memur eylemleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Bluesman
    Super Moderator
    • 25-03-2004
    • 20416

    memur eylemleri

    file.jpg


    Hükümet ile memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmadı. Hükümetin son turda teklifi yüzde 3.5+4’e çıkarmasını yetersiz bulan memurlar bugün eylem yapıyor. Tren seferlerinde aksama yaşanırken, öğretmenler ve doktorlar da iş bıraktı. KESK, Kamu-Sen, Birleşik-Kamu İş ile Memur-Sen'e Bağlı Eğitim-Bir-Sen'in organize ettiği eyleme 700 bine yakın üyenin katılması bekleniyor. Türk-İş ve Hak-İş genel başkanları eylemlere bizzat katılarak destek verdi.

    İSTANBUL:
    Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların eylemi sabahın ilk saatlerinde başladı.

    KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyelerinin grev yapması nedeniyle 05.00'da başlaması gereken Haydarpaşa-Pendik-Haydarpaşa seferleri yapılamadı. Grevin duyurulduğu için kimsenin hiçbir yolcunun gelmediğini söyleyen grup üyeleri, "Bu iş yerinde grev var" pankartı asarak, "Yaşasın Grev-Yaşasın Toplu sözleşme" sloganları attı.

    Grev nedeniyle Haydarpaşa-Pendik ve Sirkeci-Halkalı arasındaki seferlerin iptal olduğunu belirten BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol "Saat 05.00 itibariyle tüm türkiye çapında devlet demiryolu işçileri iş bırakma eylemine başladılar. Şu anda başarıyla grevimiz sürüyor. Grev bugün saat 24' e kadar sürecek. Demiryolu emekçileri bu greve büyük bir çoğunlukla destek veriyorlar" dedi. Sağlık çalışanları iş bıraktı
    Zam konusunda hükümetle uzlaşamayan konfederasyonlara bağlı sendikalar bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. İstanbul'da KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi sağlık çalışanları da iş bıraktı.
    Çapa Tıp Fakültesi'nde toplanan sağlık çalışanları, sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Sağlık çalışanlarına diğer iş kollarındaki memurların da katılmasıyla Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanacak. Kalabalık öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı'na kadar büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi.

    4 bin kişi İstiklal'de yürüdü


    Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık 4 bin kişi hükümetin memurlara önerdiği zammı protesto etmek için Taksim Meydanı’nda toplanarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.
    Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık 4 bin kişi saat 12.00’da Taksim Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, “Yılmayız kazanacağız", “Öğretmen şahsiyet sahibidir", “Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.
    Beyazıt Meydanı'nda eylem
    Bu arada KESK, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Basın-Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyelerinin Beyazıt Meydanı'ndaki eylemi sona erdi.
    ANKARA:
    Türkiye Kamu-Sen ile KESK'in bir günlük iş bırakma eylemi başladı. Zam konusunda hükümet ile anlaşamayan kamu çalışanları, Ankara Garı'nda iş bıraktı. Türk Ulaşım-Sen ile Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, garın girişine "Grevdeyiz" pankartı astı.

    Saat 01.33'de Diyarbakır'a gidecek Güney Ekspresi, hareket etmedi.

    Memurların iş bırakması üzerine Ankara Garı'nda bilet satışları durdu. Satılan biletlerin bedelleri kesintisiz olarak yolculara iade edildi. TCDD, yolcuların mağdur olmaması ve gidecekleri yerlere zamanında ulaşabilmeleri için AŞTİ'ye belirli aralıklarla servis düzenledi.

    Duruma tepki gösteren bazı yolcular ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Memurların iş bırakma eyleminden habersiz olduğunu söyleyen yolculardan Cansever Yıldırım, "Birden bire bunu yapmasalardı iyi olurdu, bizde evden çıkmazdık. Yozgat-Yerköy'e gidecektik. Şimdi bu saatte eve geri döneceğiz; vasıta da yok, yapacak bir şey de yok" dedi.

    Polisten biber gazlı müdahale

    Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptıktan sonra Kızılay'a yürümek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti.
    Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları eylemin ardından, Konfederasyon Genel Merkezi'nin bulunduğu Kızılay'a yürümek istedi.
    Bunun üzerine emniyet güçleri parkın çıkışında, Sağlık Bakanlığı'nın önünde barikat kurarak grubun yürümesine izin vermedi. Eylemciler ile güvenlik güçleri arasındaki tartışma arbedeye dönüştü.
    Polisler olaya biber gazıyla müdahale etti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda eylemci gazdan etkilendi.

