Android 7.0 sistemindeki son versionlar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Android 7.0 sistemindeki son versionlar

    Android 6.0'ın adı Marshmallow olmasıyla artık merak konusu haliyle Android 7.0 oldu. Harf sırasına göre giden Android işletim sistemi isimlerinde sıradaki harf ise N olduğuna göre ne olabilir?Google'ın sahibi olduğu mobil işletim sistemi olanAndroid'in güzel bir detayı her zaman sürüm isimleri olmuştur. İlk olarak Cupcake adını alan bu tatlı serüveni C harfinden başlayarak sırasıyla D, E, F, G, H, I, J , K, L ve M harflerini takip etti.

    Hatırlamak gerekirse Cupcake (1.5), Donut(1.6), Eclair (2.0–2.1), Froyo(2.2), Gingerbread (2.3), Honeycomb (3.0), Ice Cream Sandwich (4.0), Jelly Bean (4.1),KitKat (4.4), Lollipop (5.0) ve son olarak Marshmallow (6.0) adını alan sürümler sonucunda Android 7.0'ın N harfini taşıyacak bir tatlı olacağı da belli oluyor. Peki ya bu isim ne olcak?



    Kulislerde tahminler havada uçuşuyor olsa da önde olan iki isim bulunmakta. Biri ise kime "N harfi ile başlayan bir tatlı söyle" diyecek olsak ilk akla gelecek olan "Nutella" etbette. Ancak bunun gerçekleşmesi için öncelikle Google'ın Android 4.4 sürümü için Nestle ile yaptığı KitKat benzeri bir anlaşma olmalı. Bu nedenle gözler hem Google hem de Ferrero'ya odaklanmış durumda.

    Eğer böyle bir seçim olmazsa akla gelen genel kanıdaki ikinci isim ise Nougat. Eğer bu da olmazsa Neopolitan adı da gelebileceği konuşulmakta. Bir kesim de Nestle olur diyor ama Nestle ile zaten KitKat için bir anlaşma olmuştu. Ayrıca Nestle bir tatlı adı da olmuyor, yani aslına bakarsanız kurallara aykırı.



  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Google yeni Android sürümü Android N önizleme sürümünü indirmeye sundu. Peki Android N nasıl kurulur? Android One ve Nexus cihazlar için Android N kurulum rehberi karşınızda.


    Android 6.0 Marshmallow sürümü henüz yüzde 2 seviyesinde kullanıma gelmişken, pek çok üst seviye cihazlara Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelmemişken, Google tarafından Android N önizleme sürümü hızlı bir şekilde yayınlandı.





    Pek çok yeniliğin geldiği Android N sürümü, Android Beta Programı'na katılanlar tarafından deneysel olarak indirilebilir durumda.
    Google'ın Nexus ve Android One tarafında General Mobile 4G modellerine kurulabilir olan Android N önizleme sürümü nasıl kurulur? Android Nkurulum rehberiyle karşınızdayız.
    Android N ile gelen yenilikler!







    - Çoklu pencere / aynı ekranda iki uygulama çalıştırma
    - Yenilenen bildirim merkezi
    - Yeni bildirimleri kolay yönetebilme ve bildirim merkezinden cevap verme
    - Çift taraflı sayfa tasarımı sayesinde birden fazla bildirim ikonuna müdahale edebilme
    - Bildirimlerin ayarları zenginleştirildi. Artık her bildirimin gözükmesini engelleyebileceğiz.
    - Bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların ilgili menüsüne gidebilme özelliği eklendi
    - Batarya grafiği yenileniyor
    - Gece modu
    - Ayarlar da ekranı sağ tarafa kaydırtıltan sonra sekme gelebiliyor. Faydası ise; örneğin zil sesi değiştirme bölümünden bir anda yüklü olan uygulamalar bakmak için hemen o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha hızlı ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz.
    Android N Nasıl Kurulur? Kurulum Rehberi!

