MWC 2016: Apple'ın ortağı yeni grafik yongasını açıkladı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    MWC 2016: Apple'ın ortağı yeni grafik yongasını açıkladı

    İngiltere merkezli şirket neler yapmak istiyor? İşte detaylar...

    Imagination Technologies'in adını duymamış olabilirsiniz, ancak bu şirket iOS cihazlardaki grafik işlemcisinin arkasındaki isim. Imagination 4K TV'lerden (Uygun fiyatlı TV'ler) düşük maliyetli cihazlara kadar her şeye yönelik olan yeni GPU serisini ortaya çıkardı. MWC 2016'da açıklanan grafik yongaları özellikle Güney Amerika ve Asya gibi pazarlarda uygun fiyatlı cihazların daha fazla satılmasına imkan sağlayabilir. Imagination özellikle de ultra ekonomik pazarların altını çizdi.
    Yapılan açıklamaya göre PowerVR 8XE serisi GPU'lar güç profili ile güvenlik, yeni grafik standartları için destek, donanım konularında en iyi performansı sunacak.Konuyla ilgili açıklama yapan bir analist, 8XE serisinin giriş seviyesi akıllıtelefonlar ve IoT (Internet of Things/Nesnelerin İnterneti) için gerekli olan grafik ihtiyacını vereceğini söyledi. OpenGL ES 3.2 ve Vulkan 1.0 gibi API'ler destekleniyor.
    Bu arada Imagination, 4K TV'ler, medya setleri, mobil cihazlar, tabletler, otomotivve başka alanlarda birçok müşterilerinin 8XE serisinin lisansını aldığını da itiraf etti. Anlaşılan önümüzdeki günlerde birçok cihazda ve üründe PowerVR 8XE'yi göreceğiz. Tabii ki müşterilerin ismi de verilmedi.
    Imagination'ın iddiasına göre yeni grafik yongaları yani 8XE GPU'ları önceki 7XE serisine göre %25 daha küçük. Aynı zamanda 8XE serisi aynı boyuttaki yongalara karşı %60 ile %100 arasında daha iyi performans sunuyor. Rakip GPU çekirdeklerine göre %30 ile %45 daha küçük.
İşlem Yapılıyor
X