Korax x Mini Flash Çökmesi Acil yardım Lütfen

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Ademx33
    Junior Member
    • 24-01-2006
    • 5

    Korax x Mini Flash Çökmesi Acil yardım Lütfen

    Selamlar. Sorunum Korax olduğu için tekrar yazmak istemiyorum ama yine bu sitedeki http://www.ozmena.com/diger-linux-ta...ar-720696.html adresine yazdığım konuya dair burda veya orda ne yapabileceğim hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.. İyi günler..
  • Ademx33
    Junior Member
    • 24-01-2006
    • 5

    #2
    Konu: Korax x Mini Flash Çökmesi Acil yardım Lütfen

    Konu güncel..

    Previous on post :
    Originally posted by Ademx33 View Post
    Geçen sene yani Ağustos 2011 de Korax x Mini isimli son model HD ve USB li diye 130 liraya bir uydu almıştım. Alır almaz da hotbird sirius gibi uyduları toptan silerek kendime göre bir kanal listesi yaptım. 220 kanala kadar düşürdükten sonra da USB ye bir yedek alıp koydum bir kenara. Geçen haftalarda Star TV el değiştirince frekansı değişip yerine Kanal D Shopping TV çıkınca uğraşıp herşeyi altüst ettikten sonra kanalı buldum ama tüm kanallar karmakarışık olduğu için eski yedeği yüklemek aklıma geldi. Orjinal dosyasının ismi userdb.ssu olduğu için dosyanın ismini açıklama babından "UYDU KANAL LİSTEM userdb.ssu" yapmıştım. Uzantıdaki kendi yaptığım değişikliği silerek geri yükleyip star TV yi de ekledikten sonra oynarken benim eklediğim açıklama ismiyle olandan ("UYDU KANAL LİSTEM userdb.ssu") bir geri yükleme yapmıştım geri yükleme bitti ekran karardı ve bir daha geri gelmedi. Panikle hemen aldığım tanıdık satıcıya geri götürdüm maalesef flashının göçtüğünü yani tüm anakartının değişmesi gerektiğini servise göndersek bile kullanıcı hatasından dolayı tamir etmeyeceklerini yinede evraklarıyla bir daha gelmemi söylediler. Şimdilik dursun diyerek alıp eve koydum. Flash bellek falan takılabildiği için tercih ettiğim bu pahalı makineyi 6 ay bile kullanamamış oldum anlayacağınız. Artık eski sisteme dönüp 7 senedir kullandığım eski uyduyu kullanacağım mecburen.Son olarak bu cihazı kullanan herkese bir tavsiyede bulunayım da aynı hataya başkaları da düşmesin. Siz siz olun sakın ha geri yükleme yaparken dosya ismini değiştirmeyin. Ben yandım siz yanmayın bu hassas makinelere güven olmuyor..

    Neyse benim cihazım linux tabanlı mı bilemiyorum ama bu sorunu Rs232 kablosuyla falan laptoptan çözme imkanım var mı yoksa servislerle diyaloğa mı başlamalıyım bir yardım lütfen.

    Bu arada az önce bilgisayara indirdiğim kanal listeme bakarken kanal listemden başka bazı yazılı soruları ve not çizelgeleri görünce iyice şaşırdım o zaman cihazın usb içindeki her metni karıştırıp yüklediğini ve bu sebeple yandığını anladım.
    Son düzenleme Ademx33; 11-02-2012, 01:13.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X