik birimi tarafında ise S7 Edge’de Mali-T880MP14, S6 Edge’de ise Mali-T760 MP8 görüyoruz.
    Ayrıca Galaxy S6 Edge'te microSD kart desteği olmazken, Galaxy S7 EdgemicroSD kart desteği sunuyor.
    Galaxy S7 Edge - Galaxy S6 Edge Kamera Karşılaştırması


    Galaxy S6 Edge, F1.9 diyafram değerine sahip OIS destekli 16 MP’lik arka kamerasıyla geliyordu. Galaxy S7 Edge ise özellikle çok daha iyi bir düşük ışık performansına sahip 12 MP’lik OIS destekli ve F.17 diyafram açıklığına sahip bir arka kamera ile geliyor.
İşlem Yapılıyor
X