    Başkentte hayat durdu, doktorlar deli gömleği giydi

    Kamu çalışanlarının hükümetin maaşlarına 2012 yılı için yüzde 3.5+4 zam önerisini protesto için iş bırakması, Ankara'da hayatı durma noktasına getirdi.
    Ankara'daki hastanelerde Acil servisler dışındaki ünitelerde hizmet verilmezken, doktorlar ve sağlık çalışanları da iş bırakarak eylem yaptı. Hastane bahçelerinde toplanan sağlık çalışanları, 'Sağlık Haktır' yazılı pankartı açıp, hükümet aleyhine slogan attı.

    Deli gömleği giyen doktorlar, 'Başbakanın 3,5+4 zammı memuru delirti' pankartlarını boyunlarına asmaları dikkat çekti. Bu arada bir grup memur, GMK Bulvarı'nı yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatırken, Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri de Güvenpark'ta oturma eylemi yaptı. 'Elektriğe yüzde 19, memura yüzde 3,5 -4 zam', 'Vermezsen ek ödeme, kapıma da gelme', 'Bedava kitaptan sonra bedava öğretmen projesine de start verildi' yazılı pankartlar açan grup, hükümet aleyhine slogan attı.

    Türk-İş Başkanı'nından Memur-Sen'e destek ziyareti
    Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki sendika yöneticileri, Güvenpark'ta oturma eylemini sürdüren Memur-Sen'e destek ziyaretinde bulundu.
    Kamu çalışanlarının eylemini Türk-İş olarak desteklediklerini ifade eden Kumlu, "Birlikten güç doğar. İşçi konfederasyonları olarak, Türk-İş olarak bu haklı mücadelenizde yanınızdayız" dedi.

    İzmirde memurlardan 10 bin kişilik eylem

    İzmir'de, hükümetin zam teklifini protesto eden yaklaşık 10 bin kamu emekçisi, Basmane Meydanı'ndan, Konak Meydanı'na kadar yürüdü. Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan memurlara, ilköğretim okulu öğrencileri de destek verdi.
    Basmane Meydanı'nda toplanan, aralarında KESK, Kamu Sen, Türk Sağlık Sen, Halkevleri, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası gibi birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun üyelerinin bulunduğu gruplar, kortej oluşturup saat 11.00 sıralarında yürüyüşe geçti. 'Hükümet zammını al başına çal', 'Sefalet istemiyoruz' sloganlarının yükseldiği kortej yürüyüşü Konak Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediye binası önünde sonlandırdı. Yürüyüş sırasında Basmane Meydanı'ndan Konak Meydanı'na insan seli oluşurken, polis de olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
    Platformun hemen önüne kurulduğu Büyükşehir Belediyesi binası ve karşısındaki İZSU binasının dışına asılan, üzerinde 'Bu işyerinde grev vardır' yazılı pankartlar dikkat çekti. Müzik gruplarının seslendirdiği şarkılarla eğlenen kalabalığa, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri de, 'Okuluma, öğretmenime dokunma' yazılı pankartlarıyla destek verdi.
    Diyarbakır'da da müdahale


    Diyarbakır'da yapılan memur eylemine katılmak için yürüyüşe geçen gruplar yolu trafiğe kapatınca polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
    İki ayrı noktada yapılan müdahaleden sonra gruplar eylemin yapıldığı Dağkapı Meydanı'na ulaşabildi. Kamu Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubeler Platformu'nun organize ettiği memur eyleminde Diyarbakır'da olaylar yaşandı.
    Dağkapı Meydanı'nda yapılması planlanan eylem için çok sayıda sendikanın üyesi Ofis Semti'nde toplanmaya başladı. Ekinciler Caddesi'nde yürüyüşe geçen grup Rızvanağa Caddesi'nde yolu trafiğe kapatınca polis araçlarından sık sık uyarı yapıldı. Grubun yolu açmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında arbede yaşanırken, pet şişeler havada uçuştu.


