iPhone 7 Plus - Galaxy Note 7 Karşılaştırma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone 7 Plus - Galaxy Note 7 Karşılaştırma

    Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 7 Plus ile Samsung Galaxy Note 7 modelini sizler için karşılaştırıyoruz. Bakalım, iki amiral gemi modelinden hangisi daha iyi bir deneyim sunuyor?

    Apple, bugün düzenlediği etkinlikte yeni iPhone modelleri, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı duyurdu. Tabi, iPhone 7 Plus’ın akıllı telefon pazarında şu an için en büyük rakibi, Güney Koreli üretici Samsung’un amiral gemi modeli Galaxy Note 7.





    Peki, Galaxy Note 7 ile iPhone 7 Plus arasındaki farklar ne? iPhone 7 Plus hangi konuda Galaxy Note 7 modelinden daha iyi? iPhone 7 Plus özellikleri mi daha iyi yoksa Galaxy Note 7 mi?





    Tüm bu soruların cevabını verebilmek için, Apple iPhone 7 Plus ve Samsung Galaxy Note 7 modellerini sizler için karşılaştırdık.
    iPhone 7 Plus ile Galaxy Note 7 Tasarım Karşılaştırması

    iPhone 6’dan bu yana gelen tasarımsal anlayışının büyük oranda devam ettirildiği iPhone 7 Plus, arka tarafında yer alan çift kamera ile dışarıdan bakıldığında diğer iPhone modellerinden kolayca ayırt edilebiliyor. Ayrıca, anten çizgilerinin kenara taşındığı telefonda, 3.5 mm kulaklık girişi bulunmuyor.



    Samsung ise tıpkı Apple’da olduğu gibi serinin önceki modellerine benzer bir tasarım anlayışını benimsemeye devam ediyor. Ancak, Galaxy Note 7 ile birlikte kullanıcılardan gelen eleştirileri dinlediğini ortaya koyan Samsung, telefonu diğer Note modellerine göre çok daha ergonomik ve tutuşu kolay bir cihaz haline getirdi.
    Samsung Note 7; 153.5 x 73.9 x 7.9 mm boyutlarında ve 168 gram ağırlığa sahip. iPhone 7 Plus ise 158.2 x 77.9 x 7.3 mm ebatlarında ve 188 gram ağırlığında.
    iPhone 7 Plus ile Galaxy Note 7 Ekran Karşılaştırması

    Apple, iPhone 7 Plus modelinde 6 Plus’ta olduğu gibi 5.5 inç büyüklüğünde1080 x 1920 piksel çözünürlükte ekran kullanmaya devam ediyor. Ancak, firmanın Retina HD ekran olarak nitelendirdiği yeni ekran, yüzde 25 daha fazla parlaklık sunması ile ön plana çıkıyor.



    Renk yönetimi konusunda iyileştirmelerin yapılması ve renk gamutunun genişlemesi, iPhone 7 Plus’ın ekranının önceki modellere göre oldukça canlı ve gerçekçi renkler göstermesini sağlıyor. 3D Touch gibi teknolojilerkullanıcı deneyiminin artırmasında büyük rol oynuyor.
    Ekran teknolojileri ile uzun süredir takdir edilen Güney Koreli üretici Samsung ise, Galaxy Note 7’de 2K çözünürlüğünde 5.7 inç büyüklüğünde kavisli Super AMOLED ekrana yer veriyor. Bu ekran en yeni cam koruma teknolojisi olanCorning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Note 7’nin PPI değeri ise 534 değerinde.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    iPhone 7 Plus ile Galaxy Note 7 Donanım Karşılaştırması

    Donanım konusuna geçiş yapmadan önce belirtmemiz gerekiyor ki; iOS ve Android yapısal olarak birbirinden farklı çalışan iki işletim sistemi. Apple, iPhone 7 Plus modelinde performans noktasında ciddi adımlar atarak A10 Fusion işlemciye geçiş yapıyor.