    Android Beta Program oldukça basitleştirilmiş bir yükleme sistemi bizlere sunuyor. Komut satırıyla, USB kabloyla, bilgisayarla uğraşmanıza gerek yok

    1- Yüklemek için buradaki linkten Android Beta programına katılıyorsunuz.
    2- Kayıt oluşturduktan sonra sitede, videomuzda da görebileceğiniz gibi Android N indirme talebi için butona tıklıyorsunuz.
    3- 24 saat içerisinde OTA ile hızlı bir şekilde telefonunuza geliyor. Biz hemen güncelleyebildik General Mobile 4G'yi.
    4- Manuel olarak OTA'yı telefonunuzdan, kayıt oluşturduktan sonra Menü-Ayarlar- Telefon hakkında-Sistem güncellemeleri bölümüne girip güncelleme geldiğinde yükleyebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Google'ın son sürprizi Android N Developer Preview'un cihaz listesine General Mobile 4G eklendi. Bu sayede General Mobile 4G kullanıcıları geliştirici ön izleme sürümünü deneyebilecek.


      Android Oneprogramına dahil olan General Mobile 4G, bildiğiniz gibi bu sayede Android güncellemeleri aynı Nexus cihazları gibi herkesten önce alıyor. Ancak bu durumun başka avantajları da var.





      Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Google, bir süpriz yaparak Android Nsürümünü duyurmuştu. Şu anda geliştiriciler için 'Android N Developer Preview' versiyonunun aktif olduğu bu sürümün cihaz listesine, son olarakGeneral Mobile 4G akıllı telefonu da eklendi.
      Geliştirici sürümü GM 4G için kullanılabilir durumda

      Böylece geliştirici sürümünü denemek isteyen General Mobile 4Gkullanıcıları, Android N'in geliştiriciler sayfasındaki yönergeleri izleyerek bu sürümü deneyebilecek. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.
      Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında tanıtılan General Mobile 4G, kullanıcılara 5 inç boyutlu ekranda 720p HD çözünürlük sunuyor.1.2 GHz'lik Snapdragonişlemcisinin yanı sıra cihazsa 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama alanı ve 13 MP'lik bir arka kamera bulunuyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4

        Yeni Çıkacak Android 7.0 N Yazılımının Özellikleri Nelerdir?
        Ülkemizde ve dünya da tüm milletler tarafından kullanılan dokunmatik telefonlar hala daha halkların huzuruna sunulmaktadır. Tüm dünya da kullanılan android telefonlara android telefon adı verilmesi iç donanım uygulamaların android adı verilen işletim sistemi ile halk tarafından telefonlar da kullanılmasıdır. Günümüzde android işletim sistemi olarak marshmallow kullanılmaktadır.

        Bu kullanılan android sistem özelliklerinde canlı temalar göz alıcı uygulama pencereleri ve yeni eklenen telefonlara özgü android uygulamaları mevcuttur. Kullanılan bu işletim sisteminde android uygulama tıklama hassasiyeti 6.0 olarak kullanılmaktadır. Bu işletim sistemi tüm kullanıcılar tarafından kullanılan ve memnun kalınmış düzenli ve yerleşik bir yapıya sahip sistemden meydan gelmektedir. Android işletim sistemi her telefona göre değerleri değişmektedir.2,3 android işleme sahip bir telefon ile 5.3 KitKat sürüme sahip android işlemi ile uygulamalar ve kullanılan dokunmatik tıklanma hassasiyeti aynı değildir.

