İnsandan USB kablo!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • dijitalserkan
    Banned
    • 01-10-2011
    • 384

    İnsandan USB kablo!




    Ericsson CEO'su Hans Vestberg CES Fuarı'nda iki cihaza aynı anda dokunarak resim gönderdi. Vestberg, böylece insan vücuduyla veri transferini kanıtlamış oldu.

    Parmağınızla cep telefonu ekranına dokunup resmi kopyaladınız, diğer elinizi de masaüstü bilgisayar ekranına dokundurdunuz ve resim anında diğer ekrana kopyalandı. İnsan vücuduyla veri transferinin mümkün olduğunu görmek hayal değil. Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES'te yapılan "capacitive coupling" demosunda bir cihazdan diğer bir cihaza gönderilmek istenen fotoğrafın transferi, Ericcson CEO'su Hans Vestberg'in iki cihaza aynı anda dokunmasıyla gerçekleşti. Hans Vestberg'in USB kablo görevi gördüğü demo izleyenleri büyüledi. Böyle bir teknolojinin hangi durumlarda kullanılabileceğini hayal etmek şu an için zor görünüyor. Ancak fotoğraf ya da video gönderirken bu tür teknolojilerin kullanılmasına dokunmatik tablet bilgisayarların yaygınlaşmasıyla şaşırmamak lazım. Veri transfer hızı açıklanmıyor ama USB kablo veya bluetooth desteği olmayan yerde parmak ucundan veri aktarımının oldukça çekici bir çözüm olduğu açık. Ekranlar yeni teknolojiyi bekliyor.

    VERİ DE DEPOLANACAK
    Veri transferi konusunda Matrix filminde gördüklerimizi hayata geçirmek için daha uzun zaman var. Ancak insanların kopan uzuvlarını veri depolama için kullanmalarına çok da uzak değiliz. Veri transferi konusunda IBM, Microsoft gibi firmalar da değişik çalışmalar yürütüyor. İnsan üzerinden veri iletme çabaları daha eskiye dayanıyor. Veri transfer hızı USB 3.0'ı yakalamış görünmüyor.
    veteknoloji
İşlem Yapılıyor
X