    Antalya'da 6 bin memur eylemde

    Antalya'da, kamu emekçilerinin 1 günlük iş bırakma eyleminde, eylemcilerle polis arasında zaman zaman arbede oldu.
    Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika temsilcilerinin ülke çapında ilan ettiği 1 günlük iş bırakma eylemi, Antalya'da büyük katılımla gerçekleşti.
    Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Defterdarlık ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde toplanan ve sayısı 3 bini bulan grup, saat 11.00 sıralarında Defterdarlık önünde buluşarak yürüyüşe geçti.
    Grubun yürüyüşü sloganlar eşliğinde devam ederken, polisin Konyaaltı Caddesi'nde yolu kesmesi ile bir anda ortam gerginleşti. Yürüyüşlerine trafiği keserek Konyaaltı Caddesi üzerinden devam etmek isteyen grup ile tramvay yolunu kullanmalarını isteyen polis arasında arbede yaşandı.

    Antalya'da KESK'e bağlı sendikaların Yavuz Özcan Parkı'nda 3 bin kişiyle gerçekleştirdiği eylemin dışında Birleşik Kamu- İş ile Türkiye Kamu- Sen'e bağlı sendikalar da iki noktada eylem yaptı.

    Eskişehir'de 3 bin 500 memur yürüdü

    Eskişehir'de hükümetin verdiği zammı yetersiz bulan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Kamu- Sen üyesi yaklaşık 3 bin 500 memur yürüyüş yaptı.

    Mersin'de cop ve gaz


    Mersin'de memurların grev yaptığı sırada Kamusen üyesi yaklaşık 1000 kişi hastane caddesinden Ak Parti ilçe binası'na yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Polisin biber gazı ve cop kullanarak dağıtmak istediği eylemciler sopalarla karşılık verince arbede yaşandı. Olayda 3'ü polis 10 kişi yaralandı. Gerginlik devam ediyor.

    " Verilen kepçeyle alınır"

    "Birine fazla verirsek diğerinden kısmak zorunda kalırız. Kendimizi kandırmayalım. " Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik hükümetin önerdiği zam oranını yetersiz bulup sokağa çıkan memurlara böyle seslendi. Zammın bütçe üzerine getireceği yüke dikkat çekti. " Verilen kepçeyle alınır" dedi.

    Eyleme katılan öğretmene soruşturma yok

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, memurların iş bırakma eylemiyle ilgili bir soruyla ilgili olarak "eyleme katılan öğretmenlere ceza verilmeyecek" dedi.
    Cnn Türk
    Vekillere yapılan zamma diyecek birşey yok demi Çelik Bey?
    Son düzenleme Bluesman; 24-05-2012, 21:36.
  • Bluesman
    Super Moderator
    • 25-03-2004
    • 20416

    #2
    Konu: memur eylemleri

    Szc Gazetesi, Gazeteler

    Yorum

    • Bluesman
      Super Moderator
      • 25-03-2004
      • 20416

      #3
      Konu: memur eylemleri

      Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasındaki görüşmelerde uzlaşılamayan teklifleri karara bağlamak için ilk kez toplandı
      25 Mayıs 2012 Cuma, 14:34:03



      Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ''Beş gün boyunca toplantımızı sürdüreceğiz. 29 Mayıs günü kararımızı açıklayacağız'' dedi.
      Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere Devlet Personel Başkanlığı'ndaki ilk toplantısına başladı.
      Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akyel, Anayasa'nın 53. maddesi ve 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri çerçevesinde, 2012-2013 yılı için başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını anımsattı.
      Zam son gün belirlenecek
      Toplantıya verilen arada gazetecilere açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, sabah yapılan oturumda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun çalışma takvimi belirlendiğini söyledi.
      Buna göre bugün öğleden sonra Kamu Görevlileri Sendikaları heyetiyle kamu işveren heyeti başkanları veya temsilcilerinin dinleneceğini ifade eden Kahveci, yarın ve pazar günü de 10 hizmet kolunun temsilcilerinin Kurul'da görüş ve düşüncelerini anlatacağını dile getirdi.
      Kahveci, pazar günü öğleden sonra Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin Kurul'a bilgi vereceğini, pazartesi tüm taleplerin değerlendirilerek, salı nihai kararın açıklanacağını söyledi.
      Memura 2012 ve 2013 yılları için yapılacak zam oranlarının son gün değerlendirileceğini belirten Kahveci, ihtiyaç halinde kurulun çalışma saatlerinin uzatılabileceğini anlattı.
      AA

      Yorum

      • akrep6148
        Junior Member
        • 18-12-2008
        • 36

        #4
        Konu: memur eylemleri

        ben bu kuruldan da birşey çıkacağını sanmıyorum.yine hükümetin dediği olacak gibi görünüyor.herkese iyi akşamlar.