        Günümüz de kullanılmakta olan android işlemi sistemi üzerine yeni bir işletim sistemi daha hazırlanmaktadır. Bu işletim sisteminin ismi android 7.0 N özellikleri ve yenilikleri adlı bu sistemi hazırlayan kurumlar tarafından makalelerin de ve resmi yazılarında yayınlanacaktır. Android sisteme her bir işletim sistemi çıkartıldığında tatlı türev de bir isim verilecektir. Çıkartılacak olan bu sistem de eski bugün kullanılan sisteme özgü üzerinde çalışmalar yapılacak ve yeni özellikler getirilecektir. Konuşulan ve çıkacak olan bu işletim sistemi çıktığın da yeni bir N harfi ile başlayan bir tatlı ile ilişkilendirilecektir.

        Günümüz de yeni çıkacak olan android 7.0 android sistemi özelliklerin de ve yeniliklerinden bahsedilmesi gerekirse öncelikle bu işletim sistemi çoğunluklu tema ile daha süslü ve düzenli hale getirilecek ve bu sayede de sizler android telefonlarını kullanılır iken daha keyif alacaksınız ve sıkılmayacaksınız.

        Andorid 7,0 işletim sistemine başka bir yenilik olarak getirilen sekme bölme özelliği getirilmiştir. İnternette dolaşırken sekmeyi ve sayfayı başka bir sayfa ile birlikte ikili açarak kullanabileceksiniz ve böylece istediğiniz şekilde kolaylıklara ulaşacaksınız. Başka bir yenilik olarak ise bu işletim sistemine koyu ara yüz oluşturulmuştur. Oluşturulan bazı canlı ara yüzler gözlerinize zarar vermekte ve bundan dolayı telefonları uzun süre kullanılamamaktadır, artık gözleriniz yorulmayacaktır.

        Android N 7.0 Yeni Özellikleri
        1-Android cihazlar Vulkan grafik API’si sayesinde %75 oranında hızlanacak.
        2-Direkt dosya şifrelemek mümkün olacak.
        3-Sistem arayüzü arkaplanda devamlı güncellenecek.
        4-“Android başlatılıyor” animasyonu kaldırıldı.
        5-“Uygulama Güvenliği Geliştirme Programı” sayesinde Google Play’de yer alacak tüm uygulamalar test edielcek.
        6-Geliştirilmiş çoklu pencere desteği ve çoklu işlem yetenekleri.
        7-Aynı anda iki uygulamayı ekranı ikiye bölerek kullanma.
        8-Kilit ekranındaki bildirimler üzerinden etkileşimler yapılacak.
        9-Bir çok yeni emoji Google klavyede yer alacak.....

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          LG V20, resmi makamlarca onaylandı. Android 7.0 Nougat sürümüyle çıkış yapacak akıllı telefon hakkında son gelişmeleri aktarıyoruz.


          LG’nin 2016 ikinci çeyrek mali raporunda ortaya çıkan V10’un devam modeli LG yetkililerce resmen doğrulandı. Resmi kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda LG V20 modelinin tanıtım tarihi netlik kazanırken, telefona eşlik edecekAndroid sürümü de belli oldu.





          LG V20, halefinin multimedya noktasında sergilediği gelişmiş özellikleri daha ileri noktaya taşıyacak. Çift kamera, çift ekran ve 32 bit Fi-Hi DAC ses özelliklerini daha gelişmiş bir şekilde V20modelinde göreceğiz.
          LG V20 Tanıtım tarihi

          LG cephesinden gelen resmi açıklamalara göre V20 eylül ayında tanıtılacak.2-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek IFA 2016 etkinliğinde görücüye çıkacak V20’nin yılın son çeyreğinde yaygın şekilde satışa sunulması bekleniyor.

          LG V20, Android 7.0 ile Geliyor

          LG, Google ile yürüttüğü sıkı iş birliği neticesinde V20 modelinde Android 7.0 Nougat sürümüne yer verecek. LG V20 büyük olasılıkla Android 7.0sürümüyle çıkış yapan (Nexus cihazlar dışında) ilk telefon olacak.
          Snapdragon 821 işlemcisinden güç alacak LG V20’nin multimedya noktasındaki iddiası göz önüne alındığında telefonda 6 GB RAM’in yer alması olası görünüyor....m

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Android 7.0 Nougat ile gelen tüm yeni özellikler

            Android 7.0 Nougat'ı, diğer işletim sistemlerinden ayıran tüm özellikleri sizler için derledik.




