4. Nesil Apple TV için tvOS 10.0 – 10.1 Jailbreak Yayınlandı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalılar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    4. Nesil Apple TV için tvOS 10.0 – 10.1 Jailbreak Yayınlandı


    Geçtiğimiz birkaç haftadır, iOS araştırmacısı Jonathan Levin tarafından 4. nesil Apple TV için bir Jailbreak yayınlanacağına dair söylentiler mevcuttu. Nitekim beklenen de oldu. Bir süredir arka planda testleri devam eden bu Jailbreak aracının beta sürümü yayınlandı. 4. nesil Apple TV için tvOS 10.0 – 10.1 Jailbreak şu anda kullanılabilir.
    LiberTV olarak bilinen bu Jailbreak aracı, tvOS 10.0 – 10.1 çalıştıran 4. nesil Apple TV için geliştirildi. Jailbreak, iOS 10 için yayınlanan Yalu Jailbreak’in kullandığı yazılım açıklıklarından faydalanıyor. Görünüşe göre, Yalu Jailbreak tarafından kullanılan yazılım açıklıklarının birçoğu aynı zamanda tvOS 10.0 – 10.1’de de mevcut ve böylece Jailbreak işlemi mümkün kılınıyor.
    Şu anda, LiberTV jailbreak, tvOS 10.0 – 10.1’i destekliyor ancak bir güncelleme ile tvOS 9.1’i destekleyip desteklemeyeceği şimdilik belirsiz. tvOS 10.1.1’e (en son sürüm) gelince, henüz Jailbreak desteği sunulmuyor ve şu an bu sürüm için bir Jailbreak aracının hazırlanıp hazırlanmayacağı belli değil.
    Tıpkı iOS 10 için yayınlanan Yalu jailbreak gibi LiberTV’de semi-tethered bir Jailbreak. yani Apple TV’niz her yeniden başlatıldığında LiberTV Jailbreak uygulamasını kullanarak yeniden Jailbreak yapmanız gerekecektir. Ayrıca, Jailbreak, Cydia’yı henüz desteklemiyor. Bunun için Cydia’nın bellenim dosyasını güncellemesi gerekiyor.
    4. nesil Apple TV için yayınlanan bu Jailbreak’in Apple TV‘nize başarıyla yüklenebilmesi için birkaç kez yükleme işlemi yapılması gerekir. Bu nedenle, birinci veya ikinci denemenizde başarısız olursanız vazgeçmeyin ve tekrar denemeye devam edin. Kurulum başarıyla tamamlandıktan sonra, Jailbreak otomatik yazılım güncellemelerini devre dışı bırakma özelliğini devreye sokacaktır.
    nitoTV’nin bu Jailbreak’i henüz desteklemediğini ve sorunlara neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle nitoTV’yi yüklemeden kaçınmanız gerekiyor.
    tVOS 10.0 – 10.1 çalıştıran bir 4. nesil Apple TV’niz varsa buradan LiberTV Jailbreak’ini indirebilir ve Cydia Impactor’u kullanarak yükleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 4. nesil Apple TV ile birlikte LiberTV Jailbreak’i nasıl yükleyeceğiniz hakkında yakında bir rehber yayınlayacağız.
İşlem Yapılıyor
X