    Apple tarafından geliştirilen ve 4 çekirdekli bir yapıda olan A10 Fusion, iPhone 6s serisinde kullanılan A9’a göre yüzde 40, A8’e göre ise iki kat daha fazla performans sunuyor. iPhone 6s'in halen oldukça seri çalışan bir telefon olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, iPhone 7 Plus'ın oldukça performanslı bir akıllı telefon olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Samsung ise, Galaxy Note 7 modelinde 8 çekirdekli 2.3 GHz ve 1.6 GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeklerinin oluşturduğu Exynos 8890 Octa işlemciye yer veriyor. Galaxy Note 7'de 4 GB RAM kullanırken, iPhone 7 Plus'ta 2 GB RAM bulunuyor.

    Ama bu noktada 2GB RAM'in Apple cephesinde son dönemde ihtiyaç haline geldiğini ancak, Android'in çok daha fazla RAM ihtiyacı duyduğunu eklemek gerekiyor. iPhone 7 Plus ile Galaxy Note 7 Kamera Karşılaştırması

    Apple'ın yeni iPhone modellerinde duyurduğu en büyük yenilik nedir? diye soracak olursanız, rahatlıkla yeni kamera yetenekleri diyebiliriz. Çift kameraya sahip ilk iPhone modeli olan iPhone 7 Plus, 28 mm'lik geniş açılı bir sensör ile tele foto için geliştirilen 56 mm'lik bir sensöre ev sahipliği yapıyor.



    2x optik ve 10x yazılımsal yakınlaştırma yapabilen iPhone 7 Plus, 4K video çekim yeteneğinin yanı sıra 1080p ve 720p çözünürlükte ağır çekimler yapabilmenize imkan tanıyor. Ayrıca, iPhone 7 Plus’ta 7 megapiksel çözünürlüğünde FaceTime ön kameraya yer veriliyor.

    Galaxy Note 7’de ise aynı Galaxy S7’de olduğu gibi 12 megapiksel çözünürlüğünde kamera yer alıyor. f/1.7 diyafram aralığına sahip olan bu kamera, Britecell sensörü sayesinde karanlık ortamlarda bile çok net fotoğraflar çekebiliyor.

    4K video kaydı yapan Note 7, en büyük farkını HDR videoda ortaya koyuyor. Note 7’nin ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüğünde. Ön kameranın diyafram değeri ise f/1.7 değerinde.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Batarya

      iPhone 7 Plus'ın batarya kapasitesi, halen gizemini koruyor. Zira, Apple telefonu resmi olarak duyurduğu halde her zaman olduğu gibi yine bu değeri açıklamadı. Samsung Galaxy Note 7 modelinde ise 3.500 mAhkapasiteli batarya yer alıyor. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde Galaxy Note 7'nin bataryasının yaklaşık 1.5 saatte tam olarak dolduğunu da belirtelim. iPhone 7 Plus ile Galaxy Note 7 Karşılaştırması Son Sözler

      Her iki amiral gemi modeli, sahip olduğu özellikler ve işletim sistemi ile birbirine göre farklı deneyimler sunuyor. Ancak, kriterlerinize göre iki modelden birini tercih ettiğinizde pişman olmayacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Apple iPhone 7 ile iPhone 6s modellerini karşılaştırıyoruz. Bakalım iPhone 7, bir önceki model olan iPhone 6s modeline nazaran ne gibi farklar sunuyor?


        Apple'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 7 nihayet tanıtıldı. Peki şirketin bir önceki amiral gemisi olan iPhone 6s ile yeni iPhone 7modeli arasında nasıl farklar var?





        .
        İşte iPhone 7 ve iPhone 6s karşılaştırması!
        iPhone 7 - iPhone 6s karşılaştırma

        Tasarım

        İlk bakışta görünüm olarak iPhone 7 modelinin eğer hayran kaldığımız Jet Black'ten bahsetmiyorsak iPhone 6s'e oranla büyük bir tasarım farkı yok. Ancak detaylara indiğimizde birçok değişikliği fark edebilmek mümkün.



