ICO dolandırıcılığının 5 işareti

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    ICO dolandırıcılığının 5 işareti

    Son zamanlarda fintech alanında aktif olarak yer aldıysanız, "Birkaç ICO'ya yatırım yaparsanız, kısa sürede milyoner olacaksınız!" ifadesini duymuş olmalısınız.

    Son zamanlarda bu tavsiyeden etkilendiniz mi?

    Bu, tavsiyeyi almak ve bir ICO'ya yatırım yapmakla ilerlemek için içinizde bir dürtü yarattı mı? Uzmanlarımız yavaşlamanızı, analiz etmenizi, araştırmanızı ve ancak o zaman herhangi bir ICO teklifine yatırım yapmanızı önerir.

    Daha yüksek seviyede, ICO (İlk Para Teklifi), yeni projelerin erken bir yatırım veya sermaye elde etme karşılığında altta yatan kripto belirteçlerini satmaya çalıştığı özel bir bağış toplama tekniğidir.
    Genellikle IPO (İlk Halka Arz) olarak diğer ünlü ana akımla karşılaştırıldığında, ICO'ların genel bağış toplama sürecini demokratikleştirdiği bilinmektedir. Bu nedenle, mevcut küresel iş senaryosunda
    önemli bir kitle fonlaması aracı olmaya hizmet ediyor. Küresel iş senaryosunda nispeten yeni bir fenomen olduğu ortaya çıksa da, ICO mekanizması aracılığıyla token satışları hızla ivme kazanıyor - küresel yatırımcı gruplarını gelecek nesil acemi şirketleri ve organizasyonları finanse etmeye yönelik güçlendirmeyi amaçlıyor.

    ICO ile ilgili en büyük sorunlardan biri, süreç halkın dikkatini çektikçe, çoğunun düzenlenmemiş olma eğiliminde olmasıdır. Sistemi ve fon arayan şirketleri sömürmeyi amaçlayan birkaç hileli taraf ve girişimci var. Kural olarak, şirketler cüzdanları için para toplar ve onları fiat paraya dönüştürmek için değişim platformlarını kullanır. Fonların blockchain ağına hareketini izlemek neredeyse imkansızdır.

    ICO'ya yatırım yapmayı düşündüğünüzde, dikkat etmeniz gereken bazı kırmızı bayraklar:


    1.
    Açılış Sayfası: Verilen ICO hizmetinin açılış sayfasına ilk bakış her şeyi söyleyebilir. Sitenin açılış sayfasında, belirli ICO hizmetinin genel güvenilirliği ve özgünlüğü hakkında çok şey ortaya çıkarabilecek bilgi türlerini analiz etmelisiniz. Devam eden projeler, vizyon, hakkımızda bölümü ve diğer hayati parametrelerle birlikte verilen şirketin ayrıntılı bir açıklamasına rastlarsanız, bunlar dikkatinizi çekmesi gereken yönlerdir.

    Servis sağlayıcının açılış sayfasının "para kazanmak" veya "para kazanmak" ifadeleriyle desteklenen bazı token satışlarından bahsettiğini gözlemlerseniz, sitede zamanınızı boşa harcamayı bırakmalı ve sekmeyi kapatmalısınız. Böyle bir örneğin önde gelen örneklerinden biri, ICO tarihindeki en büyük dolandırıcılıklardan biri olduğu ortaya çıkmadan önce yatırımcılarına aylık olarak kârın yaklaşık yüzde 40'ını vaat eden Pincoin adlı rezil ICO teklifidir.


    2. Ürünü Analiz Edin: Sitenin açılış sayfasından geçtikten sonra, ICO servis sağlayıcısı tarafından sunulan ürünü eleştirel olarak analiz etmek bir sonraki görevinizdir. Burada gündeme getirmeniz gereken ilk sorgu, verilen projenin Blockchain'e ihtiyaç duyup duymadığıdır. Yatırım yaptığınız belirli bir girişim, geçerli bir sebep olmadan Blockchain'e ihtiyaç duyacaksa - belirli bir uzun vadeli sorunu çözmek veya pazardaki boşlukları doldurmak için değil, şirketin kurucularının ne elde etmek istedikleri konusunda güçlü bir fikri yoktur.