            Mobil cihaz sektöründe bir süredir yeni Android sürümünün heyecanı var. Akıllı telefon üreticileri cihazlarını yeni Android sürümüne göre geliştiriyor, uygulama geliştiricileri uygulamalarını bu işletim sistemi sürümü için özelleştiriyor.

            Peki Android 7.0 Nougat'ı bu kadar özel yapan, bu işletim sistemini diğerlerinden daha iyi kılan şey nedir? Bu soruyu cevaplayabilmek adına, Android'in yeni sürümüyle birlikte gelen yeni özelliklerin tümünü sizler için derledik.

            Ekran yakınlaştırma
            ...k

            Android 7.0 Nougat ile gelen bu özellik, kullanıcıların ekrandaki simgeleri ve yazıları yeniden boyutlandırabilmesini mümkün kılıyor. Böylece görüşü zayıf olan kişiler de işletim sistemini kullanırken sorun yaşamıyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Otomatik güncelleme





              Android Nougat'ın otomatik güncelleme özelliği sayesinde sistem güncellemeleriniz sorunsuz ve stressiz bir şekilde tamamlanıyor. Güncellemeler haberiniz olmadan yükleniyor ve telefonunuzun başlatıldığında otomatik olarak uygulanıyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Güç tasarrufu





                Android Nougat ile güç tasarrufu modu da yenilendi. Mod, artık her zamankinden çok daha fazla güç tasarrufu yapabilmenizi sağlıyor.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Unicode 9 desteği





                  Android, 7.0 Nougat sürümünde Unicode 9'u destekliyor. Bu da işletim sistemini kullanan cihazların yaklaşık 70 yeni emojiye sahip olduğu ve daha fazlasına sahip olabileceği anlamına geliyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Hepsini Temizle' seçeneği





                    Birçok arayüzde bulunan ve açık olan tüm pencerelerin kapatılmasını sağlayan 'Hepsini Temizle' seçeneği, Android Nougat ile yeni gelen özelliklerden birisi.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Instant Apps





                      Android Nougat'ın en çok konuşulan özelliklerinden birisi olan Instant Apps, iyi uygulamaların ödüllendirilmesini sağlayacak türden bir özellik. Instant Apps, cihazda yüklü olmayan uygulamaların bile kullanılabilmesini mümkün kılıyor. Bu da uygulamaların denenebilmesini sağlıyor ve uygulamayı deneyen kişiye, uygulamanın ne kadar iyi olduğuna göre karar verme olanağı sunuyor.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Sanal gerçeklik desteği





                        Sanal gerçeklik teknolojileri geliştiren Google, Android Nougat'ın da bu sektörde olmasını istediği için işletim sistemine sanal gerçeklik desteği eklemiş.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Çoklu pencere özelliği





                          Android Nougat ile gelen en güzel özelliklerden birisi de çoklu pencere özelliği. Çoklu pencere özelliği, iki farklı uygulamayı aynı ekran üzerinden çalıştırabilmenizi mümkün kılıyor. Bu özelliği kullanarak yapabileceklerinizin tam anlamıyla hiçbir sınırı yok.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Toplu bildirimler





                            Android Nougat, aynı uygulamalardan gelen bildirimleri toplu halde gösteriyor. Böylece (örneğin) Facebook'tan gelen sürülerce bildirimi tek tek kontrol etmenize gerek kalmıyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Bildirimleri direkt cevaplama





                              Android Nougat sayesinde gelen bildirimlerden bazılarını direkt olarak cevaplayabilmeniz mümkün. Bu özellik, WhatsApp'ta bulunan hızlı cevaplama özelliğine benziyor.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X