        Göze çarpan ilk nokta anten çizgileri. iPhone 7 ile anten çizgilerinin en tepede ve en altta yer aldığını görüyoruz.
        İkinci en büyük fark ise 3.5 mm'lik kulaklık girişinin artık olmaması. iPhone 7 ile birlikte kullanıcılar ya kablosuz kulaklık ya da lightning girişli bir kulaklık kullanması gerekecek.



        Ses konusunda telefonun bu sefer stereo hoparlöre sahip olması da, hem müzik hem de oyun deneyimi açısından önemli bir detay.



        iPhone 7'nin iPhone 6s'ten en büyük farklarından bir diğeri de suya dayanıklılık. Telefon bu sefer suya ve toza dayanıklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. IP67 sertifikası, 1.5 metre suda 30 dakika boyunca suya dayanıklılık sağlıyor.
        Renk seçenekleri olarak Rose Gold, Altın, Gümüş, Siyah ve Jet Black belirlendi.
        Tasarım tarafında son değişiklik ise fiziksel home butonu. Taptic Enginesayesinde fiziksel home butonunda kullanıcı deneyimi artıyor.
        Ekran

        Apple'ın AMOLED'e geçişi önümüzdeki yıllara kaldı.
        iPhone 7, ekran özellikleriyle iPhone 6s'e fazlasıyla benziyor. Yine 4.7 inçekran boyutuyla karşımıza çıkan telefon, 750 x 1334 çözünürlük kullanıyor.



        IPS LCD panel kullanan bu ekranda 3D Touch teknolojisi yer alıyor.
        Farklılıklar ise Wide Color Gamut özelliği ve daha parlak ekran. ÖzellikleWide Color Gamut sayesinde iPhone 7 çok daha geniş bir renk aralığını kullanıcılara yansıtıyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Donanım

          iPhone 7 ile iPhone 6s arasında ciddi bir performans farkı bulunuyor.

          Gücünü dört çekirdekli Apple A10 Fusion işlemcisinden alan iPhone 7, bu noktadaApple A9 işlemcili iPhone 6s'e oranla çok daha performanslı.



          Lansmanda açıklanan rakamlara göre Apple A10 Fusion, A9 işlemcisine göre işlem performansında %40, grafik performansında ise %50 daha hızlı.

          RAM konusu şu anlık muallakta. Depolama seçenekleri ise yenilendi.iPhone 7 ile 16 GB'a veda ettik ve baz model direkt olarak 32 GB'dan başlıyor. Diğer depolama seçenekleri ise 128 GB ve 256 GB. Ancak 256 GB'lık model sadece Jet Black renkli iPhone 7 modelinde bulunmakta.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Kamera

            Yine 12 MP'lik bir arka kamera ile gelen iPhone 7, iPhone 6s modelinden farklı olarak OIS desteğine sahip.

            Bu yönden titreşimlerden arınmış fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. Ayrıca f/1.8 diyaframa sahip olan kamera da Quad LED flaş ile geliyor. Bu diyafram değeri sayesinde düşük ışıkta iPhone 6s'e oranla çok daha iyi fotoğraflar çekebilmek mümkün olacak.



            Ön kamera içinse bu kez 7 MP'ye geçilmiş durumda. f/2.2 diyafram açıklığına sahip olan ön kamerada HDR, panaroma çekim gibi özellikler yer alıyor. Bu yönüyle 5 MP'lik selefine göre üstünlük sağlıyor. Batarya

            Lansmanda batarya kapasitesi mAh cinsinden belirtilmedi. Ancak açıklanan rakamlara göre iPhone 7, iPhone 6s'e oranla 2 saat daha uzun pil ömrüne sahip olacak.



            Ayrıca iPhone 7'nin pili ile 14 saat Wi-Fi gezinme ve 40 saat kablosuz kulaklık performansı sunuyor.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X