    Soracağınız bir sonraki soru, şirketin teknik dokümantasyonu ile ilgilidir. Uygun teknik incelemeye sahipler mi? İyi yazılmış ve düzgün yapılandırılmış mı? Teknolojiyle ilgili tüm bilgilere sahip mi? Kötü şöhretli ICO dolandırıcılarının çoğunun beyaz kağıtları, karmaşık cümleler ve alakasız referanslar kullanarak çalıların etrafında dövülme eğilimindedir.

    3. Ekibi İnceleyin: Belirli ICO ekibini incelerken, iki hayati yöne dikkat etmelisiniz - sosyal medyadaki hesapları ve ekibin arka planında çalışan önemli insanlar hakkında bilgi edinmek. Öncelikle, verilen ekibin herhangi bir büyük sosyal medya hesabının varlığını aramalısınız. Bir tane varsa, hizmetleri hakkında bir şeyler yayınlamaya devam edip etmediklerine bakın. Site dışında web'de erişilemeyen bir ICO ekibi, göz ardı etmemeniz gereken harika bir kırmızı bayraktır.

    İkincisi, verilen ICO ekibinde yer alan önemli kişileri öğrenmek için biraz zaman ayırmalısınız. Geçmişte bazı dolandırıcılıklarla ilgili sicili olan bir kişiye rastlarsanız, hemen araziyi terk edin!

    4. Resmi Medya Kanalları: Belirli ICO'nun resmi medya kanallarını incelerken, takipçi sayısı en büyük endişeniz olmayabilir. Bunun yerine, bu tür kanallardaki tartışmaların ne kadar aktif olduğunu ve üyelerin tam olarak ne hakkında konuştuğunu belirlemek, odak noktanız olmalıdır. Aktif olmayan tartışmalara sahip binlerce üyeye sahip topluluklar her zaman endişe verici olmalıdır.

    5. İnsanların İncelemeleri: Bu tür hizmetlerin incelemelerine çevrimiçi olarak rastlama olasılığı ile, başkalarının belirli ICO teklifi hakkında ne söylediğine kolayca bakabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanındaki insanlardan gelen geri bildirimler ve incelemeler hakkında geniş kaynaklar toplamayı hedeflemelisiniz. Site hakkında bir ila iki olumsuz yorum bile, sizi mevcut en iyi, güvenilir ICO için araştırmaya devam etmeye teşvik etmesi gereken kırmızı bir sinyal olabilir. Fikir zaten hazır bir çözüme dayanıyorsa ve ekip gelişmek istiyorsa. Bu, başarılı olabilecekleri için iyi bir işarettir. Kural olarak, bu tür ekipler beyaz etiketli kripto yazılımı veya yapay zeka için yeni bir yaklaşım kullanıyor.


    Paranızı bazı ICO'lara yatırırken, bir ICO dolandırıcılığını tespit etmenize yardımcı olabilecek bazı işaretler:
    • Büyük hizmetler hakkında hiçbir şey yok, ancak cazip ROI (Yatırım Getirisi) sunma konusunda çok fazla konuşma.
    • Zayıf teknik belgelere sahip ürün teklifi.
    • Son derece geniş, ama aktif olmayan sosyal topluluk.
    • Herhangi bir çekirdek ekibin yokluğu

    ICO pazarında yeni bir yatırımcı veya deneyimli bir oyuncu olsanız da, belirli ICO'nun bir aldatmaca olduğunu gösteren uyarı işaretlerine dikkat etmek, genel imajınız için son derece yararlı olabilir.
    Buradaki sonuç, dolandırıcılık hizmetlerinin seçeneklerini filtrelemek için uygun araştırma yapmadan herhangi bir ICO teklifine güvenmemeniz gerektiğidir - orada bolca mevcuttur!
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X