COIN VE TOKEN ARASINDAKI FARK

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    COIN VE TOKEN ARASINDAKI FARK

    Kripto para biriminde birçok kez, coin ve token olarak adlandırılan kripto para birimleri duyacaksınız. Fakat çoğu durumda onlardan bahsedenler terimleri yanlış kullanıyorlar.

    Bu büyük bir sorun değildir, ancak farkı anlamak size bir proje ve potansiyel kullanım durumları hakkında daha iyi fikir verecektir. Bir coin, kendi yerel blockchain ağına sahiptir.

    Tipik olarak bunlar çoğunlukla, bir para birimi olarak veya ağın kullanımı için fee ücretleri olarak kullanılabilir. Sadece bu kullanımlarla sınırlı değildirler.

    Coin örneği olarak her ikisi de kendi doğal blockchain ağına sahip oldukları için Bitcoin ve Ethereum verilebilir.

    Bir token, başka bir blockchain ağının üstünde yerleşiktir ve yerli blockchain ağı yoktur. Bu fonksiyonun çoğu, spesifik bir yardımcı program için tasarlandıkları anlamına gelir.

    Token'lar, zaten oluşturulan ağ altyapısı nedeniyle bir coin’den daha kolay oluşturulur ve daha kolay piyasaya sürülür. Birçok ağ, mine edilmiş token'ları için işlemi basitleştirmiştir.

    Token örneği olarak Chainlink ve Uniswap verilebilir. Token'lar para birimi olarak da kullanılabilirken, bu belirtilen iki token Oracle Hizmeti ve merkeziyetsiz borsa yönetişim
    token'ı olarak belirli kullanım durumlarına sahiptir.

    Token'lar, Ethereum blok zincirinde birçok token'ın piyasaya sürülmesiyle 2017'nin ICO (ilk koin teklifi) çılgınlığını körükledi. Ethereum'da token üretme standardı ERC20'dir.

    Bazı projeler, yerel ana ağları oluşturulurken ve test edilirken bir token olarak başlatmayı seçer ve bu onların geliştirme sürecini finanse etmelerine izin verir.
    Daha sonra, tüm token'ları değiştirip coin oluşturup bunları token'ları ile takas ederler. Bunu yapmak için en iyi bilineni, bir ERC20 token'ı olan ve bir yıl ICO satışı yaptıktan sonra kendi
    ana ağlarına geçen EOS'dur.

    Token'lar, üzerinde bulundukları ağın yönetiminin insafına kalmıştır. Bu nedenle, birçok projenin token'larını birden fazla platformda geliştirdiğini ve token'lar arasında takas yapmak
    için bir sistem oluşturduğunu görebilirsiniz. Örneğin ; NewsCrypto, bu özelliği Stellar, Ethereum ve Binance Smart Chain blok zincirleri arasında geçiş yapabileceğiniz NWC token'ı ile birleştirdi. Bu aynı zamanda token için daha fazla fayda sağlar ve token'ı küresel olarak insanlar için daha erişilebilir hale getirir.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X