        Yorum

        • rselturk
          Member
          • 30-09-2007
          • 1171

          #5
          Konu: memur eylemleri

          Durum bence de umutsuz;Nasreddin Hoca'nın göle yoğurt mayalaması gibi!...Ya tutarsa deyip bekleyelim...

          Yorum

          • Bluesman
            Super Moderator
            • 25-03-2004
            • 20416

            #6
            Konu: memur eylemleri

            Hakem heyeti bakalım yarın ne yapacak? dişimi kıracağım dicem ama 5 tane kaldı komik surat.png
            Son düzenleme Bluesman; 28-05-2012, 18:29.

            Yorum

            • Bluesman
              Super Moderator
              • 25-03-2004
              • 20416

              #7
              Konu: memur eylemleri

              Anayasa değişikliği kapsamında toplu sözleşme hakkı elde eden memurların, toplu sözleşmeli zamları belli oldu. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki hakem heyeti, 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin zam oranlarını bugün belirleyecek ve kamuoyuna açıkladı. Buna göre 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 için yüzde 3+3 zam verildi. Heyetin belirledeği rakamlar nihai.Hakem heyetinin belirlediği zam oranlarından, yaklaşık 2.6 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi yararlanacak. Her iki kesime de, zammın dışında gecikme zammı ve beş aylık fark da ödenecek. Fark ve gecikme zammının da, 15 Haziran’da yapılması bekleniyor.

              Toplu sözleşme süreci 30 Nisan’da başlamıştı. Yaklaşık bir aylık süre içinde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranları konusunda anlaşamadı. Kamu işveren heyeti, son olarak memurlara ilk yıl için 3.5+4, ikinci yıl içinde 3+3 zam teklifinde bulundu. Memurlar bu teklifi, ‘dağ fare bile doğurmadı’ diyerek kabul etmedi. Anlaşma masasından kalkan memurlar, 23 Mayıs’ta 1 günlük grev yaptı. Yurdun dört bir yanında memurlar sokaklara döküldü. Tren seferleri aksadı. Anlaşmazlık olması nedeniyle devreye hakem heyeti girdi. (Radikal)

              Dağ fare doğurdu...

              Son düzenleme Bluesman; 29-05-2012, 21:09.

              Yorum

              • rselturk
                Member
                • 30-09-2007
                • 1171

                #8
                Konu: memur eylemleri

                Kaygılanma Dost,bu iktidar kafa kırıp göz patlatacak kararlara imza atmaktan kaçınmaz,ama zavallı emeklinin sayılı dişini de kırdıracak kadar sevinç yaşatmaz!Adam Zati Sungur gibi;bir eliyle verse bile, iki eliyle anında boşaltır cepleri!.

                Yorum

                • Bluesman
                  Super Moderator
                  • 25-03-2004
                  • 20416

                  #9
                  Konu: memur eylemleri

                  Birkaç kanalın dışında heryerde Tayyip var,padişahım çok yaşa ! seni sevmeyen ölsün !!!

                  Yorum

                  • rselturk
                    Member
                    • 30-09-2007
                    • 1171

                    #10
                    Konu: memur eylemleri

                    Sendika denince bende yaptığı çağrışım:Çalışanların ortak sorun ve çıkarlarının,iş güvenliklerinin,üretim sürecine katılış ve üretimde artış politikalarının geliştirileceği bir platform.Oysa görüyoruz ki,kamu personeline iki yıl için yapılacak zammı görüşmek üzere toplantıya çağrılanlar arasında sarı sendika bile denmeyecek kadar teslimiyetçi konfederasyonlar var.Hal böyle olunca durum kaçınılmaz.Merak ediyorum,gelecek ve daha sonraki yıllarda bu tür sendikalar üye sayılarını hangi gerekçeyle koruyup ta yetki talebinde bulunacaklar?Afyon-Çay dolaylarından bir arkadaşımın sözünü anımsatayım:" Dirgeni yiyen sıpa,bir daha gelmez sapa!" İnşallah uyanışları tez olur.Yoksa! yoksa Aziz Nesin'in dediği olur!

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X